Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τον Πρίντεζη…

Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τον Πρίντεζη…

Αν το σάιτ ήθελε να έχει την αλήθεια για το θέμα θα μπορούσε να κάνει ρεπορτάζ και να καταγράψει τις πληροφορίες που θα συγκέντρωνε. Επειδή το θέμα δεν ήταν αυτό αλλά η δημιουργία εντυπώσεων, το ηχογραφημένο μήνυμα δημοσιοποιήθηκε.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Γιώργος Πρίντεζης στέλνει σε συμπαίκτες του ένα ηχογραφημένο μήνυμα με το οποίο τους ενημερώνει για το άλυτο οικονομικό του πρόβλημα και τους γνωρίζει ότι είναι στις προθέσεις του να μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Το μήνυμα αυτό κάποιος από τους παραλήπτες (έτσι φαίνεται) κάνει ένα ασυγχώρητο σφάλμα. Το διαρρέει και φτάνει όλως περιέργως σε σάιτ ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Το σάιτ πράγμα απαράδεκτο και ποινικά κολάσιμο δημοσιεύει το ηχογραφημένο μήνυμα. Προς τιμή τους τα περισσότερα ΜΜΕ δεν προχωρούν σε αναδημοσιεύσεις αλλά  με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο κοινοποιείται ένα οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και δημιουργείται μια αναστάτωση στον Πρίντεζη και τους συμπαίκτες του λίγο πριν το παιχνίδι στο κλειστό του ΟΑΚΑ ανάμεσα στις δυο ομάδες για τα ημιτελικά του Κυπέλου μπάσκετ.

Το πώς ενήργησε ή σκεφτόταν να ενεργήσει ο Γιώργος Πρίντεζης είναι δικό του ζήτημα. Οποιος θελήσει να τον κρίνει ας το κάνει έχοντας υπόψη του πως πρόκειται για επαγγελματία αθλητή. Το ηχογραφημένο μήνυμα έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και είναι ανεπίκαιρο. Λογικό είναι να σκεφτεί κανείς ότι η δημοσιοποίηση του έχει να κάνει μόνο με την δημιουργία εντυπώσεων στο πλαίσιο μιας αδιάκοπης διαμάχης -στα όρια της πολεμικής- ανάμεσα στους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πρόκειται για χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Ετσι το εξέλαβαν στην ανακοίνωσή τους και οι δυο πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ωστόσο το υστερόγραφο τους δεν κάνει τίποτα άλλο από αυτό που επιχείρησαν να κάνουν κι εκείνοι που δημοσίευσαν το ηχογραφημένο μήνυμα του Πρίντεζη. Ετσι το μόνο που γίνεται είναι να αναπαράγεται με τους ίδιους όρους μια κόντρα που δεν τιμά κανέναν. Προφανώς η ΚΑΕ των ερυθρολεύκων αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας που είναι λογικό ως ένα σημείο να προβληματίζουν τους επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές της ομάδας. Πιθανολογώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και είμαι σίγουρος πως όσες φορές παρουσιάστηκε άλλες τόσες αντιμετωπίστηκε.

Η διοίκηση των αδελφών Αγγελόπουλων ταχτοποιεί τις υποχρεώσεις της για αυτό και κανείς δεν προσέφυγε πουθενά για τέτοιους λόγους. Υπό την έννοια αυτή η δημοσιοποίηση του μηνύματος είναι πέρα από αντιδεοντολογική και κολάσιμη πράξη και ηθικά καταδικαστέα. Αν το σάιτ ήθελε να έχει την αλήθεια για το θέμα θα μπορούσε να κάνει ρεπορτάζ και να καταγράψει τις πληροφορίες που θα συγκέντρωνε. Επειδή το θέμα δεν ήταν αυτό αλλά η δημιουργία εντυπώσεων, το ηχογραφημένο μήνυμα δημοσιοποιήθηκε.

Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του μπορεί σε δήλωσή του να διαβεβαίωσε ότι στον Ολυμπιακό είναι όλοι μια οικογένεια αλλά ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα δεν το διέψευσε. Σε κάθε περίπτωση όμως, το σάιτ και η ιδιοκτησία του ελέγχονται για μη τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ωστόσο το μέγα ζήτημα είναι ότι αυτή η πολεμική ανάμεσα στις ιδιοκτησίες των δυο ΚΑΕ δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το ελληνικό μπάσκετ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ