Συνεχίζει να προβληματίζει

Συνεχίζει να προβληματίζει

Πέντε ματς στο δεύτερο γύρο και ακόμα οι πράσινοι αγνοούν τη νίκη. Αν μάλιστα δεν είχε παρεμβληθεί η αναβληθείσα 15η αγωνιστική μέσα στο 2019, τότε, η χρονιά θα είχε μπει με τον χειρότερο τρόπο. Προσθέστε και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Λαμία για να αντιληφθείτε καλύτερα το μέγεθος της κρίσης που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Τους ανάστησε και αυτούς. Μετά τη Λαμία, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, την Λάρισα και τον Λεβαδειακό, ήρθε να προστεθεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα στις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους και βρήκαν βαθμούς σε ματς με τους πράσινους. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν τα κατάφερε για ένα ακόμη παιχνίδι και πλέον συμπλήρωσε πέντε αγώνες στο δεύτερο γύρο χωρίς τρίποντο. Η βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που είχε πετύχει στο αντίστοιχο διάστημα του πρώτου γύρου.

Το πέντε στα πέντε της εκκίνησης του φετινού μαραθωνίου έγινε μηδέν στα πέντε τώρα και οι δεκαπέντε βαθμοί μόλις τρεις. Παρά τα κακά αυτά αποτελέσματα όμως, το τριφύλλι συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά πέμπτης θέσης. Με ένα βαθμό απόσταση από τον πέμπτο, αυτή τη στιγμή Άρη και  με ένα ματς περισσότερο από τους Θεσσαλονικείς, το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ο.Α.Κ.Α αποκτά πλέον χαρακτήρα τελικού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν για μια ακόμα φορά αναιμικός και άχρωμος επιθετικά. Ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου να βρω μια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεγάλη ευκαιρία και η μόνη που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτή των τελευταίων λεπτών με τον Γιόχανσον. Ασύνδετος, χωρίς ιδέες και κυρίως χωρίς καλή κυκλοφορία δύσκολα μπορείς να πάρεις διπλό σε οποιαδήποτε έδρα.

Σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους και οι δύο γρήγορες αναγκαστικές αλλαγές που υποχρεώθηκε να κάνει ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, εξαιτίας των τραυματισμών των Κουλιμπαλί και Ινσούα, αλλά δεν φταίει μόνο αυτό. Πραγματικά στην περίπτωση του Αργεντινού δεν δόθηκε καν φάουλ. Για κάρτα ούτε λόγος βέβαια. Έτσι όπως πήγαινε το ματς φαινόταν ότι ένα γκολ θα έκρινε τον νικητή. Το πέτυχε ο Αθανασιάδης και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Πάμε και στα επόμενα τώρα. Για πολλούς υπάρχει ένας σχετικός εξορθολογισμός στην βαθμολογική συγκομιδή των πρασίνων. Όπως ήταν » αφύσικο» αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο, έτσι και οι μηδέν νίκες μέχρι τώρα στον δεύτερο δεν έχουν λογική. Ο μέσος όρος όμως και οι συνολικοί βαθμοί μοιάζουν να » ταιριάζουν» με τις φετινές δυνατότητες της ομάδας. Σωστό θα πω, αλλά μην λησμονούμε και την τιμωρία που κουβαλά το τριφύλλι. Χωρίς αυτήν ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν ένα πόντο πάνω από τον Ατρόμητο, δηλαδή μόνος του στην τέταρτη θέση και με απόσταση ασφαλείας από την τελευταία προνομιούχο που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το επόμενο παιχνίδι κόντρα στους Αρκάδες αποκτά πια πολύ μεγάλη σημασία. Ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του θέλουν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στο δεύτερο γύρο. Δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί, αλλά κυρίως το πολύ βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί με απανωτά ντέρμπι. Νίκη λοιπόν με τον Αστέρα για να μην ξεμακρύνει η πεντάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ