Κρίνονται παίκτες του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα

Κρίνονται παίκτες του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα

Ποιοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν την ευκαιρία να δείξουν στην πόλη της Ηπείρου τις δυνατότητές τους.

Με σημαντικές απουσίες ταξίδεψε στα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός. Ο Γιώργος Δώνης εκτός του γιου του Χρήστου, δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Κάτσε και Μακέντα.

Τη θέση του Ιταλού επιθετικού θα πάρει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,  Αργύρης Καμπετσής. Ο νεαρός επιθετικός είχε παίξει αλλαγή στο Αγρίνιο και στη Λιβαδειά, ενώ ο Βέργος που είναι επίσης στην αποστολή, έχει να χρησιμοποιηθεί από τη ρεβάνς κυπέλλου με τη Λαμία, όπου έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να καθαρίσει την πρόκριση. Ο Καμπετσής στο ξεκίνημα της σεζόν και μέχρι να έρθει ο Μακέντα και να βρεθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Έκτοτε, χάθηκε, ενώ ήταν από τους πρώτους που επηρεάστηκαν από το πρώτο κύμα ίωσης που χτύπησε τον Παναθηναϊκό.

Ο Καμπετσής έχει την ευκαιρία να δείξει αν μπορεί να σταθεί στην επίθεση και να καλύψει το κενό του Μακέντα. Το ίδιο ισχύει και για τον Βέργο, εφόσον κρίνει ο Δώνης ότι είναι απαραίτητο ν’ αγωνιστεί. Η σημερινή τους απόδοση και γενικά έως το τέλος της σεζόν αποτελεί κριτήριο. Όχι τόσο για να παραμείνουν στο ρόστερ. Ειδικά ο Καμπετσής στα 20 του χρόνια έχει προοπτική. Φέτος έχει παίξει στα 13 από τα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά κυρίως ως αλλαγή (συνολικά 513 λεπτά).

Θα φανεί, όμως, αν μπορούν ν’ αποτελέσουν σημαντική εναλλακτική λύση στην επίθεση, ή το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός –κι εφόσον δεν υπάρχει περιορισμός- θα αποφασίσει να αποκτήσει κι άλλον επιθετικό.  Πιο έτοιμο για να πλαισιώσει τον Ιταλό. Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι στη συγκεκριμένη θέση, υπάρχει κι ο Χρήστος Σέχου, ένας ταλαντούχος κι εξελίξιμος φορ που αγωνίζεται στη Κ19 και ο οποίος έχει έως τώρα μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα (στο ματς με τον Πανιώνιο στον πρώτο γύρο είχε μπει αλλαγή).

Στα χαφ δίπλα στον Κουρμπέλη, θα παίξει ένας εκ των Τζανδάρη, Στάικου. Ο πρώτος είναι καλύτερος ανασταλτικά, ο δεύτερος δημιουργικά. Ο Τζανδάρης έχει μόλις έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα (249 λεπτά) κι ο Στάικος επτά (223 λεπτά). Είναι ξεκάθαρο πως βρίσκονται πίσω από Κουρμπέλη, Κάτσε, Δώνη στην ιεραρχία. Όποιος κι αν επιλεγεί, οφείλει να δώσει το 100% και να αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει. Το αποψινό ματς είναι μία μεγάλη ευκαιρία, διότι αν οι άλλοι τρεις είναι υγιείς και δεν έχουν τιμωρίες, δύσκολα θα έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο εξής Τζανδάρης και Στάικος. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το καλοκαίρι. Να θυμίσουμε ότι οι δύο παίκτες έχουν συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020.

Στην άμυνα κριτήριο είναι το παιχνίδι και για τους Μαυρομμάτη, Κουλιμπαλί. Ο πρώτος δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο Δώνης περιμένει να δει μία καλή εμφάνιση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν σκοράρει εύκολα, αλλά έχει επικίνδυνους παίκτες μπροστά. Ο Κουλιμπαλί, παράλληλα, έχει στα χέρια του πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι, ωστόσο, δεν έχει απαντήσει ακόμα, διότι ψάχνει μία προσφορά από το εξωτερικό με καλύτερα χρήματα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα περιμένει για πολύ την απάντησή του. Αν ο Αφρικανός δεν κινηθεί σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, τότε μπορεί να επισπευσθούν οι εξελίξεις και να προτιμηθεί από τον Δώνη στη συνέχεια, να παίζουν παιδιά (Πούγγουρας, Παντελάκης), που θα ανήκουν για περισσότερα χρόνια στην ομάδα.

Πάμε και στον Αντονί Μουνιέ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι φανερό ότι δεν συγκεντρώνει πλέον τις προτιμήσεις του Δώνη. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης (425.000 ευρώ καθαρά, με τις παροχές) κι εξαιτίας των τραυματισμών, δεν έχει δικαιολογήσει τον μισθό του. Είναι πιθανό στη διάρκεια του αγώνα να χρησιμοποιηθεί. Αν παίξει και μπορέσει να κάνει κάτι καλό, ίσως γυρίσει το κλίμα. Αν δεν τα καταφέρει ή δεν χρησιμοποιηθεί καθόλου, τότε ουσιαστικά θα μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι, όπου λογικά θα αναζητηθεί φόρμουλα για το διαζύγιο.

Το συμβόλαιο του Μουνιέ, λήγει το καλοκαίρι του 2020. Το ίδιο διάστημα ολοκληρώνεται και η συνεργασία του Άλτμαν. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός, λόγω της πολύμηνης αποχής του, έχει μία δικαιολογία, αλλά κι αυτός σταδιακά θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί ν’ αποτελέσει μία σημαντική μονάδα στα χέρια του 49χρονου τεχνικού του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ