Ο σοβαρός Ολυμπιακός περνάει

Ο σοβαρός Ολυμπιακός περνάει

Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο. Το να τρως στο πρώτο ματς στην έδρα σου γκολ δεν είναι παρακαταθήκη πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς. Στην Ουκρανία ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βγάλει χαρακτήρα και να αποδείξει πόσο θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Δύο κακά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Όπως μαρτυρά και η παρουσία του ισχυρού άνδρα των ερυθρόλευκων στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού στο Γ. Καραϊσκάκης, πλέον τα πράγματα για τον Μάρτινς και τους ποδοσφαιριστές τους ζορίζουν.

Με ένα ακόμα ντέρμπι την προσεχή Κυριακή για το ελληνικό πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ εντός έδρας και με την ρεβάνς με την Ντιναμό να ακολουθεί σε μια εβδομάδα, κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι έχει να γίνει σε περίπτωση που δεν έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι πάντως άδικο, κατά τη γνώμη μου, να κριθεί ο Πέδρο Μαρτίνς από την έκβαση αυτών των αγώνων. Οι λόγοι προφανής. Πρώτον πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα με πάρα πολλές μεταγραφές. Δεύτερον ο Ολυμπιακός σε μεγάλα διαστήματα της σεζόν απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι του έλεγαν – και ορθώς – ότι χαίρονταν και απολάμβαναν τα ματς της ομάδας τους μετά από καιρό.

Τρίτον οι παίκτες που ο ίδιος εισηγήθηκε την απόκτηση τους δείχνουν, στην πλειονότητα τους, εξαιρετικά στοιχεία. Με άλλα λόγια ο Πορτογάλος δείχνει ότι δουλεύει και προσπαθεί για το καλύτερο. Υπάρχει όμως και ένα αλλά…

Ποιο είναι αυτό; Ο Μαρτίνς, όπως συμβαίνει με όλους τους προπονητές, έχει και αυτός τα κωλύματα και τις αδυναμίες του. Στο πρώτο κομμάτι δεν υπάρχει πρόβλημα με την έννοια ότι ο κόουτς δεν αδικεί κάποιον παίκτη μοιράζοντας μέσα στη σεζόν, έως τώρα, το χρόνο συμμετοχής.

Στο δεύτερο όμως υπάρχει λίγο θέμα. Το βασικότερο πρόβλημα πιστεύω ότι εντοπίζεται στη διαχείριση των παιχνιδιών και κυρίως στο διάβασμα κατά την διάρκεια των ματς. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ερυθρόλευκοι μοιάζουν να έχουν ένα πλάνο πριν την έναρξη το οποίο δεν είναι σε θέση να αλλάξουν μέσα στον αγώνα διαβάζοντας τον αντίπαλο και αναπροσαρμόζοντας τα σχέδια τους. Ειδικά με αντιπάλους αντίστοιχης ποιότητας η εικόνα αυτή μεγιστοποιείται.

Στα ελληνικά ντέρμπι δεν έχει ακόμα νίκη, ενώ με εξαίρεση το ματς πρόκριση με τη Μίλαν ούτε στην Ευρώπη έβγαλε υπεροχή. Πάντως του πιστώνεται η προσπάθεια να περάσει μια νέα φιλοσοφία πιο επιθετική από τις προηγούμενες χρονιές. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει να καταλάβει ότι κι ο νέος του προπονητής τώρα μαθαίνει πως είναι να ηγείσαι μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό, που θέλει τίτλους και μεγάλα αποτελέσματα. Πάμε και στα χθεσινά τώρα.

Σήμερα στο Φάληρο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε όχι γιατί βρήκε απέναντι του μια καλύτερη ομάδα, αλλά γιατί ο ίδιος δεν ήταν όσο συγκεντρωμένος έπρεπε. Προηγήθηκε νωρίς, έβγαζε ενέργεια στο χορτάρι, έχασε και άλλες ευκαιρίες, αλλά έπεσε στην παγίδα του ενθουσιασμού που δημιουργεί μια έδρα όπως το Γ. Καραϊσκάκης. Το παιχνίδι πρακτικά τελείωσε στην ισοφάριση των Ουκρανών. Το γκολ αυτό χάλασε το μυαλό των γηπεδούχων παρά το γεγονός ότι μπήκαν πάλι μπροστά στο σκορ πριν τελειώσει το ημίχρονο. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας πια στις αποσκευές τους το πολυπόθητο εκτός έδρας, βγήκαν χωρίς άγχος με σκοπό να φοβίσουν τους ερυθρόλευκους και το πέτυχαν. Οι παίκτες του Μαρτίνς έδωσαν χώρο και η εικόνα του ματς έδειχνε ότι το 2-2 ήταν πιο πιθανό από το 3-1 όπως και δυστυχώς έγινε. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, όμως με βάση την εικόνα των δύο αντιπάλων ο σοβαρός Ολυμπιακός περνάει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ