We are the champions

We are the champions

Ο ΠΑΟΚ έδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δικαιώθηκαν οι κόποι του Ιβάν Σαββίδη που σπατάλησε εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει μια ομάδα που δεν μπορεί να την λυγίσει κανένας.

Μετά από 34 πέτρινα χρόνια, μετά από εκατοντάδες σφαλιάρες, εσωτερικά «τρυπήματα», παράγοντές πιόνια…. ο ΠΑΟΚτσής από σήμερα το πρωί περπατάει πλέον κιμπάρικα με το κεφάλι ψηλά και ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.  Ο Δικέφαλος υπέταξε αγωνιστικά τον Ολυμπιακό στην εκκλησία της Τούμπας με 3-1 δείχνοντας στο πανελλήνιο ποιος έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.  Αυτή η καθολική επικράτηση, ανάγκασε φιλάθλους, δημοσιογράφους, αλλά και παράγοντες των Ερυθρόλευκων, να αλλάξουν το τροπάριο τους και να παραδέχονται πως ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος από την δική τους ομάδας.

Είναι αλήθεια πως χθες και τα όσα έγιναν  έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας με τις σπρωξιές και τις φωνές πως το ματς δεν ήθελε και πολύ να τιναχτεί στον αέρα είτε από κάποιον ασυνείδητο οπαδό, είτε από τις κοκορομαχίες που τυχόν θα είχαμε στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των παικτών. Όμως όλοι ήταν πολύ προσεκτικοί. Πήγαν πολύ καλά διαβασμένοι στην Τούμπα. Στις κερκίδες οι φίλαθλοι είχαν τα μάτια τους 14 καθώς εκτός από τον αγώνα έριχναν και μια κοφτή ματιά γύρω τους μη τυχόν κάποιος φελλός, πάνω στην τρέλα του έκανε κάποια μ@λακι@.

Δεν θέλω να σχολιάσω το τι έγινε χθες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αυτό αναλύθηκε από αρκετούς συναδέλφους. Γι’ αυτό το 3-1, συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους. Στους παίκτες, στον Ραζβάν Λουτσέσκου και, φυσικά, στους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την άψογη συμπεριφορά τους. Όλοι δικαιούνται να γλεντήσουν τον θρίαμβο, όλοι δικαιούνται να αισθάνονται ότι ο ΠΑΟΚ αγκάλιασε τον τίτλο, αλλά η ομάδα είναι υποχρεωμένη να αφοσιωθεί αμέσως στο επόμενο παιχνίδι. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε χθες επειδή κέρδισε τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ακόμα 10 τελικοί. Κι αν θέλετε υπάρχει πλέον νέος στόχος να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος.

Τι μπορεί να πει κανείς για τον Ιβάν Σαββίδη. Τον άνθρωπο που μεταμόρφωσε τον ΠΑΟΚ από ένα καφενείο, σε ένα δυνατό ποδοσφαιρικό κλαμπ που θα ήθελαν πολύ να εργάζονται σ’ αυτό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα αισθάνεται από την Κυριακή το βράδυ πολύ περήφανος για το δημιούργημα του. Οι κόποι του και τα εκατομμύρια ευρώ που έχει σπαταλήσει όλα αυτά τα χρόνια επιτέλους έπιασαν τόπο. Θα ήταν άδικο γι’ αυτόν τον άνθρωπο που είναι ο μοναδικός που επένδυσε και επενδύει σημαντικά κεφάλαια στη χώρα και στο ποδόσφαιρο να μην δεν έφτανε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μ’ αυτό το πρωτάθλημα ο Σαββίδης, από τη νέα χρονιά ετοιμάζεται να βάλει νέους και μεγαλύτερους στόχους. Εκτός από το ντάμπλ, υπάρχει και η Ευρώπη και φυσικά η πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Από σήμερα ξεκινάει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά στον ΠΑΟΚ, με τον ερχομό παικτών από το πάνω ράφι. Και να ξέρετε αν ο Ολιβέιρα δείξει το πλούσιο ταλέντο του και θέλει να μείνει στη Θεσσαλονίκη τότε ο Σαββίδης δεν θα διστάσει να δώσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ στην Πόρτο για να κάνει δικό του τον 26χρονο ποδοσφαιριστή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ