«Πανοπλία» στον Καλάθη

«Πανοπλία» στον Καλάθη

Η λειψανδρία στους γκαρντ αναγκάζει τον Πιτίνο να «θωρακίσει» τον πλέον κομβικό παίκτη του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τον νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και το πρόβλημα με την απουσία σούτινγκ γκαρντ απασχολεί έντονα τους πράσινους. Παππάς, Λοτζέσκι και Λάνγκφορντ δεν μπορούν να βοηθήσουν με τον τελευταίο να «επιστρατεύεται» όπως- όπως για να μπορέσει να συνδράμει όπως και όσο μπορεί.

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τρία γκαρντ με έφεση το σκοράρισμα λοιπόν είναι νοκ άουτ και ο Πιτίνο θα πρέπει να ψάξει πολύ για να μπορέσει να βρει λύσεις. Διότι είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης θέσης που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος ένα… μπάλωμα. Η μπορεί κάποιος να βάλει τη μπάλα στο καλάθι ή δεν μπορεί!

Την ίδια στιγμή το βάρος αναμένεται να πέσει στους εναπομείναντες: Καλάθη, Λεκαβίσιους και Κιλπάτρικ, οι οποίοι θα αναλάβουν να τα βγάλουν πέρα με τους έξι γκαρντ του Ολυμπιακού. Και αριθμητικά να το δει κανείς, το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Ο Πιτίνο έχει σκεφτεί να ανεβάσει τον Παπαπέτρου «δυάρι» και να χτυπήσει τους κοντύτερους γκαρντ του Ολυμπιακού με ποστ παιχνίδι και δημιουργία από μέσα προς τα έξω. Eίναι μια λύση που τουλάχιστον έχει το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Είναι ασφαλώς ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να… πνίξει τον Καλάθη, πιέζοντάς τον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο ελληνοαμερικανός είναι το «νούμερο ένα» για τη συνολική λειτουργία του Παναθηναϊκού και ο Πιτίνο θα πρέπει να τον «θωρακίσει». Με όποιο τρόπο μπορεί.

Είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να το κάνει. Είναι ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της εικόνας που θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και μια από τις παραμέτρους που θα κρίνουν πολλά εν πολλοίς στην έκβαση του αγώνα.

Όσο για τον Λάνγκφορντ θα επιστρατευθεί, να παίξει όσο και όπως μπορεί. Εκτός εάν ο Αμερικανός πει ότι πονάει, οπότε και θα αποτελέσει παρελθόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ