Κουράστηκε ο Φορτούνης, «παραιτήθηκαν» οι υπόλοιποι…

Κουράστηκε ο Φορτούνης, «παραιτήθηκαν» οι υπόλοιποι…

Ο Ολυμπιακός συνήθως ανέβαζε ρυθμό στον δεύτερο ημίχρονο. Είναι η πρώτη φορά που αντί να ανέβει, έπεσε κατακόρυφα.

Δυο καθυστερημένες αντιδράσεις του Τσιμίκα, δυο γκολ και το πλεονέκτημα στη Ντινάμο. Ορισμένα πράγματα στο ποδόσφαιρο εξηγούνται με απλό τρόπο. Δυο γυρίσματα των ουκρανών φέρνουν την μπάλα στο πέναλτι. Ο Τσιμίκας και τις δυο φορές πάει με καθυστέρηση στους παίκτες που γυρίζουν την μπάλα. Τη δεύτερη φορά δεν πάει καθόλου. Λάθη ανεπίτρεπτα για αμυντικούς σε τέτοιο επίπεδο. Δυο φορές η μπάλα στο πέναλτι την ώρα που οι δυο στόπερ κοντεύουν να μπουν στα δίχτυα και πάντως είναι μέσα στην μικρή περιοχή του Σα. Στην δεύτερη περίπτωση ο Σισέ επιχειρεί απεγνωσμένα προβολή αλλά δεν προλαβαίνει. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι προπονητές μιλούν διπλωματικά για καθυστερημένες αντιδράσεις της άμυνας. Υποθέτω ότι μέσα στα αποδυτήρια τρίβουν τα αυτιά για τέτοια λάθη.

Είπαμε όμως ότι όλα αυτά είναι τα προφανή. Διότι υπάρχουν κι άλλα που δεν εξηγούνται τόσο εύκολα. Που οφείλεται αυτή η ολοκληρωτική οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Την ζήτησε ο Μαρτίνς για να χτυπήσει η ομάδα του στην κόντρα; Είναι το λιγότερο πιθανό διότι οι φάσεις που έβγαλε η ομάδα του ήταν μόλις δυο. Τους λύγισε το άγχος; Ηταν κουρασμένοι από το ματς της Τούμπας; Όλα αυτά ίσως να έπαιξαν τον ρόλο τους. Υπάρχει όμως και μια άλλη εξήγηση που δεν κολακεύει διόλου την ομάδα του Μαρτίνς. Πρόκειται για την αγωνιστική καθίζηση του Κώστα Φορτούνη η οποία εξηγείται από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και κατέστησε μέχρι και την τελευταία στιγμή, αμφίβολη την συμμετοχή του  στην αναμέτρηση.

Μιλάμε για οδυνηρή διαπίστωση. Σε μια τέτοια περίπτωση τι ομάδα έφτιαχνε τόσο καιρό ο Μαρτίνς αν μια απουσία αποδιοργανώνει τόσο πολύ το σύνολο; Το ερώτημα χρειάζεται απάντηση από τον ίδιο τον προπονητή του Ολυμπιακού. Αφορά όμως και τους συμπαίκτες του διεθνούς χαφ. Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός πήγε χωρίς τον Φορτούνη στο Ηράκλειο και έφυγε νικημένος. Κι άλλο ερώτημα: Ο Νάτχο από τον οποίο πολλά περίμενε ο Ολυμπιακός σε τι ακριβώς χρησιμεύει όταν δεν μπορεί να αμυνθεί και στα ματς με ποιοτικούς αντίπαλους δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε επιθετικά;

Για ένα ημίχρονο, το πρώτο, οι ερυθρόλευκοι απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και τους άξιζε να έχουν πετύχει ένα ακόμα γκολ . ωστόσο η ατυχία συντροφεύει τον Ολυμπιακό και τον Φορτούνη από την αρχή της φετινής χρονιάς. Ο Ζιλ Ντίας είναι το κέρδος του Ολυμπιακού από την αναμέτρηση. Κέρδος περιορισμένο σε σχέση με το κακό αποτέλεσμα που βάζει τους Ουκρανούς σε θέση οδηγού ενόψει της ρεβάνς στο Κίεβο. Ο Μαρτίνς καθυστέρησε να φρεσκάρει την ομάδα του και την παρακολουθούσε να χάνει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής χωρίς να την βοηθήσει νωρίς και με τον κατάλληλο παίκτη.

Ο Ολυμπιακός συνήθως ανέβαζε ρυθμό στον δεύτερο ημίχρονο. Είναι η πρώτη φορά που αντί να ανέβει, έπεσε κατακόρυφα. Αν είναι η κούραση που το δημιούργησε τότε στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του θα σέρνονται. Κάποια πράγματα και για κάποια πράγματα ίσως θα πρέπει να τα ξανασκεφτεί, ο Πορτογάλος κόουτς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ