Αποχαιρετά την τετράδα

Αποχαιρετά την τετράδα

Σε ματς - κακοποίηση για το άθλημα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε παρά την προστασία που είχε από τους διαιτητές στο μεγαλύτερο μέρος του, να φύγει νικητής από το Ισραήλ και πλέον τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η προσπάθειά του, για την κατάληψη της 4ης προνομιούχου θέσης.

Σε ματς – κακοποίηση για το άθλημα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε παρά την προστασία που είχε από τους διαιτητές στο μεγαλύτερο μέρος του, να φύγει νικητής από το Ισραήλ και πλέον τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η προσπάθειά του, για την κατάληψη της 4ης προνομιούχου θέσης.

Είναι καιρός τώρα που ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλό μπάσκετ. Παρά τις εξαγγελίες του Ντέιβιντ Μπλατ ότι τον πραγματικό Ολυμπιακό θα τον δούμε τον Φεβρουάριο, οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της ομάδας μάλλον δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Οι ερυθρόλευκοι σήμερα είχαν την ίδια κακή επιθετική συμπεριφορά με το προηγούμενο παιχνίδι τους κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Οι 55 πόντοι έγιναν 64, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Με άθλια ποσοστά σε τρίποντα και δίποντα και με δυσκολία στον έλεγχο των ριμπάουντ, δεν μπορείς να ελπίζεις σε έδρες όπως της Μακάμπι. Ο Σφαιρόπουλος στο πρώτο παιχνίδι του κόντρα στην παλιά του ομάδα, έφυγε νικητής χάρη στην αμυντική επίδοσή της ομάδας του, αλλά και στην τύχη. Κορυφαίος των νικητών ο Σκότι Γουιλμπέκιν που με 17 πόντους και κυρίως με το κρίσιμο τελευταίο σουτ να του ανήκει, έδωσε στη Μακάμπι τη νίκη. Από κοντά και ο Ταρίκ Μπλακ που μπορεί να καυχιέται ότι είναι από τους λίγους center που μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια φέτος το Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένα σε κακό φεγγάρι. Είναι άστοχος χωρίς ιδέες στην επίθεση και με διαχείριση του υλικού του από τον προπονητή του, κάτω του μετρίου. Εάν δεν ήταν ο Γκος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, τα Κολοκοτρωνέικα σουτ του Σπανούλη στην 4η περίοδο και η προστασία των διαιτητών στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, η ελληνική ομάδα θα είχε χάσει, πολύ πριν την τελευταία φάση την επαφή της με το σκορ. Η προσθήκη του νέου παίκτη θα βοηθήσει, έτσι λένε τουλάχιστον όσοι τον γνωρίζουν, περισσότερο αμυντικά και λιγότερο επιθετικά τους ερυθρόλευκους, άρα το πρόβλημα θα παραμείνει.

Το επόμενο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην ΕΦΕΣ, η οποία πλέον απέχει δύο νίκες, αποκτά χαρακτήρα τελικού. Ήττα θα σημάνει οριστικά αντίο στα όνειρα για την 4η θέση, ενώ η νίκη θα δώσει απλώς παράταση στην ελπίδα. Πριν από το ματς αυτό όμως, υπάρχει ο ημιτελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Με τους πράσινους να έχουν αναγάγει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση σε αγώνα ζωής ή θανάτου και με τους ερυθρόλευκους να προέρχονται από άσχημα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο μία νέα αποτυχία κόντρα στον αιώνιο θα περάσει έτσι χαλαρά, όπως οι προηγούμενες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ