Mανόλο… alert

Mανόλο… alert

Ο Μανόλο Χιμένεθ από το πρώτο του παιχνίδι λειτουργεί όπως πρέπει για να «ξυπνήσει» την ΑΕΚ.

Από το πρώτο ματς έδειξε αυτό που περίμεναν όλοι. Θαύματα δεν κάνει για να αλλάξει με μία προπόνηση ταυτότητα, φιλοσοφία και εικόνα στην ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ κινήθηκε σε αυτά που ξέρει, τα οποία είχε μεγάλη ανάγκη η ΑΕΚ.

Την τσίτωσε, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του όπως πρέπει για να τους «αγγίξει», κατάφερε να κάνουν άπαντες focus στο αποτέλεσμα από το 1’ μέχρι το… 125’. Μετρ σε αυτό.

Και η ΑΕΚ έφυγε από το Περιστέρι με ένα αποτέλεσμα που πολύ αμφιβάλλω αν μπορούσε να πάρει η ΑΕΚ του Ουζουνίδη.

Αυτό τροφή για σκέψη… Τριάδα πίσω, Σιμόες με το πάθος που τον ξέρουμε αλλά με εμφανείς αδυναμίες ακόμη αγωνιστικά, ο Μπογέ στην εξίσωση για να νιώσει μέλος της ομάδας (και το έκανε εν πολλοίς), ο Λιβάγια πιο συγκεντρωμένος στις ανάγκες του αγώνα όσο ποτέ. Απλά πράγματα, όχι θαύματα. Με πλήρες ρόστερ θα μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω.

Και κάπως έτσι με μια φάση ενός παίκτη που ήταν ξεχασμένος και επανέφερε ο Μανόλο (Αλμπάνης) ήρθε η φάση του πέναλτι. Προφανώς εκτός περιοχής. Προφανώς και δεν θα πούμε ότι ο Βιεϊρίνια στη Λαμία έκανε… μπλοκ στον Αμαριανάκη για να «βιάσουμε» την πραγματικότητα ή ακόμη και να πούμε ότι το γκολ του ΟΣΦΠ στη Λαμία δεν προήλθε από άουτ.

Προφανώς επίσης αν ήθελε θα έδινε και το χέρι του Χουλτ, ο οποίος κάνει κίνηση για να το αποφύγει. Επίσης, προφανώς και η πρώτη κίτρινη στον Πόνσε είναι πολύ αυστηρή και κόπηκε ένα οφσάιντ τετ α τετ του Κλωναρίδη που δεν υπήρχε και ίσως «καθάριζε» μια πρόκριση.

Επίσης προφανώς και η ΑΕΚ έμαθε ελάχιστες ώρες πριν την σέντρα ότι δεν θα έχει τον αρχηγό της, τον Μάνταλο. Γιατί; Διότι πανηγύρισε περνώντας μπροστά από τον Βιεϊρίνια ο οποίος δεν παρεξηγήθηκε καν και μετά το τέλος του ματς μιλούσε χαλαρά με τον Μάνταλο στα αποδυτήρια και έβγαζαν μαζί φωτογραφίες με φιλάθλους έξω από το ΟΑΚΑ. Προφανώς άλλοι παρεξηγήθηκαν… Προφανώς και όλα τα παραπάνω είναι λάθη, κακές αποφάσεις.

Άλλωστε η ΑΕΚ τον Σιδηρόπουλο τον έχει… πληρώσει πρώτη με κάτι «ομορφιές» του σε ματς στην Τούμπα θυμάμαι και όχι μόνο. Και το VAR μοιάζει αναγκαίο να σώσουμε ότι σώζεται. Για τους ξένους διαιτητές απλά δεν υπάρχει τόσο μουρμούρα και κυνηγητό. Διότι και αυτοί λάθη κάνουν.

Το διαπιστώσαμε με τον Δανό στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ με το χέρι και τη μη αποβολή του Σακχόφ με το σκορ 0-1 στο πρώτο μισάωρο. Φανταστείτε πόσο θα άλλαζε το ματς με την σωστή απόφαση…

Για τον Κάναντι, τον Ουάρντα, τον Κουλούρη και τους λοιπούς δεν θα πω κάτι. Σέβομαι τους ποδοσφαιριστές, τους πρωταγωνιστές του προϊόντος. Αν και πάντα έχω μεγάλες απαιτήσεις, για αυτό και είχα κριτικάρει έντονα τον Βιεϊρίνια για το χέρι-σκάνδαλο στη Λαμία με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να εξαφανίζεται (αν και λαλίστατος) από δηλώσεις για 3-4 μέρες.

Για τον Σπανό δεν μπορείς να πεις πολλά. Όταν έχεις εξαρτήσεις, είσαι αναγκασμένος να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Τον κατανοώ και ας μην το ασπάζομαι. Εδώ και δύο χρόνια η ομάδα του στηρίζεται και επιβιώνει με δανεικούς που τους βελτιώνει και τους γυρίζει στον ΠΑΟΚ και τα προηγούμενα χρόνια είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό.

Και αυτοί οι παίκτες του παίζουν σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος, εκτός από τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Τα συμπεράσματα έχουν βγει εδώ και καιρό. Δεν περιμέναμε τώρα. Προφανώς και ένα λάθος υπέρ του Πέλκα έχει διαφορά με ένα λάθος υπέρ του Αλμπάνη. Ε…;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ