Η πεντάδα που χάνεται και ο Κομίνης που συνέχισε την αλλοίωση πρωταθλήματος

Η πεντάδα που χάνεται και ο Κομίνης που συνέχισε την αλλοίωση πρωταθλήματος

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κατρακυλάει αγωνιστικά και βαθμολογικά, τη στιγμή που οι διαιτητές πέρασαν πλέον σε άλλο επίπεδο: παίκτης καταλήγει σε νοσοκομείο κι εκείνοι δε δίνουν ούτε φάουλ!

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κατρακυλάει αγωνιστικά και βαθμολογικά, τη στιγμή που οι διαιτητές πέρασαν πλέον σε άλλο επίπεδο: παίκτης καταλήγει σε νοσοκομείο κι εκείνοι δε δίνουν ούτε φάουλ!

Θα ξεκινήσω από τον Κομίνη, που είναι διεθνής και θεωρείται ένας από τους καλύτερους διαιτητές της χώρας. Δεν έχουν περάσει παρά τρεις μέρες που σε τούτη εδώ τη γωνιά είχαμε γράψει για τα διαιτητικά εγκλήματα εις βάρος του Παναθηναϊκού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και αναρωτιόμασταν για ποιο λόγο ο Κομίνης όχι μόνο βρίσκεται στους πίνακες, αλλά τον ορίζουν και σε ένα κρίσιμο παιχνίδι σαν αυτό του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα, από τη στιγμή που πέρσι στην Τούμπα άλλαζε τις αποφάσεις ανάλογα με το τι χρώμα φανέλας φορούσε κάποιος που του την «έπεφτε».

Ένας διαιτητής, μάλιστα, που σε σχέση με άλλους είναι έως και… αρεστός στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ελπίζω από απόψε το βράδυ και μετά τα καραμπινάτα λάθη που έκανε εις βάρος του τριφυλλιού, να αλλάξουν γνώμη όσοι τον θεωρούσαν καλό διαιτητή και πίστευαν πως δεν θα «πιστολιάσει» κι αυτός τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπρεπε να μείνει με εννιά παίκτες, λόγω των εγκληματικών ενεργειών του Σκόνδρα στον Ινσούα και του Κριζμάν στον Μπουζούκη, αλλά ο Κομίνης έκλεισε τα μάτια σε δύο φάσεις που αν γνωρίζει κανονισμούς, θα πρέπει να δείξει κόκκινη κάρτα. Αμφιβάλλω ζωηρά ότι γνωρίζει…

Ο Σκόνδρας ρίχνει αγκωνιά στον Ινσούα και τον στέλνει στο νοσοκομείο κυριολεκτικά, αλλά ο Κομίνης δε δίνει ούτε φάουλ (!) και πέντε λεπτά αργότερα ο Κριζμάν κλωτσάει εν ψυχρώ και από πίσω τον Μπουζούκη, σαν να λέει στο διαιτητή να τον αποβάλει και ο διεθνής ρέφερι του βγάζει κίτρινη κάρτα. Και σαν… κερασάκι στην τούρτα, ο δεύτερος βοηθός κόβει τον Γιόχανσον που έβγαινε σε θέση τετ α τετ, ενώ ο Σουηδός καλύπτεται ένα μέτρο και το ματς είναι στο 0-0. Αν στον Παναθηναϊκό αρέσουν αυτοί οι διαιτητές, δικό του πρόβλημα. Και δικό μας θέμα να γράφουμε την αλήθεια.

Αλήθεια είναι και πως ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μη βλέπεται στο γήπεδο εδώ και ένα μήνα, πληρώνοντας το γεγονός πως δεν έχει βάθος στο ρόστερ του. Τα παιδιά που τον οδήγησαν στον πρώτο γύρο μοιάζουν να έχουν σκάσει. Και κάποια απ’ αυτά δεν έχουν το ειδικό βάρος ακόμα για να βγάλουν μια σερί χρονιά ως βασικοί στον Παναθηναϊκό. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ο Μπουζούκης και ο Χατζηγιοβάνης. Στη δεύτερη ο Μαυρομμάτης. Οι τρεις «μικροί» δηλαδή που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο απ’ όλους τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες και θεωρούνται βασικοί.

Ο Μαυρομμάτης είναι και πάλι μέσα σε γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός. Στο ξεπέταγμα του Κλάους μένει μακριά του και δεν μπορεί να τον ακολουθήσει, πηδάει σε λάθος χρόνο και μάλιστα απλώνει και το χέρι, διακινδυνεύοντας να κάνει πέναλτι. «Φωνάζει» εδώ και καιρό πως χρειάζεται ακόμα αρκετά πράγματα για να μάθει να αντιμετωπίζει επιθετικούς που είτε είναι, είτε έχουν βρεθεί σε τοπ επίπεδο. Αλλά βάθος στο ρόστερ δεν υπάρχει ώστε να μείνει για λίγο στον πάγκο και να καθαρίσει το μυαλό του.

Όπως δεν υπάρχει για να βγουν οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης. Φαίνεται πως αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουμε να φορμαριστούν και πάλι οι δύο πιτσιρικάδες, ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει και πάλι απρόβλεπτος, δημιουργικός και απειλητικός. Δυστυχώς όσοι έχουν επιχειρήσει να πάρουν τη θέση τους και να προσφέρουν τα ίδια με εκείνους, δεν το έχουν καταφέρει. Γι’ αυτό και θα πρέπει να περιμένουμε να φορμαριστούν, με την ελπίδα φυσικά να είναι μόνο θέμα φόρμας και όχι θέμα όρεξης, αφού δεν μπορεί να διανοηθεί κάποιος πως παιδιά τέτοιας ηλικίας, που έχουν την ευλογία να παίζουν βασικοί στον Παναθηναϊκό έχουν χάσει την όρεξή τους.

Είχε και την ατυχία ο Παναθηναϊκός να χάσει δύο παίκτες πολύ νωρίς, με σημαντικότερη απώλεια αυτή του Ινσούα, που ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικός είναι στη λειτουργία του φετινού Παναθηναϊκού. Και αμυντικά και επιθετικά, αφού όταν λείπει ο Αργεντινός, δεν υπάρχει παιχνίδι από την αριστερή πλευρά. Όπως δεν υπήρξε και στα Γιάννενα, όχι μόνο από τα αριστερά, αλλά γενικά παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό.

Ο άξονας του έμοιαζε κενός, ο Κουρμπέλης δεν βρίσκεται ούτε αυτός σε καλή κατάσταση εδώ και καιρό, η απουσία του Κάτσε και πάλι ήταν καθοριστική, φαντασία δεν υπήρχε και για να πατήσει ο Παναθηναϊκός περιοχή «μάτωνε». Σε ολόκληρο παιχνίδι και ο σέντερ φορ του δεν πήρε μία πάσα της προκοπής μέσα στην περιοχή για να εκτελέσει.

Η υπόθεση της πεντάδας όχι μόνο δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο, αλλά αν ο Άρης νικήσει τη δευτέρα στην Τρίπολη, θα γίνει ολόκληρο βουνό αυτό το -4. Διότι μέσα σε όλα υπάρχει και η ψυχολογική διαχείριση της κατάστασης, που έως τώρα είναι σε χαμηλά επίπεδα από τους πράσινους. Κάθε φορά που έρχεται μια… στραβή, φαίνεται να τους παίρνει ολοένα και περισσότερο από κάτω και δεν μπορούν να σηκώσουν ανάστημα.

ΥΓ: Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Κριζμάν, που έπρεπε να είχε αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο, πέταξε μια δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο όταν το παιχνίδι παιζόταν. Ο Κριζμάν. Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και πίσω του, στον πάγκο του ΠΑΣ, υπήρχαν άνθρωποι που γελούσαν και του έδιναν το χέρι. Η ίδια του η ομάδα πρέπει να τον τιμωρήσει για το unfair και για το γεγονός πως δε σέβεται την προσπάθεια συναδέλφων του και φέρεται σαν έναν κοινό οπαδό, ξεχασμένο στη δεκαετία του 70 και του 80, τότε που πετούσαν μπάλες στο γήπεδο για να καθυστερήσουν το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ