Δύο μήνες και μία ημέρα μετά…

Δύο μήνες και μία ημέρα μετά…

Το μεγάλο στοίχημα του Ολυμπιακού και η πρόκληση της «άγνωστης» Ντιναμό Κιέβου. Η «μυστικοπάθεια» των Ουκρανών, η προσαρμοσμένη στους Πειραιώτες προετοιμασία στην Ισπανία και η προσθήκη που της δίνει αυτό που της έλειπε.

Στο άγνωστο. Οσο κι αν φαντάζει υπερβολικό, εκεί βαδίζει ο Ολυμπιακός ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με την Ντιναμό Κιέβου. Στο εντελώς άγνωστο. Διότι το τελευταίο σοβαρό αγωνιστικό δείγμα γραφής της ουκρανικής ομάδας χάνεται ακριβώς δύο μήνες και μία ημέρα πίσω στον χρόνο. Διάστημα στο οποίο η Ντιναμό ξεκουράστηκε, έχασε ρυθμό, άλλαξε, έχασε έναν βασικό παίκτη, απέκτησε έναν ακόμη πιο σημαντικό, με στόχο να λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημά της. Και κυρίως δούλεψε στοχευμένα πάνω στον Ολυμπιακό. Και είχε άπλετο χρόνο για να το κάνει.

Στον ζεστό νότο. Στην Μαρμπέγια της Μάλαγα, που παραδοσιακά Γενάρη-Φλεβάρη μοιάζει με τόπο συνάντησης εκείνων των ομάδων που ψάχνουν έναν ασφαλή τρόπο «μετάβασης» από την προηγούμενη φάση στην επόμενη. Η «χειμερινή διακοπή» στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας κρατά δυόμιση μήνες. Δεν θέλει και πολύ λοιπόν να μετατραπεί σε… «χειμερία νάρκη» αν δεν πάρεις τα μέτρα σου. Και κυρίως αν δεν πάρεις το αεροπλάνο, για μια «μίνι προετοιμασία» μακριά από τον βαρύ χειμώνα.

Αυτό ακριβώς ήταν που ήθελε να φροντίσει -και φέτος- η ομάδα του Κιέβου. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Απευθείας από την Ισπανία έφτασε την Τρίτη στη χώρα μας για το αποψινό ματς στο Καραϊσκάκη (19:55). Εμεινε εκεί όσο την έπαιρνε χρονικά, για μια όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή στα δεδομένα. Για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της από τις 13 του Δεκέμβρη όταν και κόντρα στη Γιάμπλονετς τσέκαρε το εισιτήριο της για την επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ναι τελικά, περνάει γρήγορα ο καιρός.

Τόσο γρήγορα που καλό θα ήταν να θυμηθούμε τα αυτονόητα τώρα που πλησιάζει το αντάμωμα. Οι Ουκρανοί με το όνομα βαρύ σαν ιστορία, ήταν και τον Δεκέμβρη της κλήρωσης, παραμένουν και τον Φλεβάρη της δράσης το «φαβορί» στο ζευγάρι με τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα με εμπειρία, βαριά φανέλα και κυρίως με μεγάλη ικανότητα σε τέτοιες «νοκ άουτ» καταστάσεις. Το απέδειξαν άλλωστε πέρσι τέτοια εποχή, κόντρα στην ΑΕΚ του Χιμένεθ. Το απέδειξαν ακόμη καλύτερα το 2015 φτάνοντας ως τους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Και φέτος η φιλοδοξία τους είναι μεγάλη για το ταξίδι του Γιουρόπα Λιγκ. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που το πρωτάθλημα ξεκινά εκ νέου για αυτούς από το -7 σε σχέση με την πρωτοπόρο Σαχτάρ του Ντόνετσκ.

Δεν θα την επηρεάσει ιδιαιτέρως αυτή η διακοπή την ομάδα του Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς. Συνηθισμένη είναι. Το θέμα είναι πως θα λειτουργήσουν για εκείνη μια σειρά από νέα δεδομένα στο ρόστερ της. Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιόζιπ Πίβαριτς που αποδυναμώνει το αριστερό άκρο της άμυνας. Η αποχώρηση του αρχηγού Μίκολα Μορόζιουκ (παραχωρήθηκε στην Ρίζεσπορ). Η απόκτηση του Ισπανού φορ Φραν Σολ από τη Βιλεμ (δεύτερος σκόρερ του Ολλανδικού πρωταθλήματος με 13 γκολ σε 17 ματς) και η επένδυση σε εκείνον για να λυθεί ο γρίφος του γκολ. Ειδικά αυτό το τελευταίο ήταν και το μεγάλο θέμα της διακοπής μιας και η Ντινάμο στο πρώτο μισό της σεζόν σκόραρε με συχνότητα μικρή για εκείνη. Μόλις 27 γκολ σε 18 ματς στο πρωτάθλημα.

Ο Λευκορώσος Χάτσκεβιτς είναι στο τιμόνι της από τον Ιούνη του 2017, έχοντας κατακτήσει ένα Σούπερ Καπ. Νέος σε ηλικία χωρίς μεγάλες παραστάσεις. Με ένα συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι και που είναι άγνωστο αν θα ανανεωθεί. Αρέσκεται σε ένα στιλ παιχνιδιού με βάση το 4-2-3-1 και έμφαση στο τρανζίσιον. Όπερ σημαίνει πολύ τρέξιμο χωρίς τη μπάλα, και πίεση που φτάνει ως το επιθετικό τρίτο. Δεν είναι η Ντιναμό μια ομάδα θεαματική. Ουσιαστική προσπαθεί να είναι. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Στη φαρέτρα της υπάρχουν μπόλικες «κομπίνες» στις στημένες μπάλες που είναι για εκείνη μια σημαντική δύναμη.  Και δύο εξτρέμ, ο Μπένζαμιν Βέρμπιτς με τον Βίκτορ Τσουχάνκοβ που κάνουν τη διαφορά. Σε αυτό το διάστημα της διακοπής οι Ουκρανοί έδωσαν εννέα φιλικά παιχνίδια προσπαθώντας να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Ας ελπίσουμε ότι δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ