Αυτά τα ματς δεν τα παίζεις. Τα κερδίζεις…

Αυτά τα ματς δεν τα παίζεις. Τα κερδίζεις…

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που η νίκη σημαίνει κούπα. Και οι κούπες είναι η τροφή του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Έχει γίνει σχεδόν ψύχωση για τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού. Από τη βραδιά που έζησε όσα έζησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο ντέρμπι για την Ευρωλίγκα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν σταμάτησε να ποστάρει στο Instagram την ημερομηνία 13/02. Έχει μετατρέψει το ματς σχεδόν σε… δική του υπόθεση. Σαφώς και δεν είναι. Είναι υπόθεση όλου του συλλόγου.

Η νίκη σήμερα επί του Ολυμπιακού θα σημαίνει κούπα. Δύσκολα θα μπορέσει η Κύμη ή ο ΠΑΟΚ να απειλήσουν στον τελικό, όσο κακός και αν παρουσιάζεται στα φετινά του παιχνίδια ο Παναθηναϊκός. Μια κούπα που θα διατηρήσει για τους πράσινους αυτό το αληθινά απίστευτο σερί της κατάκτησης τουλάχιστον ενός τροπαίου κάθε χρόνο από το 1996 και έπειτα. Μοναδικό.

Οι κούπες για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι η… τροφή του. Δεν είναι απλά μια συνήθεια που έγινε λατρεία. Είναι σκέτη λατρεία. Η απάντησή του προς όλους, ακόμα και στις δύσκολες μέρες. Όποιος τον αμφισβητεί, αρκεί να σηκώσει το βλέμμα του προς την οροφή του ΟΑΚΑ και να δει τα λάβαρα. Ικανά για να σε ζαλίσουν.

Οι κούπες είναι το «πρέπει». Είναι κάτι σαν… έθιμο για τον Παναθηναϊκό. Ζει γι’ αυτές, δουλεύει γι’ αυτές, είναι ικανοποιημένος μόνο με αυτές. Ποτέ δεν ικανοποιήθηκε με μια δεύτερη θέση, με μια συμμετοχή σε κάποιον τελικό που έχασε. Ο πρώτος όλα, ο δεύτερος τίποτα. Έτσι πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια κι έτσι έχτισε την αυτοκρατορία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μπορεί να φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά για ένα… κυπελλάκι, όπως το αποκαλούν πολλοί. Όταν όμως για να το κατακτήσεις έχεις να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό, δεν είναι και τόσο κυπελλάκι. Είναι κάτι παραπάνω. Άλλωστε και το πρωτάθλημα κάθε χρόνο για να το κατακτήσεις, πρέπει να κερδίσεις τον Ολυμπιακό. Η μοναδική διαφορά είναι πως εδώ πρόκειται για ένα ματς και όχι για σειρά αγώνων. Η σημασία, όμως, είναι ίδια.

Το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πρέπει να «απομονωθεί» απ’ όλους στον σύλλογο. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση, κόσμο. Να ξεχάσουν τι έχει προηγηθεί σε όλη τη σεζόν και τι θα ακολουθήσει. Η Ευρώπη πονάει και η θέση του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή σε θλίβει. Θα πονέσει ακόμα περισσότερο ένας τόσο πρόωρος αποκλεισμός. Όμως αυτά είναι για τις υπόλοιπες μέρες. Υπάρχει χρόνος για… προβληματισμό.

Η 13η Φεβρουαρίου είναι σημαντική, όχι γιατί ο Γιαννακόπουλος τη μετέτρεψε σε τέτοια, αλλά γιατί κρίνει έναν τίτλο. Και ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να ζει με τους τίτλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ