Η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα

Θα μείνουν μόνο στην αποχώρηση, ή θα το πάνε ως το τέλος;

Είναι κάτι που πολλές φορές ειπώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, είναι κάτι που αποτέλεσε σημείο τριβής ανάμεσα στους οργανωμένους και τη διοίκηση. Εντέλει οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πήραν απόφαση να προχωρήσουν σε πλήρη ρήξη.

Η μη κάθοδος στο δεύτερο ημίχρονο σηματοδοτεί πλεονέκτημα έδρας για τους «πράσινους», καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα τιμωρηθούν με -1 βαθμό (βάσει του άρθρου 82 της ΕΟΚ), ή με -2 (βάσει του άρθρου 11 της ειδικής προκήρυξης του Κυπέλλου). Είναι θέμα ερμηνείας -θα αποφανθούν οι νομομαθείς- αν ισχύει ο ισχυρότερος νόμος (Κανονισμός), ή ο πιο ειδικός ειδικός (Προκήρυξη), όμως όλα αυτά δεν είναι παρά το… δέντρο

Το… δάσος πρέπει να δούμε. Αν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μείνουν μόνο σε αυτή την κίνηση, μετρούν μια κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτα άλλο. Πλέον είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν κι άλλο, να πάνε ως το τέλος και να ζητήσουν βαθιές τομές.

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Για ό,τι έχει συμβεί υπεύθυνη είναι η ΚΕΔ και κατ’ επέκταση η ΕΟΚ. Δεν γίνεται σε κάθε ντέρμπι «αιωνίων» να βλέπουμε τον Αναστόπουλο και τον Παναγιώτου. Και δεν θα μπούμε στην ουσία της συγκεκριμένης αναμέτρησης, άλλωστε σε ανοιχτό κανάλι ήταν, το είδατε.

Όταν οι ίδιοι διαιτητές σφυρίζουν διαρκώς, είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθεί ζήτημα, ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει αντίδραση. Είτε γιατί τη μία φορά ο Μιλουτίνοφ «εξαφανίστηκε» (φορτωμένος με τρία φάουλ), είτε γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο Τίμα φορτώθηκε με 2 φάουλ σε 19 δευτερόλεπτα κι ο Ολυμπιακός με 3 φάουλ σε 28 δευτερόλεπτα στο ξεκίνημα του αγώνα.

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός δεν αδικήθηκε, ότι καλώς σφυρίχτηκαν τα φάουλ, ότι υπήρχαν ίδια κριτήρια στις δύο πλευρές του γηπέδου. Μικρή σημασία έχει. Ζητούμενο είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Στο ποδόσφαιρο η λύση της πρόσκλησης ξένων διαιτητών στα ντέρμπι είναι επιεικώς αστεία. Δεν είναι θέμα διαιτητών, αλλά θέμα απόφασης αυτών που τους ορίζουν. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος επιμένει να διατηρεί μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ταυτόχρονα ΑΝΕΠΑΡΚΗ Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, σε μια ιδιότυπη επίδειξη δύναμης.

Αν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν κηρύξουν ανένδοτο απέναντι στον άνθρωπο, ο οποίος αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του σπορ, αν δεν κινήσουν τις διαδικασίες (υπάρχουν, η Ομοσπονδία είναι διάτρητη) για να προκαλέσουν εξελίξεις, αν δεν υποχρεώσουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού να πάρει θέση, απλά θα έχουν χαρίσει έναν τίτλο στον αντίπαλο.

Εδώ που έφτασε το πράγμα (κι ήταν δεδομένο ότι θα φτάσει), κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω. Πρέπει να το πάνε ως το τέλος. Πρέπει να δουν το δάσος κι όχι το δέντρο. Το πρόβλημα στη διαιτησία δεν είναι ο Αναστόπουλος, ο Μάνος κι ο Παναγιώτου, αν δεν απέδωσαν δικαιοσύνη. Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Αν δεν επιβληθεί -εδώ και τώρα- διαχωρισμός ανάμεσα στην επαγγελματική κι ερασιτεχνική διαιτησία, δεν έχει νόημα αυτή η κίνηση. Και μην αναρωτηθεί κανείς αν μπορεί να κάνει κάτι ο Ολυμπιακός. Αν δεν μπορεί, δεν είναι Ολυμπιακός. Άλλωστε, αυτός κι ο Παναθηναϊκός είναι το συντριπτικά μεγάλο κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ. Αν δεν μπορούν αυτοί, καθένας για λογαριασμό του, δεν μπορεί κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ