Φάγαμε τον γάιδαρο και έμεινε η ουρά

Φάγαμε τον γάιδαρο και έμεινε η ουρά

Ο ΠΑΟΚ φορμαρίστηκε στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν και πάει φουλ όχι απλά για το Πρωτάθλημα, αλλά για το νταμπλ.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος αλλά χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα στην τελική ευθεία των 10 αγωνιστικών για να σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Με την επιβλητική νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα έδωσε απαντήσεις μέσα στο γήπεδο για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα, ποια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και έκλεισε τα στόματα σε όλους όσους τον αμφισβητούσαν τόσον καιρό. Πιστοποίησε την ανωτερότητά του με εμφατικό τρόπο απέναντι στην τελευταία ομάδα που έμεινε να αμφισβητήσει τα πρωτεία του.

Είναι γεγονός ότι σε αρκετά ματς του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ κάτω από τις δυνατότητές του και δεν είχε καλή εικόνα, χωρίς να είναι πάντως χειρότερος από τους αντιπάλους του μέσα στο γήπεδο. Τις μέτριες (έως κακές) εμφανίσεις λόγω των σερί αγώνων και της προετοιμασίας που έγινε νωρίς λόγω των προκριματικών του Champions League, ο Δικέφαλος τις πλήρωσε στον όμιλο του Europa League. Εκεί είχε τον πολύ κακό και ντροπιαστικό απολογισμό των πέντε ηττών (και μιας μόνο νίκης) σε έξι ματς και έτσι αποκλείστηκε. Αλλά στο πρωτάθλημα συνέχισε να κερδίζει ακόμη και αν δεν είχε τη φρεσκάδα και την ένταση των περσινών εντυπωσιακών εμφανίσεων του.

Ακόμη και τότε όμως είχε το μέταλλο και την ικανότητα, όχι απλά να μη χάνει στο πρωτάθλημα, αλλά να κερδίζει παντού και να πηγαίνει τρένο. Έτσι φτάσαμε στην 20η αγωνιστική και το κοντέρ γράφει 18 νίκες, δύο ισοπαλίες και μηδέν ήττες.

Ο ΠΑΟΚ παρότι ξεκίνησε με -2 βαθμούς τη σεζόν (από την περσινή κλοπή με τον Κομίνη στην Τούμπα και όσα ακολούθησαν…) πάτησε στην κορυφή από την 5η αγωνιστική (όταν κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη) και δεν ξανακατέβηκε ποτέ από εκεί!

Και όχι απλά συνεχίζει να βρίσκεται μόνος πρώτος, αλλά με τη νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα βρέθηκε και στο +9 από τους ερυθρόλευκους μετά τη συμπλήρωση των 2/3 του πρωταθλήματος.

Μάλιστα όταν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε χωρίς να πιάνει μεγάλη απόδοση, τότε λέγαμε ότι κερδίζει χρόνο για να παίξει και καλύτερα. Ούτε σε αυτό μας διέψευσε ο Δικέφαλος καθώς μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων όπου οι παίκτες ξεκουράστηκαν βλέπουμε πάλι τον περσινό εντυπωσιακό ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου φρόντισε η ομάδα να φορμαριστεί στο κατάλληλο σημείο της σεζόν. Πέρυσι ξεκίνησε από τις αρχές Δεκέμβρη, φέτος από τις αρχές Γενάρη.

Παράλληλα ο Δικέφαλος διεύρυνε το ρόστερ του με τις προσθήκες εξαιρετικών παικτών τον Ιανουάριο και έτσι μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν φορμαρισμένος και πάνοπλος για να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του, με στόχο την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ