Παράδοση άνευ όρων

Παράδοση άνευ όρων

Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» στο πρώτο ταρακούνημα της Φενέρμπαχτσε και συνεχίζει στην κατηφόρα.

Μια από τα ίδια. Ούτε η απουσία του Βέσελι, ούτε τίποτε. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το γνωστό του πρόσωπο μακριά από το ΟΑΚΑ χωρίς καμία βελτίωση, χωρίς καμία αλλαγή.

Χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να καταστραφούν τα πάντα και η Φενέρμπαχτσε να… περάσει από πάνω του «ανοίγοντας» την διαφορά στους είκοσι πόντους.

Από εκεί και πέρα αντίδραση καμία, σπασμωδικές κινήσεις από παίκτες και προπονητή, «ξεχαρβαλωμένη» άμυνα, καμία σταθερά στο παρκέ, ένα αλαλούμ. Μια εικόνα από το παρελθόν που προκαλούσε απογοήτευση και έντονο προβληματισμό για το μέλλον.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι μια καλοκαρδισμένη μηχανή, με απίστευτους αυτοματισμούς, που με τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επιβάλει το παιχνίδι της.

Οι παίκτες του Σέρβου δεκάδες φορές χωρίς καν να κοιτάζουν πάσαραν και έβρισκαν αμαρκάριστο συμπαίκτη τους έτοιμο να σκοράρει από την περιφέρεια. Ένα μπάσκετ- Playstation…

Από την πλευρά του ο Πιτίνο δεν μπόρεσε να παρέμβει σε αυτή την κατάσταση. Μπερδεμένος κι αυτός έψαχνε να βρει λύσεις σε σχήματα χωρίς λογική και τουλάχιστον δεν δοκίμασε να ετοιμάσει την ομάδα του για το ντέρμπι της Τετάρτης.

Δεν μπορεί κάποιος να εξηγήσει για παράδειγμα τα μόλις 2’ συμμετοχής του Αντριαν Πέιν. Γι αυτό το λόγο αποκτήθηκε αντί του Λάσμε; Τι φοβόταν ο Πιτίνο; Μην αυξηθεί η διαφορά;

Ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι, ένας ακόμα μυϊκός, έχει πλέον προκαλέσει τρομερό αριθμητικό πρόβλημα στην περιφέρεια της ομάδας. Πλέον έχουν μείνει αυστηρά τρεις γκαρντ για τα επόμενα παιχνίδια οι Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ. Ο Βελγοαμερικανός θα μπορούσε να αποτελέσει μια επικουρική λύση στη θέση του σούτινγκ γκαρντ (με προβλήματα ωστόσο) και πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτή.

Ο Πιτίνο θα πρέπει να βρει τρόπους για να «θωρακίσει» τον Καλάθη, να εξασφαλίσει σκορ από την περιφέρεια και «ανάσες» για τους γκαρντ του. Πράγμα πολύ δύσκολο μια και ο Παναθηναϊκός έκανε λάθος και επέλεξε να περιμένει τον Κιθ Λάνγκφορντ να αποθεραπευθεί από το σύνδρομο κοιλιακών- προσαγωγών.

Είναι προφανές πως ο Αμερικανό δεν θα είναι διαθέσιμος και σίγουρα όχι έτοιμος αγωνιστικά για να παίξει την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι πλέον αναζητούν… θαύματα στην Ευρωλίγκα με 7 νίκες στα 8 εναπομείναντα παιχνίδια και όπς έχουμε ξανασημειώσει, θα πρέπει να στοχεύσουν στις απαιτήσεις των εγχώριων διοργανώσεων. Διότι δεν πείθουν ότι μπορούν να αντέξουν στο Μιλάνο, τη Γκραν Κανάρια ή την έδρα της Νταρουσάφακα.

Στο ΟΑΚΑ η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική, αλλά και να κερδίζουν εκεί οι πράσινοι θα είναι το αυτονόητο και δεν θα τους αρκεί για να βγάλουν το κεφάλι πάνω από το νερό για πάνω από τρία δευτερόλεπτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ