Νίκη με το πιστόλι στον κρόταφο για τον Παναθηναϊκό

Νίκη με το πιστόλι στον κρόταφο για τον Παναθηναϊκό

Το «τριφύλλι» είναι υποχρεωμένο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης να επιστρέψει στις νίκες. Δεν έχει σημασία πόσοι και ποιοι θα λείπουν. Σ’ έναν… τελικό οφείλεις να δώσεις το 100% και να νικήσεις.

Το να κοιτάς πίσω δεν έχει νόημα. Ο,τι έγινε στα πέντε πρώτα ματς του δεύτερου γύρου ανήκει στο παρελθόν. Μία νίκη εδώ κι έναν μήνα, κόντρα στον Παναιτωλικό, έχει ο Παναθηναϊκός κι αυτό το ματς είναι στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Που έπρεπε να γίνει πριν τα Χριστούγεννα…

Μετά άρχισαν τα στραβά κι ανάποδα. Το «τριφύλλι» είναι εκτός πεντάδας. Μπορεί για πολλούς το περασμένο καλοκαίρι αυτός ο στόχος να έμοιαζε βουνό, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η ομάδα, όση έλλειψη ποιότητας κι αν υπάρχει, δεν έχει ν’ αντιμετωπίσει μεγαθήρια για τη τέταρτη και τη πέμπτη θέση. Ούτε καλύτερα ρόστερ. Άρα, είναι ανόητο να ακούμε ή να διαβάζουμε συνεχώς «ας σκεφτούμε πως ήταν η ομάδα το καλοκαίρι».

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στα Γιάννινα και πλέον οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Το Σάββατο έρχεται στο ΟΑΚΑ ο Αστέρας Τρίπολης. Μία επικίνδυνη ομάδα, που παραδοσιακά δυσκολεύει το «τριφύλλι». Το σύνολο του Γιώργου Δώνη, όπως τα θαλάσσωσε στον δεύτερο γύρο, βρίσκεται εκτός πεντάδας και στα προσεχή πέντε παιχνίδια εκτός από την Τρίπολη, έχει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τα τρία σερί ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.

Ο αγώνας με τους Αρκάδες, λοιπόν, είναι τελικός. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει, έχει παραμείνει ζωντανός για την πεντάδα. Και πάει με καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη αυτοπεποίθηση στα επόμενα δύσκολα ματς. Από τη συγκεκριμένη σειρά αγώνων αυτό που θεωρητικά είναι το πιο εφικτό να πάρει ο Παναθηναϊκός, είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Όχι ότι ο Πανιώνιος είναι πιο δύσκολος, αλλά διαφορετικό να παίζεις στο σπίτι σου και διαφορετικό στη Νέα Σμύρνη. Αν δεν τα καταφέρει, η πίεση θα αυξηθεί και είναι άγνωστο αν αυτό το νεανικό γκρουπ, που δεν έχει τεράστια εμπειρία και δεν είναι σκληραγωγημένο, θα καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Το πρόγραμμα μετά τα ντέρμπι είναι σαφώς ευνοϊκό. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, Άρη και ΟΦΗ εντός, Ατρόμητο στο Περιστέρι και κλείνει στο ΟΑΚΑ με τον Παναιτωλικό. Υποδέχεται, δηλαδή, τους Θεσσαλονικείς και τους Αγρινιώτες, τους δύο πιο σοβαρούς διεκδικητές για τη πέμπτη θέση. Και μπορεί κάλλιστα σ’ αυτά τα ματς να πάρει από 13 έως 15 βαθμούς. Στο χέρι του είναι. Αλλά δεν έχει νόημα τι μπορεί στα λόγια ή τι σχεδιάζει επί χάρτου. Το θέμα είναι στο γήπεδο τι θα γίνει.

Για να μπει ο Παναθηναϊκός στην τελική ευθεία και να ξέρει ότι με ένα σπριντ μπορεί να πετύχει τον στόχο του, οφείλει να είναι ίσα ή αρκετά κοντά στους υπόλοιπους. Ένας διασκελισμός να είναι αρκετός. Αν μείνει πίσω, το σπριντ μπορεί να μην είναι αρκετό και να τον αφήσει εκτός ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Οι «πράσινοι», λοιπόν, είναι υποχρεωμένοι να νικήσουν τον Αστέρα Τρίπολης.

Την ώρα που γράφω το κείμενο, οι Αρκάδες έχουν ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Άρη. Εφόσον νικήσουν οι Θεσσαλονικείς, φεύγουν στους τέσσερις βαθμούς, έχουν κι αυτοί μπροστά τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και φυσικά το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ, αλλά και μαξιλαράκι μίας ήττας και μίας ισοπαλίας, αν σημειώνουν τα ίδια αποτελέσματα με τους παίκτες του Δώνη. Αν νικήσει ο Αστέρας, ο Παναθηναϊκός, μπορεί να τον λυγίσει το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να έχει τη δυνατότητα να μείνει στον στόχο του. Στην περίπτωση, όμως, που στραβώσει κι αυτό το παιχνίδι κι έρθει η ισοπαλία ή πολύ περισσότερο η ήττα, τότε οι «πράσινοι» θα έχουν βάλει κι άλλον μπελά στο κεφάλι τους. Και το κακό είναι ότι ο Αστέρας θα έχει βγάλει πρόγραμμα με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη και Παναθηναϊκό…

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν γνωρίζει ακόμα αν θα έχει στη διάθεσή του τους Κουρμπέλη, Ινσούα. Δύο από τους πιο σημαντικούς του παίκτες. Σίγουρα θα λείπει ο Κουλιμπαλί, αλλά γυρίζουν οι Κάτσε, Μακέντα. Εδώ που έφτασε, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιοι και πόσοι θα λείψουν. Είναι τελικός. Η νίκη είναι μονόδρομος και σε ένα τόσο καθοριστικό ματς, οφείλεις να δώσεις το 100% και να κατακτήσεις τους τρεις βαθμούς.

Αυτό το νεανικό γκρουπ, τώρα έχει τεράστια πίεση. Είναι η ευκαιρία να δείξει αν μπορεί να πάρει παιχνίδια με το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν ζητάει κανείς να πάρει παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο κόντρα σε ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ, όπως ο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Αλλά τον Αστέρα έχεις απαίτηση να τον νικήσεις. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μεγάλο «πρέπει» αστόχησε. Δεν κατάφερε να περάσει τη Λαμία στο κύπελλο. Το ματς με τον Αστέρα είναι ένα μεγάλο «πρέπει». Πολύ απλά γιατί παίζει και στο σπίτι του. Κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα είναι τεράστια αποτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ