Έτσι πάτησε γκάζι ο ΠΑΟΚ μέσα στο 2019

Έτσι πάτησε γκάζι ο ΠΑΟΚ μέσα στο 2019

Το φορμάρισμα του Δικέφαλου από τις αρχές του νέου έτους είναι το μυστικό της επιτυχίας των τελευταίων εβδομάδων.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ φορμαρίστηκε τον Δεκέμβριο και μετά, και έκανε φοβερή πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν με μόλις μια ήττα μέσα στα γήπεδα (από τον Αστέρα Τρίπολης) έως το τέλος.

Φέτος ο Δικέφαλος ήταν αήττητος στο πρωτάθλημα στο πρώτο μισό της σεζόν, χωρίς να παίζει πάντα σούπερ ποδόσφαιρο, αλλά από τις αρχές του 2019 πάτησε γκάζι και έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του συνδυάζοντας πλέον τα αποτελέσματα και με εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Η εξήγηση για την αισθητή βελτίωση της εικόνας του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην αγωνιστική άνοδο συγκεκριμένων κομβικών παικτών της ομάδας, που ήταν σε μέτρια κατάσταση στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ας τους δούμε έναν προς έναν τους παίκτες κλειδιά της μεταμόρφωσης του ΠΑΟΚ, αυτούς που αφυπνίστηκαν και στους οποίους δεν θα βάλουμε τους Πασχαλάκη, Βαρέλα και Κρέσπο, οι οποίοι είναι σταθερά εξαιρετικοί (με εξαίρεση 2-3 ματς ίσως) από την αρχή της σεζόν…

ΑΝΤΡΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Από τη στιγμή που ο αρχηγός ανέβηκε, παρέσυρε και όλη την ομάδα σε καλύτερες εμφανίσεις. Είναι ο ηγέτης και η ψυχή αυτού του ΠΑΟΚ. Παρότι συνεχίζει να παίζει ως αριστερό μπακ, στα τελευταία έξι ματς έχει πετύχει τρία γκολ. Αυτά με τον Αστέρα στην Τρίπολη και με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα ήταν τα πρώτα και τα πιο κομβικά για να καθαρίσει ο Δικέφαλος δύο δύσκολα παιχνίδια. Πέρα από τα σημαντικά γκολ πιο σημαντική είναι η συνολική του παρουσία. Στο πρώτο μισό της σεζόν είχε και προβλήματα τραυματισμών, αλλά μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων όπου φρεσκαρίστηκε δείχνει κάθε εβδομάδα ότι είναι ο καλύτερος και πιο ποιοτικός παίκτης που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ολλανδός διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας. Μετράει τρία γκολ και τέσσερις ασίστ στα τελευταία 10 ματς που έχει παίξει! Από το εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό (17/12/2018) που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 και ο ίδιος πέτυχε ένα τέρμα, ξεκίνησε ένα σερί με εξαιρετικά παιχνίδια. Ακολούθησαν ασίστ στο διπλό με 6-0 επί του Αήττητου στα Σπάτα, στο διπλό (3-0) επί του Αστέρα στην Τρίπολη (εκεί του ακύρωσαν άδικα και ένα καθαρό γκολ), στο 5-0 επί της Παναχαϊκής στο Κύπελλο και στο 4-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα.

Γκολ πέτυχε στο 3-0 με τον Πανιώνιο στην Τούμπα (έβαλε το κρίσιμο πρώτο τέρμα) αλλά και στο 3-1 με τον Ολυμπιακό (σημείωσε το 2ο τέρμα).

Συνολικά φέτος μετράει 27 συμμετοχές με 5 γκολ και 7 ασίστ έχοντας ξεπεράσει τα περσινά του νούμερα (3 γκολ και 6 ασίστ σε 32 αγώνες) και κυνηγώντας τη συγκομιδή της πρώτης του χρονιάς στον ΠΑΟΚ (τη σεζόν 2016-17 είχε 7 γκολ και 10 ασίστ σε 44 παιχνίδια).

ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ

Μετά από το ματς του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ (23/9) όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 και αυτός έβγαλε την ασίστ στο 2ο γκολ του Πρίγιοβιτς είχε μέτρια απόδοση. Έπρεπε να περάσουν τέσσερις μήνες και 17 ματς στα οποία έπαιξε, για να ξαναγράψει ασίστ ή γκολ! Μέσα στο 2019 είναι πιο κοντά στον Μάτος που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια με περισσότερα και γκολ και ασίστ. Με Παναχαϊκή και ΟΦΗ πέτυχε τα πρώτα γκολ της ομάδας ανοίγοντας το δρόμο για τις νίκες. Με τον Ολυμπιακό είχε ασίστ. Ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος είναι πάλι στα καλά του.

ΖΟΣΕ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Στα πρώτα 22 ματς είχε δύο γκολ και δύο ασίστ, αλλά σε πολλά παιχνίδια ήταν μέτριος. Στα τελευταία έξι έχει άλλα δύο τέρματα και μια ασίστ, αλλά κυρίως είναι ο κυριαρχικός χαφ που ελέγχει τον ρυθμό, δίνει ηρεμία και μοιράζει σωστά το παιχνίδι. Κάνει περισσότερη δουλειά από όση φαίνεται και η εξαιρετική πορεία του ΠΑΟΚ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Βραζιλιάνο μαέστρο που κρατάει την μπαγκέτα…

ΕΒΓΕΝ ΣΑΚΧΟΦ

Υπήρξε ένα σενάριο να δοθεί στη Βίντι που τον ζήτησε τον Ιανουάριο, αλλά ο Λουτσέσκου δεν ήθελε καν να ακούσει κάτι τέτοιο. Μπορεί ακόμη να μην έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει, αλλά τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει πανάξια την παραμονή του στον ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε, βγάζει μάτια!

Πολύς κόσμος απορεί με τη μεταμόρφωση του Ουκρανού τις τελευταίες εβδομάδες, ο οποίος πάντως και πέρυσι και πρόπερσι ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά τα μισά της χρονιάς. Ακόμη δεν έχει βάλει όσα γκολ είχε τα προηγούμενα χρόνια (από 8 τέρματα κάθε σεζόν), μπορεί να έχει βρει μόνο μια φορά δίκτυα (είχε και ένα δοκάρι με τον Ολυμπιακό…), αλλά είναι λίρα 100! Εδώ και 7-8 ματς παίζει βασικός και είναι εξαιρετικός. Καλύπτει επάξια τα κενά των τραυματιών Βέρνμπλουμ (χάνει την υπόλοιπη σεζόν) και Κάνιας (είναι νοκ άουτ από τις αρχές του 2019) και με αυτόν στην 11άδα ο ΠΑΟΚ έχει παίξει το καλύτερό του ποδόσφαιρο φέτος έως τώρα…

ΤΣΟΥΜΠΑ ΑΚΠΟΜ

Last but not least (όπως λένε και στην πατρίδα του…) ο Άγγλος επιθετικός. Στην περίπτωσή του δε μιλάμε για μεταμόρφωση, αλλά για την πιο μεγάλη αποκάλυψη! Ο Τσούμπα Άκπομ πριν ακόμη φύγει ο Πρίγιοβιτς είχε αρχίσει να δίνει κάποιες λύσεις. Στις 11/11 μπήκε αλλαγή στο 57’ στο ματς με τον Παναιτωλικό, έβαλε το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 και είδε να του ακυρώνεται άδικα άλλο ένα, με ένα ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ. Μπήκε αλλαγή και με τη Λάρισα στις 9/12, έπαιξε 24 λεπτά και έβαλε το νικητήριο γκολ στο 69’ (2-1). Η εκτόξευσή του όμως έγινε αφού έφυγε ο Πρίγιοβιτς και πήρε φανέλα βασικού, από το διπλό με τον Αστέρα Τρίπολης (0-3) και μετά… Αέρινος, ταχύτητατος, αλλά και δυνατός, ικανός στο ψηλό παιχνίδι καθώς πηδάει στον θεό, ομαδικός, συμμετοχικός, με βοήθειες στα μαρκαρίσματα και εξαιρετική τεχνική κάτι που μαρτυρούν και τα τελειώματά του, έχει καταφέρει να κάνει τον κόσμο σχεδόν να ξεχάσει τον Πρίγιοβιτς μέσα σε έναν μήνα!!! Υπερβολές; Μπορεί… Αλλά ο Άκπομ κάνει εξαιρετικά ματς και με αυτόν ο ΠΑΟΚ παίζει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο.

Από τις 13 Ιανουαρίου και μετά, αφού μετακόμισε ο Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ, ο Άγγλος επιθετικός έχει 7 ματς βασικός (με γεμάτα 90λεπτα) και ένα ως αλλαγή στη Νέα Σμύρνη, όπου έπαιξε μόνο 9 λεπτά. Σε αυτά τα επτά παιχνίδια που ήταν βασικός έχει τρία γκολ (δύο με ΟΦΗ και ένα με Ολυμπιακό), τρεις ασίστ (με Παναχαϊκή, ΟΦΗ και Ολυμπιακό), δύο κερδισμένα πέναλτι (και τα δύο με τα Γιάννινα, στο ένα εκ των οποίων αστόχησε ο ίδιος) και δύο ακυρωμένα γκολ (λανθασμένα ακυρώθηκε εκείνο με την Παναχαϊκή, σωστά αυτό με τον Ολυμπιακό που ήταν οφσάιντ).

Η συνολική του παρουσία στα παιχνίδια είναι ακόμη καλύτερη από τα νούμερά του, αλλά και τα νούμερά του πλέον γίνονται όλο και καλύτερα.

**Ανεβασμένοι είναι και ο Ζαμπά με τον Ελ Καντουρί (ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στον ΠΑΟΚ!), αλλά από αυτούς λείπει η σταθερότητα των άλλων στην εξαιρετική πορεία των τελευταίων εβδομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ