Τα φάουλ του Μπουζούκη…

Τα φάουλ του Μπουζούκη…

Οι αριθμοί πολλές φορές σου λένε την αλήθεια όχι μόνο για την εικόνα ενός αγώνα και το αποτέλεσμά της, αλλά και για τον τρόπο που μπορεί να προσεγγίσει μια ομάδα ένα ματς. Όπως έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το ξύλο που έφαγε ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΣ Γιάννινα αντικατοπτρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο μελανιασμένο και σπασμένο ζυγωματικό του Εμανουέλ Ινσούα από τον Σκόνδρα. Η αγκωνιά του αμυντικού του ΠΑΣ Γιάννινα, στην οποία ο Κομίνης δεν έδωσε ούτε φάουλ, έστειλε στο νοσοκομείο τον αριστερό μπακ του Παναθηναϊκό. Κάταγμα στο ζυγωματικό ήταν η διάγνωση.

Αν κοιτάξει κανείς ολόκληρο το παιχνίδι και δει τους αριθμούς, θα διαπιστώσει πως ο ΠΑΣ Γιάννινα από το ξεκίνημα έως το τέλος του αγώνα πήγε το ματς όχι απλά στο σκληρό, αλλά σχεδόν στο αντιαθλητικό. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μπουζούκη.

Ο μικρός έσπευσε στον Κομίνη στο φινάλε του ημιχρόνου και του έκανε παράπονα. Προφανώς του μιλούσε για το σκληρό παιχνίδι προς αυτόν. Ο Μπουζούκης είδε τον Κριζμάν να τον κλωτσάει εν ψυχρώ από πίσω, διακινδυνεύοντας να τον τραυματίσει σοβαρά και ο Κομίνης έδωσε κίτρινη αντί για κόκκινη. Συνολικά, ο επιθετικός χαφ του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε το παιχνίδι με έξι κερδισμένα φάουλ. Περισσότερα από κάθε άλλο παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ ο μικρός είχε μόλις ένα κερδισμένο φάουλ. Σε παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στη δική του κατοχή και ο Μπουζούκης έκανε περισσότερες επαφές μαζί της. Στους «Ζωσιμάδες», σχεδόν κάθε επαφή ήταν και σκληρό μαρκάρισμα.

Σαφώς και το σκληρό παιχνίδι είναι επιτρεπτό. Η κάθε ομάδα έχει την τακτική της. Αρκεί να μην ξεπερνά τα όρια και οι διαιτητές να μην της επιτρέπουν να το φτάνει στο αντιαθλητικό. Ωστόσο η ουσία δεν βρίσκεται στην τακτική που ακολουθεί ο αντίπαλος, ούτε στο πως αντιμετωπίζει η διαιτησία τον Παναθηναϊκό γενικότερα.

Η ουσία είναι πως οι πράσινοι πρέπει να γίνουν κι εκείνοι σκληροί. Να βάλουν τσαμπουκά, να πάνε στο μαρκάρισμα με λογική πως εκείνοι θα κερδίσουν τη μονομαχία. Και να απαιτήσουν. Να απαιτήσουν όλοι μαζί σαν ομάδα την επόμενη φορά που ο κάθε Σκόνδρας θα σηκωθεί με τον αγκώνα, να βγει από το παιχνίδι.

Όπου του έβαλαν δύναμη στα όρια του αντιαθλητικού, ο Παναθηναϊκός έχασε. Και στον ΟΦΗ και στη Λαμία και στα Γιάννενα. Είναι λογικό αυτή η ομάδα ακόμα να μαθαίνει. Να μαθαίνει και αυτό, το πώς αντιμετωπίζεις δηλαδή έναν αντίπαλο που θα σε πάει στη δύναμη και θα θελήσει να σε κερδίσει με αυτό τον τρόπο, όταν δεν μπορεί με ποιότητα. Να σκληρύνει, να μπολιάσει μέσα της πως θα φτύσει αίμα για να κερδίσει σε τέτοιες έδρες. Όταν το κάνει αυτό, θα έχει κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ