Αήττητος θα το πάρει

Αήττητος θα το πάρει

Ο Κώστας Καίσαρης αναγνωρίζει την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Σε ένα πρωτάθλημα που δικαιούτο, που έτσι ή αλλιώς θα έπαιρνε και την Κυριακή κέρδισε κατά κράτος τον μεγάλο του αντίπαλο.

ΝΑ το πω με τη μία. Δεν πήρε το πρωτάθλημα την Κυριακή ο ΠΑΟΚ. Δεν έχασε το πρωτάθλημα την Κυριακή ο Ολυμπιακός. Το μισό πρωτάθλημα το πήρε ο ΠΑΟΚ με το διπλό στο Καραϊσκάκης. Όταν έπεσε από την Ακρόπολη, στάθηκε όρθιος και βρήκε κι ένα πορτοφόλι. Με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς. Και το άλλο μισό, παιχνίδι με παιχνίδι. Με πολλούς πρωταγωνιστές θα πρέπει να πούμε. Δεν ήταν μόνο ο Πρίγιοβιτς. Ήταν κι ο Κουτσιαύτης που έδωσε το μουσαντένιο πέναλτι με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΤΗΝ πρώτη αγωνιστική. Για να πάρουν όλοι χαμπάρι με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό. Ήτανε ο Τσαμούρης που δεν έδωσε το πέναλτι στο χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία. Ήτανε και η ρέντα. Πέναλτι ο Γιουνές στο Βικελίδης για να κάνει ο Άρης το 2-1, απάνω στον Πασχαλάκη. Τίποτα δεν στράβωσε στον ΠΑΟΚ. Όλα πήγανε πρίμα. Ακόμα και την Κυριακή που όλα είχαν κριθεί, για να γίνει το 1-0 στο 2’36»στο σουτ του Βιερίνια, η μπάλα κοντράρισε στο Νάτχο.

ΔΕΝ το έχασε τη Κυριακή το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Ευθύς εξ αρχής, πριν ακόμα αρχίσει, ήτανε τρίτο φαβορί. Οι μπουκ που είχαν πρώτο φαβορί τον ΠΑΟΚ (και δεύτερο τη πρωταθλήτρια ΑΕΚ) κάτι ξέρανε παραπάνω. Ο Ολυμπιακός που έφτιαξε από το μηδέν μια καινούργια ομάδα, με καινούργιο προπονητή, με τον έναν η τον άλλον τρόπο θα το έχανε. Το μισό πρωτάθλημα λοιπόν το έχασε με τον ΠΑΟΚ στο Καραισκάκης. Και το άλλο μισό. όταν κατάφερε να χάσει από τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ.

ΔΕΝ γινότανε να πάρει αυτό το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Μία καινούργια ομάδα θέλει το χρόνο της. Που πάει να πει, μέχρι να μονταριστεί, να ρολάρει και να στρώσει θα έχει απώλειες. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έχεις κόντρα τη σφυρίχτρα. Όταν ο άλλος παίρνει όποιο σφύριγμα χρειάζεται κι εσένα τα κοράκια δεν. σου δίνουν ούτε τον πυρετό τους. Κι επειδή θέλω να τα λέω όλα, είχε κι ο ΠΑΟΚ κόντρα σφυρίγματα. Δεν του δώσανε πέναλτι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, του ακυρώσανε κανονικά γκολ σε Νέα Σμύρνη και Τρίπολη. Με μηδέν κόστος όμως. Τα παιχνίδια τα πήρε.

ΚΙ αν κρατήθηκε μέχρι τώρα το πρωτάθλημα ζωντανό, κρατήθηκε επειδή ο ΠΑΟΚ κουβάλαγε το -2 από πέρυσι. Διαφορετικά θα το είχε τελειώσει από τον πρώτο γύρο. Όταν μία ομάδα τελειώνει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, με 14 νίκες και μία ισοπαλία το πρωτάθλημα δεν χάνεται με τίποτα. Παρ εκτός, αν θυμώσει ο Ερντογάν με τον Αλέξη, και γίνει κανένας πόλεμος. Την Κυριακή με το 3-1 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τις εντυπώσεις. Και κατά κράτος μάλιστα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του. Αήττητος θα το πάρει το πρωτάθλημα.

ΠΟΥ θα χάσει δηλαδή ο ΠΑΟΚ στα δέκα παιχνίδια που απομένουν; Στη Ριζούπολη τη Δευτέρα από τον Μπάμπη Τεννέ; Από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ; Στο Αγρίνιο; Στην Ξάνθη; Ή στα Γιάννενα τη τελευταία αγωνιστική; Σοβαροί να είμαστε. Ο Λουτσέσκου θέλει να σπάσει όλα τα ρεκόρ και όλα τα κοντέρ. Και πολύ καλά κάνει. Αν είναι δυνατόν να κάνει δέκα νίκες στα δέκα παιχνίδια που απομένουν. Και να γράψει ιστορία. Να πάρει το πρωτάθλημα αήττητος με 28 νίκες και δυο ισοπαλίες. Κι εδώ που τα λέμε μεταξύ μας. δεν το βλέπω κι εξαιρετικά δύσκολο.

ΜΕ αυτό το 3-1 ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σφουγγάρι κι έσβησε και την τελευταία αμφισβήτηση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι η καλύτερη ομάδα. Κανείς. Κι αυτό σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό μετράει. Τις αβάντες του ο ΠΑΟΚ, τις είχε. Τη διαφορά όμως την έκανε η ανωτερότητά του. Ο Ρώσος έξι χρόνια τώρα δεν έχει σταματήσει να τα χώνει. Σε κάθε κατεύθυνση. Κι αν τα βάλεις κάτω, άργησε. Ούτε το πήρε το πρωτάθλημα στην τύχη. Όπως πέρυσι η ΑΕΚ. Κι ο διοικητικός ηγέτης, αντί να ενισχύσει την ομάδα, έβαλε τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, στο μούσκιο. Αυτό το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ το δικαιούτο.

Στη μουσική επιλογή, Paul McCartney & Ringo Starr& Ronnie Wood- Get Back.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ