Υφυπουργός ψευδόμενος και «κακομαθημένος»!

Υφυπουργός ψευδόμενος και «κακομαθημένος»!

 Ο κ. Βασιλειάδης μπορούσε να διαφωνήσει με την απόφαση να φύγει ο Ολυμπιακός αλλά να καυτηριάσει μια ενέργεια προδήλως σεξιστική και προσβλητική, αντίθετη με κάθε αθλητικό ιδεώδες. Μια ενέργεια που την καταδίκασε ακόμα και αυτός που την έκανε, άσχετα αν την καταδίκασε για τους λάθος λόγους.

Ωστε «κακομαθημένοι παράγοντες»! Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήλεψε την δόξα του βασιλιά Σολομώντα ή απλά θέλησε να αποφύγει τις κακοτοπιές. Το να τα βάζει ένας κυβερνητικός με τον Ολυμπιακό είναι κάτι συνηθισμένο. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθημερινή άσκηση.

Με τους αδερφούς Αγγελόπουλους δεν το ξέραμε. Τώρα το μάθαμε. Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η κυβέρνηση θέλει να κάνει μπίζνες. Κι αν δεν θέλει με τον ίδιο, θέλει με αυτούς που φέρεται να έχει μαζί του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ως περιώνυμους επενδυτές για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι. Κι έτσι να μην είναι η κυβέρνηση αρκείται στην χαμηλών τόνων υποστήριξη που της προσφέρουν τα ΜΜΕ που έχει στην διάθεσή του ο φαρμακοβιομήχανος και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Εντάξει, μέχρι εδώ τα καταλαβαίνουμε όλα.

Μπορεί να μην τα δικαιολογούμε αλλά τα καταλαβαίνουμε. Αυτό το τσουβάλιασμα περί κακομαθημένων παραγόντων δεν κολλάει πουθενά. Οι μεν θεωρώντας ότι αδικούνται κατά συρροή παίρνουν την ομάδα τους και φεύγουν. Κάθε κριτική για την απόφασή τους δεκτή. Κριτική για μια απόφαση στο πλαίσιο μια ς αθλητικής διοργάνωσης. Ο άλλος αποφασίζει να πάει εκεί που ήταν ο πάγκος του Ολυμπιακού και να αφήσει ένα γυναικείο εσώρουχο.

Πράξη που καμιά σχέση δεν έχει με τα του συγκεκριμένου αγώνα και τα της διοργάνωσης του πρωταθλήματος. Πόθεν προκύπτουν λοιπόν τα περί κακομαθημένων. Ο υφυπουργός μπορούσε να διαφωνήσει με την απόφαση να φύγει ο Ολυμπιακός αλλά να καυτηριάσει μια ενέργεια προδήλως σεξιστική και προσβλητική, αντίθετη με κάθε αθλητικό ιδεώδες. Μια ενέργεια που την καταδίκασε ακόμα και αυτός που την έκανε άσχετα αν την καταδίκασε για τους λάθος λόγους. Φαίνεται ότι έχει ένα πρόβλημα ο κ. υφυπουργός με τις καταδίκες αν αυτές δεν αφορούν παράγοντες του Ολυμπιακού. Του πήρε δυο μέρες για να καταδικάσει και μάλιστα «σεμνά και ταπεινά» το μπουκάρισμα του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα με το περίστροφο.

Τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, φαίνεται να δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο. Ούτε σεξιστή ούτε μισογύνη θα θεωρήσω τον κ. Βασιλειάδη επειδή έπαθε αφωνία. Θέλω μόνο να του πω ότι όταν κορυφαίοι παράγοντες του αθλητισμού κινούνται σε δημόσιους χώρους με τέτοιες συμπεριφορές οι νέοι παίρνουν τα χειρότερα μηνύματα. Τα ξέρει αυτά ο κ. υφυπουργός κι ας ήπιε το αμίλητο νερό. Το ίδιο νερό ήπιαν άλλωστε και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του μπάσκετ με πρώτο και καλύτερο τον κρυπτόμενο Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Προσωπικά, δεν με απασχολεί ότι η κόντρα Αγγελόπουλων-Γιαννακόπουλου έχει πάρει πλέον από αθλητικά και επιχειρηματικά χαρακτηριστικά. Δικά τους τα πολλά λεφτά δικό τους και το πρόβλημα. Ούτε ζητώ από την ηγεσία του υφυπουργείου να γίνει τροχονόμος επιχειρηματικών συμφερόντων που κινούνται στον επαγγελματικό αθλητισμό. Οι αναγνώστες αυτού του κειμένου έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται αν η κυβέρνηση γλυκοκοιτάζει προς συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ούτε βέβαια θα μασήσω κουτόχορτο για να καταπιώ μαζί του ότι η γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν ασχολείται με την διαιτησία. Αυτά ο κ. Βασιλειάδης να τα πει σε αμνήμονες που δεν θυμούνται ότι ο προκάτοχός του κ. Κοντονής είχε φτάσει να ορίσει προσωπικά τους διαιτητές στον τελικό του κυπέλου. Με άλλα λόγια ο κ. υφυπουργός και κρύβεται και ψεύδεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ