Όσο ο Παναθηναϊκός έχει μπάτζετ δυσανάλογο του μεγέθους του…

Όσο ο Παναθηναϊκός έχει μπάτζετ δυσανάλογο του μεγέθους του…

Το ματς στα Γιάννινα καταδεικνύει πλήρως την ωμή αλήθεια που έχει να αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» και ο κόσμος του.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συνεχίζουν να πικραίνονται. Από τον ενθουσιασμό στο ξεκίνημα, πήγαμε πάλι στη θλίψη.

Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, θεωρώ ότι καταδεικνύει πλήρως την πικρή αλήθεια που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο σύλλογος και ο κόσμος του. Δεν ξέρω πόσοι το παρατήρησαν, αλλά ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στα Γιάννινα με οκτώ Έλληνες στη σύνθεσή του. Οι πέντε εκ των οποίων είναι κάτω των 23 ετών. Στην επίθεση δε, ο μέσος όρος ηλικίας της τριάδας Καμπετσή, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη είναι 20 ετών και κάτι ψιλά…

Στο 20λεπτο, οι οκτώ Έλληνες έγιναν 10! Ναι, δέκα στους έντεκα ήταν ελληνόπουλα. Εκ των οποίων πλέον οι επτά κάτω των 23 ετών. Αντί των ξένων Κουλιμπαλί (30 ετών), Ινσούα (27 ετών) μπήκε ο 23χρονος Παντελάκης, ο οποίος πέρσι έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία κι ο Χατζηθεοδωρίδης, που είναι 21 ετών και πέρσι αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, πήγε να παίξει με δέκα ελληνόπουλα σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα σε μία ομάδα με έμπειρους αμυντικούς, ικανό τεχνικό κι έναν πολύπειρο επιθετικό. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, παράλληλα, το ματς ήταν κάτι σαν τελικός, αφού μετά από αλλεπάλληλες ήττες έψαχνε βαθμούς για να μείνει ζωντανός στη μάχη της παραμονής.

Στη διάρκεια του ματς μπήκε ο Άλτμαν αντί του αρνητικού και χθες Χατζηγιοβάνη. Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με 9 στους 11 να είναι Έλληνες. Αυτόν τον δρόμο επέλεξαν οι Νταμπίζας, Δώνης και σ’ αυτόν σκοπεύουν να πορευτούν κι από το καλοκαίρι κι έπειτα ακόμα κι αν πάρει η ομάδα την άδεια. No money, no honey. Τόσο απλά.

Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν. Αρχίζει το πρωτάθλημα τον περασμένο Αύγουστο και σου λέει κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει σε μία δύσκολη έδρα χωρίς τους Κάτσε, Δώνη, τον βασικό του φορ και πρώτο σκόρερ, τον Μακέντα κι έως το 20’ θα έχουν γίνει αλλαγή και δύο από τους πιο έμπειρους παίκτες.

Ο Κουλιμπαλί που παρά τις αδυναμίες του είναι πιο αποτελεσματικός στην προώθηση του παιχνιδιού από τον Παντελάκη και ο Ινσούα που ανεβαίνει συχνά και συμμετέχει πιο πολύ επιθετικά σε σχέση με τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος επίσης είναι επιθετικογενής, αλλά δεν έχει τη δύναμη και την εμπειρία του Αργεντινού. Κοντολογίς, που θα πόνταρες τα χρήματά σου; Σε ισοπαλία ή ήττα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ναι, η ομάδα ξεκίνησε με πέντε στα πέντε. Ναι, είχε ενθουσιασμό, έχει ταλαντούχους παίκτες. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. Το ρόστερ είναι φτωχό. Αν χάνει και σε κάθε ματς 2-3 ποδοσφαιριστές, ε, τότε δεν θέλει και πολύ για να έρθουν τα αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Δώνης μίλησε για απρόοπτα. Ναι, δεν έχει άδικο. Δεν αναζητεί δικαιολογίες, δεν βλέπει φαντάσματα. Το πρώτο μισό του 2018 ήταν εφιάλτης. Το δεύτερο γέννησε προσδοκίες κι έκλεισε με θετικό πρόσημο. Εκεί που λες άντε να μπούμε πιο δυνατά το 2019, έπεσε κατάρα. Δύο κύματα ιώσεων χτύπησαν την ομάδα. Σαν να μην έφτανε αυτό είχε απανωτές απουσίες από τιμωρίες και τραυματισμούς. Κουρμπέλης, Κάτσε, Μακέντα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης έχουν χάσει παιχνίδια από κάρτες. Προσθέστε την κούραση των νέων παικτών, την ατυχία στο κύπελλο που σόκαρε την ομάδα και πλήγωσε την αυτοπεποίθησή της. Πώς να μην την πάρει από κάτω;

Η μία όψη του νομίσματος, λοιπόν, είναι τα απρόοπτα. Η άλλη είναι η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Αν δεν έχεις βάθος στο ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, δυστυχώς θα έρχονται χαστούκια. Όσο ο Παναθηναϊκός θα έχει μπάτζετ μικρότερο του μεγέθους του, μην περιμένουν όλοι περισσότερα πράγματα. Να ελπίζουν, να έχουν υπομονή, αλλά όχι και τρελές απαιτήσεις. Όσο ταλέντο και να έχουν κάποια ελληνόπουλα δεν θεωρώ ότι είναι αρκετό.

Σαφώς και θέλω μία ομάδα με αρκετούς Έλληνες που να έχουν ταλέντο και προσωπικότητα. Αλλά επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις 15 ισάξια ελληνόπουλα που να είναι πρώτης γραμμής για ομάδα μεγέθους Παναθηναϊκού, χρειάζονται και 4-5 ξένοι. Όχι περισσότεροι. Αρκεί να είναι παίκτες τύπου Μπεργκ, Ζέκα, Μολέντο, Βιγιαφάνιες, Εμποκού… Αυτό θα είναι το ιδανικό πάντρεμα, 5-6 ποιοτικοί ξένοι συν τα δικά σου παιδιά. Να κοιτάει ο Δώνης στον πάγκο, όταν κάποιος δεν πάει καλά, όταν κάποιος γίνεται αναγκαστική αλλαγή, όταν έχει τιμωρία βασικού και να ξέρει ότι αυτός που θα μπει θα του δώσει τη λύση. Για να γίνει αυτό χρειάζεται χρήμα. Όχι πάρα πολύ. Αλλά με 5,5-6 εκατ. ευρώ μπάτζετ, δυστυχώς κάθε απρόοπτο θα σου κοστίζει. Τόσο απλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ