Είναι μεγάλη ομάδα, όχι απατημένος σύζυγος….

Είναι μεγάλη ομάδα, όχι απατημένος σύζυγος….

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και δεν του αξίζει να σκέφτεται με όρους «να πάρουμε το αίμα μας πίσω». Εχει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος της Ντινάμο και να πάρει την πρόκριση. Δεν παίζει με την Ντινάμο για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ.

«Σύστημα» που απέτυχε στην Τούμπα μπορεί να εφαρμοστεί μετά από λίγες μέρες ίσιο κι απαράλλαχτο; Η απάντηση είναι ότι μπορεί γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα να παίζεις εκτός έδρας και να παίζεις στο γήπεδό σου. Σε όλα τα τελευταία παιχνίδια της, η ομάδα του Μαρτίνς μπαίνει από την αρχή επιθετικά και στριμώχνει τον αντίπαλό της.

Αποδείχτηκε όμως ότι άλλο πράγμα να το κάνεις με τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό και διαφορετικό να το κάνεις με τον ΠΑΟΚ. Κατά συνέπεια απόψε υπάρχουν περιθώρια να το ξανασκεφτεί ο Μαρτίνς και οι παίκτες του. Το ματς απέναντι στον Ντιναμό έχει την δική του αξία. Πρέπει να ιδωθεί αυτόνομα και όχι σε σχέση με εκείνο της Τούμπας.

Το επισημαίνω διότι ακούστηκε και μάλιστα από τον ίδιο τον προπονητή πως με την Ντιναμό θα δοθούν απαντήσεις. Με την Ντιναμό ο Ολυμπιακός θα παίξει για να πάρει την πρόκριση . Οχι για να αποκαταστήσει το τρωθέν γόητρό του από την ήττα της Τούμπας. Αλλη προσέγγιση για ένα παιχνίδι -ντέρμπι στο πρωτάθλημα , τελευταία ευκαιρία για να ξαναμπεί η ομάδα στο κυνήγι του τίτλου και άλλη προσέγγιση σε ένα ευρωπαϊκό ματς που υπάρχει ρεβάνς.

Το διατυπώνω πιο απλά: Νίκη στην Τούμπα με 2-1 είναι θρίαμβος. Νίκη στο Φάληρο επί της Ντινάμο με 2-1 συνιστά πρόβλημα. Δεν έχει κανένα λόγο ο Ολυμπιακός να πάρει μεγάλα ρίσκα στο παιχνίδι με τους Ουκρανούς. Δεν είναι απαραίτητο να βγάλει την ομάδα ψηλά και να πιέσει από την αρχή. Στο ματς με τη Μίλαν ήθελε νίκη με δυο γκολ διαφορά κι όμως δεν βγήκε από την αρχή σε φουλ επίθεση αφήνοντας αναγκαστικά τα νώτα του εκτεθειμένα.

Οσοι αντιλαμβάνονται το αποψινό παιχνίδι ως απάντηση για την δυναμικότητα του Ολυμπιακού είναι πιθανό να θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βγει μπροστά από την αρχή για να πετύχει αυτή τη φορά ότι δεν πέτυχε με τον ΠΑΟΚ. Τέτοια προσέγγιση πέραν του ότι δεν αναγνωρίζει πως κάθε αγώνας αλλά και κάθε διοργάνωση έχει τις ιδιαιτερότητές της, μοιάζει με τον ταύρο που θολωμένος επιτίθεται όπου βλέπει κόκκινο.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και δεν του αξίζει να σκέφτεται με όρους «να πάρουμε το αίμα μας πίσω». Εχει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος της Ντινάμο και πρέπει να πάρει την πρόκριση. Δεν παίζει με την Ντινάμο για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα κι όχι απατημένος σύζυγος. Στο ρεπερτόριο του προπονητή του , έχει αποδειχτεί αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι προσέγγισης ενός παιχνιδιού.

Για παράδειγμα, στο ματς εντός έδρας με την Μπέτις υιοθετήθηκε μια πιο συντηρητική προσέγγιση ακριβώς γιατί διαπιστώθηκε ότι η επίθεση της ισπανικής ομάδας ήταν πιο παραγωγική από τη δική του. Επομένως δεν είναι το αποψινό ματς η μεγάλη ευκαιρία να δοθούν απαντήσεις μετά την ήττα από τον ΠΑΟκ.

Είναι , αυτό είναι μόνο, μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ. Μια τέτοια πρόκριση θα συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο . Η ήττα από την ΠΑΟΚ είναι θέμα… εσωτερικής επικαιρότητας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ