Ο Μαρινάκης έθεσε τους στόχους, προπονητής και παίκτες είναι υποχρεωμένοι να τους υλοποιήσουν

Ο Μαρινάκης έθεσε τους στόχους, προπονητής και παίκτες είναι υποχρεωμένοι να τους υλοποιήσουν

Ο Ολυμπιακός έχασε πρωτάθλημα και εντυπώσεις στην Τούμπα, αλλά έχει μπροστά του... τρεις στόχους που οφείλει να εκπληρώσει. Το ξεκάθαρο μήνυμα Μαρινάκη στα αποδυτήρια, απαιτεί άμεση αντίδραση.

Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα. Το έχασε με τρόπο που δεν συνάδει στην ποιότητα, τη δυναμική, την ικανότητα των παικτών του. Δεν συνάδει συνολικά με τη μενταλιτέ του συλλόγου. Ασχέτως όσων τραγικών, απαράδεκτων και επιλήψιμων έλαβαν χώρα πριν τον αγώνα, ο Ολυμπιακός ούτε χρησιμοποίησε δικαιολογίες για την ήττα του, ούτε τις έχει ανάγκη. Στο ποδόσφαιρο κάποιος νικάει, κάποιος χάνει. Ο ΠΑΟΚ, νίκησε, οι Πειραιώτες πηγαίνουν παρακάτω και επιφυλάσσονται.

Το παρακάτω είναι εξόχως σημαντικό. Και έγινε ακόμη πιο σημαντικό από τη στιγμή που η εντολή δόθηκε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Στα αποδυτήρια της Τούμπας ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε, απαίτησε καθαρό σκορ (και προβάδισμα πρόκρισης) με την Ντιναμό Κιέβου, αλλά και νίκη επί της ΑΕΚ. Δύο «πρέπει» αδιαπραγμάτευτα, τα οποία ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες οφείλουν, είναι υποχρεωμένοι να τα υλοποιήσουν.

Προφανώς και το ποδόσφαιρο έχει εκπλήξεις, προφανώς και πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. Αλλά εικόνα σαν αυτή της Τούμπας ή έστω κοντά σε αυτό, δεν θα είναι αποδεκτή. Διότι ο φετινός Ολυμπιακός έχει δομηθεί με τρόπο και «συστατικά» που δεν του αρμόζει να ηττάται άνευ αντίδρασης ή να αντιμετωπίζει άνευρα, δίχως συγκέντρωση και ανέτοιμος τις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά του.

Το πρωτάθλημα μπορεί να χάθηκε, αλλά η μακροημέρευση στο Europa League, η κατάκτηση του Κυπέλλου και η διατήρηση τουλάχιστον της 2ης θέσης στη Super League είναι αδιαπραγμάτευτοι στόχοι. Και οι παίκτες με τον προπονητή, οφείλουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιότητα, ταλέντο και μέλλον ως ομάδα. Εχει ήδη βάλει τις βάσεις για κάτι μεγάλο. Και ήδη φροντίζει για το μέλλον του, με κινήσεις που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει. Αλλά το τώρα είναι που μετράει. Το παρόν. Και η πρόκληση της πρόκρισης στους «16» του Europa League, ένας τίτλος (Κύπελλο), αλλά και η εξασφάλιση μιας θέσης στα προκριματικά του Champions League, είναι κομμάτια των «πρέπει» που οφείλουν να φέρουν εις πέρας οι Ερυθρόλευκοι.

Μετά από ό,τι συνέβη στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός καλείται να περάσει ένα πολύ σημαντικό ψυχολογικό τεστ. Μπορεί να εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και των δυνατοτήτων του στο ντέρμπι, αλλά οφείλει να δείξει αντανακλαστικά. Οφείλουν παίκτες και προπονητής να επιδείξουν προσωπικότητα και χαρακτήρα νικητή. Να βγάλουν πάθος και πείσμα.

Πολλές φορές, άλλωστε, ο τρόπος που αντιδρά ένας σύλλογος μετά από μία βαριά ήττα, είναι σημαντικότερος ακόμη και από το αποτέλεσμα που προηγήθηκε. Διότι η αντίδραση είναι αυτή που σε κάνει να χτίζεις τον χαρακτήρα σου, να σκληραίνεις, να αποδεικνύεις στον εαυτό σου ότι αντιλαμβάνεσαι τα λάθη σου. Ότι προχωράς μπροστά, μαθαίνεις, εξελίσσεσαι.

ΥΓ. Οσα συμβαίνουν μέσα στα αποδυτήρια των ομάδων, πάντα είναι ενδεικτικά της εικόνας που παρουσιάζουν. Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού αναδίδουν υγεία και παρά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, την ένταση και τις φωνές απογοήτευσης, οι παίκτες αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα ότι για ό,τι συνέβη δεν φταίει κανείς άλλος, πέραν των ιδίων.

ΥΓ2. Με βάση τις σκέψεις που κάνει αυτή τη στιγμή ο Πέδρο Μαρτίνς, στο παιχνίδι με την Ντιναμό, δεν αποκλείεται να δούμε έως και 5 αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ