Τα εξτρέμ της ΑΕΚ αναζητούνται από τον Ερυθρό Σταυρό

Τα εξτρέμ της ΑΕΚ αναζητούνται από τον Ερυθρό Σταυρό

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το ντέρμπι. Για την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, που δείχνει όμως χωρίς φρεσκάδα. Τις αδυναμίες και τα προβλήματα της ΑΕΚ, που δεν μπορείς όμως να τη ξεγράψεις.

ΤΙ χαμπάρια μάστορα, τη Κυριακή το βράδυ στο (στάδιο) Καραισκάκης (όπως επιμένει να το λέει ο Θαναηλάκης) Ολυμπιακός-ΑΕΚ; Κατ αρχήν θα επαναλάβω για μία ακόμα φορά, αυτό που έχει πει ο Κομφούκιος. «Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο».

Επί του πρακταίου, έχω διατυπώσει ήδη την άποψη, ότι η δεύτερη θέση αφορά περισσότερο το γόητρο και λιγότερο την ουσία. Οι πιθανότητες δηλαδή του δεύτερου να περάσει στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Για να μην πω ελάχιστες. Ειδικά της ΑΕΚ που υστερεί στη βαθμολογία. Είναι στο Νο95 της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ με τον Ολυμπιακό στο Νο36.

ΕΙΝΑΙ όμως και το γόητρο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στα αποδυτήρια μετά το 2-2 με τη Δυναμό και ζήτησε νίκη επί της ΑΕΚ. Και στη τελική κάποια στιγμή, ο Ολυμπιακός, πρέπει να πάρει ένα ντέρμπι. Ντέρμπι δεν έχει πάρει εφέτος ούτε η ΑΕΚ. Με τον διοικητικό ηγέτη να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές, στη πρόσφατη επίσκεψή του στα Σπάτα, τη δεύτερη θέση. Και να γίνει αυτό βέβαια πρέπει να κερδίσουν τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκης. Όπως και πέρυσι.

ΝΑ δούμε τώρα τι λένε οι μπουκ. Με βέβαιο πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός δεύτερος πληρώνει 1.10. Κι η ΑΕΚ 6.25. Λογικό όταν η διαφορά τους είναι στους πέντε βαθμούς. Που στο γήπεδο βέβαια είναι δύο, αφού η ΑΕΚ έχει τη ποινή του -3. Σχετικά με το παιχνίδι, ο άσσος είναι στο 1.85 και το διπλό στο 5. Όντως είναι φαβορί ο Ολυμπιακός. Δεν μπορείς να πεις, ωστόσο ότι είναι στα καλύτερά του. Όταν προέρχεται από δύο κολλητά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Το 1-3 από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα και το 2-2 με τους Ουκρανούς στο Καραισκάκης. Πέντε γκολ παθητικό σε δύο παιχνίδια δεν τα λες και λίγα.

Κι έχει μπροστά του, το τρίτο κολλητό μέσα σε οκτώ μέρες. Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή. Και την ομάδα στο ματς με τη Δυναμό να δείχνει κουρασμένη. Χωρίς φρεσκάδα. Χωρίς τρεξίματα στο δεύτερο ημίχρονιο. Πόσο μάλλον, όταν σε τρεις μέρες, έρχεται καπάκι το τρίτο κολλητό παιχνίδι, με την ΑΕΚ. Κι αυτό είναι ένα ζήτημα. Ο Ολυμπιακός σαφώς και υπερέχει σε ποιότητα. Ο Μάρτινς έχει τις λύσεις να φρεσκάρει την ενδεκάδα. Αυτά όμως μένουν να αποδειχθούν στο γήπεδο. Ο Χιμένεθ είπε, ότι το ματς με τον Ολυμπιακό σε ότι έχει να κάνει με τη δεύτερη θέση, είναι τελικός. Κι έτσι είναι.

ΜΕ τον Ισπανό στο πάγκο η ΑΕΚ, έχει δύο νίκες. Αμφότερες με 1-0. Ηθικό ακμαίο. Μία νίκη στο Περιστέρι με τον κορυφαίο Σιδηρόπουλο. Που δεν έδωσε το πέναλτι στο χέρι του Χουλτ, κι έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Αλμπάνη έξω από τη περιοχή. Και μία με τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα με τον Βρέσκα. Που δεν έδωσε στο 0-0 πέναλτι που έκανε ο Χουλτ. Τη Κυριακή το βράδυ βέβαια αλλάζουνε τα κόζα. Ο διαιτητής θα είναι Γερμανός. Δεν θα μπορεί δηλαδή ο Μάνταλος να κάνει κοντρόλ με το χέρι, να σκοράρει και το γκολ να μετράει. Όπως το μέτρησε ο Ευαγγέλου στη Νέα Σμύρνη.

ΚΙ εδώ είναι που θα σας εξομολογηθώ. Όσους φίλους και γνωστούς έχω, ξεκινώντας από το Κιλκίς και κατεβαίνοντας στη Μύκονο, μου λένε τη ίδια κουβέντα: «Γράψε μία φορά κάτι καλό για την ΑΕΚ». Κι έχουνε απόλυτο δίκιο. Ερωτώ όμως κι εγώ: Έχει κάνει κάτι καλό, η ΑΕΚ που το έχω αγνοήσει και δεν το έχω γράψει; Πέρυσι γράφαμε. Φέτος πέρασε στους Ομίλους, έβαλε τα λεφτά στην άκρη και πήγε πάσο. Να δούμε το θέμα πρακτικά. Να βγάλουμε δηλαδή τη καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος στα 20 μέχρι τώρα παιχνίδια. Πόσοι ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας ΑΕΚ χωράνε σ αυτή;

ΞΕΚΙΝΑΜΕ από τον τερματοφύλακα. Πασχαλάκης. Δεξί μπακ Ομάρ. Αριστερό Βιερίνια. Μπορεί να περπατάει αλλά με τα δύο γκολ που έβαλε στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό τελείωσε το πρωτάθλημα.

Σέντερ μπακ, Κρέσπο-Βαρέλα, άνευ συζήτησης. Αμυντικά χαφ Γκιγέρμε-Μαουρίσιο. Κι αναπληρωματικοί Κάνιας-Καμαρά. Δεκάρι ο Φορτούνης. Εξτρέμ θα βάλουμε τον Μπίσεσβαρ γιατί δεν γίνεται να λείπει από την ενδεκάδας. Ο άλλος ο εξτρέμ για μένα είναι ο Ζαμπά. Η, βάλτε εσείς τον Ποντένσε η όποιον άλλον θέλετε.

Εξτρέμ της ΑΕΚ δεν υπάρχουν. Αναζητούνται από τον Ερυθρό Σταυρό. Για σέντερ φορ, ο Πόνσε μπαίνει στην εξίσωση. Αδικείς όμως τον Κουλούρη, που έχει ένα γκολ παραπάνω. Ενώ στα 15 παιχνίδια του πρώτου γύρου ο Πρίγιοβιτς, ήταν μακράν ο καλύτερος.

ΕΝΑΣ όλος κι όλος παίχτης της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, μπορεί να χωράει στη καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Κι αυτός δεν είναι δικός της. Είναι δανεικός. Τα ατού της ΑΕΚ, Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, δεν υπάρχουνε εφέτος. Και δεν το λέω εγώ αυτό.

Το γράφουνε οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Τι καλή κουβέντα να γράψει ο Καίσαρης; Και κατ αυτή την έννοια μία χαρά τα πάει η ΑΕΚ. Μ αυτό το υλικό και με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της σε κακή κατάσταση, είναι στη τρίτη θέση. Με μόλις δύο βαθμούς λιγότερους από τον Ολυμπιακό, μέσα στα γήπεδα, κι ούτε μπορείς να πεις ότι τη Κυριακή το βράδυ είναι χαμένη από χέρι. Μπάλα είναι. Αν παίξουνε με ψυχή, όπως τους έχει πει ο διοικητικός ηγέτης, όλα γίνονται. Και το «όλα γίνονται» δεν το λέω ειρωνικά. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή ένα ποτ πουρί από τους Μπιτλς.

https://www.youtube.com/watch?v=2ewWzlx_bV8

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ