Από τη Ζιζέλ στην Κατερίνα Ζαρίφη

Από τη Ζιζέλ στην Κατερίνα Ζαρίφη

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για δήθεν ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Από βασιλιάδες της Ευρώπης να σκοτώνονται για το κυπελλάκι Ελλάδος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, απόψε και βάλτε τώρα που γυρίζει. Πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε. Η ταπεινότητά μου λοιπόν λέει, τρίχες κατσαρές. Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός στο μπάσκετ για τη ταπεινότητά μου, πάει να πει Τελ Αβίβ. Πάει να πάει Σαραγόσα. Πραγματικός πόλεμος δηλαδή. Όχι μουσαντένιος. Με παιχταράδες. Με ομαδάρες. Με διακύβευμα. Το ευρωπαϊκό κατσαρόλι. Ανεξάρτητα κι αν στις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις ο Ιωαννίδης, ο Αλέφαντος του μπάσκετ, γύρισε πίσω με άδεια χέρια.

ΣΕ ΕΝΑ πραγματικά μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο βαριές φανέλες, υπάρχει ουσία. Υπάρχει αντικείμενο. Να μανουριάσεις, να αρπαχτείς, να τσακωθείς, ακόμα και να το κάνεις μπουρδέλ@. Σηκώνει.Έχει αξία. Συγνώμη, αλλά ημιτελικός κυπέλλου. Ελλάδος δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Όταν έχει σηκώσει ο ένας έξι φορές το ευρωπαϊκό κι ο άλλος τρεις, το κύπελλο Ελλάδος, δεν λέει απολύτως τίποτα. Είναι σαν να έχεις διατελέσει γκόμενος της Ζιζέλ και να πλακώνεσαι για την Κατερίνα Ζαρίφη. Το Κύπελλο Ελλάδος είναι για να το παίρνει μία φορά στα 17 χρόνια η ΑΕΚ και να ενθυμείται ότι έχει διατελέσει βασίλισσα. Ούτε για τον Παναθηναϊκό είναι, ούτε για τον Ολυμπιακό.

ΚΑΙ κάθε φορά θα βρουν αφορμές για να αναπαράγουν τη γκρίνια τους. Που, σε σχέση με τα μεγέθη τους, πάει πλέον να καταντήσει σε μιζέρια. Στον Ολυμπιακό να φωνάζουν για τη διαιτησία. Ότι έχει χρεωθεί τα ντέρμπι με 108 ο Αναστόπουλος. Να βγαίνει τη ηχητικό με τον Πρίντεζη και να απαντάει ο Γιαννακόπουλος. Για ποιο λόγο; Για το τίποτα. Επειδή ντε και καλά πρέπει να τσακωθούνε. Το ποιος ξεκινάει κάθε φορά, με αφήνει αδιάφορο. Ποιος αρχίζει πρώτος, ποιος προκαλεί περισσότερο, ποιος το τεντώνει πιο πολύ. Το αποτέλεσμα μετράει. Μια παγιωμένη κατάσταση. Ότι κάθε φορά θα βρούνε κάτι για να τσακωθούνε.

ΑΚΟΜΑ και για ένα παιχνίδι της πλάκας όπως το αποψινό. Τι να του πει του Παναθηναϊκού, το Κύπελλο; Δεκαοκτώ έχει σηκώσει. Ένα περισσότερο, ένα λιγότερο δεν λέει απολύτως τίποτα. Αυτό που «λέει» για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχει να πάει έξι χρόνια στο φάιναλ-φορ. Και μία εφέτος, επτά. Εννιά Κύπελλα έχει, ο Ολυμπιακός. Αν τα κάνει δέκα, θα έχει πάρει το κουραδόκαστρο; Αυτό που καίει τον Ολυμπιακό είναι Ευρωλίγκα. Σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που είναι 12ος είναι σαφώς σε καλύτερη μοίρα. Στην 6η θέση όμως που είναι σήμερα, βρίσκει μπροστά του στα πλέι-οφ μία από Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ με μειονέκτημα έδρας. Που πάει να πει, αν δεν τερματίσει 4ος η έστω 5ος, φάιναλ φορ, χαίρετε.

ΤΑ περί μητέρας των μαχών απόψε, είναι σε δουλειά να βρισκόμαστε. Ένα παιχνίδι της πλάκας, σε σχέση με τα μεγέθη των ομάδων. Και ποιο ντέρμπι; Στο 1.28 έχουνε οι μπουκ τον άσσο του Παναθηναϊκού. Ακόμα μεγαλύτερο φαβορί δηλαδή απ ότι ο ΠΑΟΚ με τη Κύμη που είναι στο 1.34. Για να καταλάβετε το πάει να πει 1.28 , στο 1.25 είναι το διπλό του ΠΑΟΚ τη Δευτέρα στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως. Είναι ότι και οι δύο έχουν κατέβει επίπεδο. Είναι ότι, σχετικά με τη Ευρώπη, που ο Παναθηναϊκός περισσότερο αλλά και ο Ολυμπιακός, κάποτε σκίζανε χασέδες, η δουλειά πάει στο και διηγώντας τα να κλαις. Και βρίσκουν το Κύπελλο για να αναπαράγουν και να ανακυκλώσουν τη μιζέρια τους.

Στη μουσική επιλογή Elias Zaikos Trio featuring-Hammond Organ.

https://www.youtube.com/watch?v=ZcO_ARWO-Jk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ