Πόνσε, ο «παράγοντας Χ» του ντέρμπι

Πόνσε, ο «παράγοντας Χ» του ντέρμπι

Ο Αργεντινός φορ επιστρέφει στη δράση την Κυριακή με στόχο να συνεχίσει το σερί των γκολ του, βρίσκοντας δίχτυα και στο Φάληρο.

Το τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο ο Έκο Πόνσε και πόσο τυχερή νιώθει η ΑΕΚ που τον έχει στις τάξεις της,  δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Τα 13 γκολ σε 18 ματς πρωταθλήματος «μιλούν» από μόνα τους, με τον 21χρονο φορ να έχει βάλει πλώρη για τα 20 τέρματα στη Σούπερ Λίγκ, που θα τον μετατρέψουν στον κορυφαίο γκολτζή της Ένωσης, στην μετά Ντέμη εποχή.

Το πόσο σημαντικός είναι για την επιθετική λειτουργία της Ένωσης ο Αργεντινός φορ, φάνηκε ακόμα και σε ένα παιχνίδι όπως εκείνο με τον ΟΦΗ . Ένα ματς από τα θεωρητικά «εύκολα» δηλαδή, με αντίπαλο μια ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Από την ΑΕΚ δεν έλειψε μόνο το «φονικό ένστικτο» του Πόνσε την προηγούμενη Κυριακή, αλλά και η τεράστια συνεισφορά του στο πρέσινγκ και στη δημιουργία φάσεων. Ο 21χρονος στράικερ είναι ένας παίκτης που πιέζει μέχρι… σκασμού τα αντίπαλα στόπερ, δίνοντας έτσι στην Ένωση επιπλέον κατοχές. Ενώ με τη συνεχή του κίνηση στον χώρο, δημιουργεί κενά και παράλληλα προϋποθέσεις ευκαιριών για την ομάδα του.

Την Κυριακή στο Φάληρο ο «μπόμπερ» της ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση. Σε ένα παιχνίδι που τόσο για τους Κιτρινόμαυρους, όσο και για τον ίδιο, έχει ξεχωριστή σημασία. Βλέπετε ο Πόνσε είχε χάσει το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό και νιώθει πως κάτι… χρωστάει στους Ερυθρόλευκους. Ο 21χρονος φορ είναι σε εξαιρετική κατάσταση όλη την εβδομάδα, έχει «γεμίσει» μπαταρίες και δείχνει «φτιαγμένος» ενόψει του μεγάλου ντέρμπι. Όπου φιλοδοξεί να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί των γκολ του, βρίσκοντας δίχτυα και απέναντι στον Ολυμπιακό.

Για την ΑΕΚ η παρουσία του Πόνσε την Κυριακή είναι κάτι παραπάνω από κομβική.  Η λογική λέει πως η Ένωση θα δώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Ολυμπιακό και θα κοιτάξει να τον αιφνιδιάσει σε κάποια αντεπίθεση.  Εκεί όπου η εκτελεστική δεινότητα του Αργεντινού ενδεχομένως και να αποτελέσει τον «παράγοντα Χ» του ντέρμπι. Μιας και μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ τον… κυνισμό που πιθανότατα χρειάζεται για να φύγει και φέτος από τον Πειραιά με το τρίποντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ