Το «ραβδάκι» του Μανόλο και η κουβέντα για Σιδηρόπουλο

Το «ραβδάκι» του Μανόλο και η κουβέντα για Σιδηρόπουλο

Ο Χιμένεθ έδωσε με το «καλημέρα» ψυχή και ταυτότητα στην ΑΕΚ, παίρνοντας στο Περιστέρι σκορ πρόκρισης. Σε ένα ματς που ο Σιδηρόπουλος τα έκανε μαντάρα, με λάθος αποφάσεις και για τις δύο ομάδες.

Από το πρώτο δείγμα της ΑΕΚ στην Μανόλο Χιμενεθ εποχή, φάνηκε πως η επιρροή του Ισπανού τεχνικού στην εικόνα της είναι έντονη. Η Ένωση έδειξε στο Περιστέρι μια ομάδα του… προπονητή της, με κάποια στοιχεία του παιχνιδιού της να οφείλονται ξεκάθαρα στην παρουσία του Ανδαλουσιανού στον πάγκο της.

Ο Χιμένεθ ήρθε «διαβασμένος» στην ΑΕΚ και είχε απόλυτη επίγνωση τόσο του υλικού που θα παραλάμβανε, όσο και των προβλημάτων που χαρακτήριζαν την ομάδα μέχρι τώρα. Γι’ αυτό και οι κινήσεις που έκανε ήταν στοχευμένες, με τα αποτελέσματα να έρχονται άμεσα.

Απέναντι στον Ατρόμητο η ΑΕΚ βρήκε μετά από καιρό «νεύρο» στο παιχνίδι της. Έγινε μια ομάδα που κυνηγάει κάθε φάση, που τρέχει πολύ και που ασκεί πρέσινγκ στον αντίπαλο από την… επίθεση. Σε αυτή την άμυνα… τριών γραμμών που αρέσκεται στο να εφαρμόζει ο Ισπανός τεχνικός και που είδαμε από την Ένωση προχθές.

Ο Χιμένεθ επανέλαβε στις δηλώσεις του κατά την παρουσίασή του πως το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να δείξει η ΑΕΚ για να ανακάμψει, είναι ομαδικότητα και ομοιογένεια. Κάτι που σε ένα βαθμό έκανε στον πρώτο προημιτελικού κυπέλλου. Με την εικόνα της να θυμίζει εκείνη της περυσινής σεζόν, όταν με την συγκεκριμένη «συνταγή» κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Χιμένεθ γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της ψυχολογίας. Με το παραπάνω να αποτελεί ενδεχομένως και το μεγαλύτερο ατού του. Είναι ένας προπονητής που ξέρει πώς να «φτιάχνει» τους παίκτες του και πώς να τους κάνει να καταθέτουν την ψυχή τους σε κάθε ματς. Όπως έκαναν οι Κιτρινόμαυροι απέναντι στον Ατρόμητο.

Εκεί όπου έδειξαν πως πέρα από ψυχή, διαθέτουν και δυνάμεις. Με την εικόνα της Ένωσης να καταρρίπτει και τις… κουβέντες που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα περί φυσικής κατάστασης. Αφού είναι σαφές πως το μεγαλύτερο ζήτημα που υπήρχε επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφορούσε στο ψυχολογικό κομμάτι. Εκεί που ο Χιμένεθ είναι… μανούλα.

Η νίκη ήρθε λόγω των παραπάνω στοιχείων αλλά και της απόφασης του Σιδηρόπουλου να υποδείξει πέναλτι στο οριακά εκτός περιοχής «κλάδεμα» του Καρασαλίδη στον Αλμπάνη. Η δική μου άποψη για τη φάση είναι πως έπρεπε να δοθεί φάουλ και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ατρόμητου, με τις συνθήκες του ματς να είναι ξανά δηλαδή άκρως ευνοϊκές για την Ένωση από εκείνο το σημείο και μετά. Ο Σιδηρόπουλος το είδε πέναλτι, όπως είδε μετά και δεύτερη κίτρινη τη φάση του Πόνσε. Ξανά λανθασμένα, σύμφωνα με τη δική μου οπτική. Ο Ατρόμητος μπορεί να νιώθει αδικημένος στα σημεία, βάζοντας στην κουβέντα και το χέρι του Χουλτ στο πρώτο ημίχρονο. Που είναι μια φάση με διαφορετικές ερμηνείες. Χωρίς να αμφισβητείται το γεγονός πως η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του αμυντικού της ΑΕΚ.

Βεβαίως από την καταγραφή της κακής διαιτησίας του Σιδηρόπουλου στο ματς μέχρι το… στήσιμο για να έρθει η νίκη της ΑΕΚ, υπάρχει τεράστια απόσταση. Που δεν χρήζει καν λόγο ανάλυσης, αφού αυτή η συζήτηση αγγίζει τα όρια της γραφικότητας και της πρόκλησης. Για εκείνους που την ξεκίνησαν και την συντηρούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ