Το σαφές μήνυμα του «όλοι στο Ρέντη»…

Το σαφές μήνυμα του «όλοι στο Ρέντη»…

Ο μίνι «εγκλεισμός» 24 ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο Ρέντη για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και το αδιαπραγμάτευτο «πρέπει» της νίκης. Η άποψη για τα... αλληλένδετα αποτελέσματα και τη σχέση με τη μάχη του Κιέβου!

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Πέδρο Μαρτίνς το βράδυ της Κυριακής, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στον Ολυμπιακό. Και της σημασίας που έχει για τον σύλλογο το εν λόγω παιχνίδι. Ο 48χρονος τεχνικός επέλεξε να βάλει στην αποστολή και τους 24 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές από τους συνολικά 25 του ρόστερ (σ.σ. ο 26ος Γιαννιώτης βρίσκεται… τυπικά και μόνο στη λίστα). Με τον ανέτοιμο Ομάρ να είναι ο μοναδικός που έμεινε εκτός για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Μαρτίνς θέλησε με αυτόν τον τρόπο να κάνει ένα άτυπο «μάντρωμα» σε όλους τους ποδοσφαιριστές του. Ένα μήνυμα συσπείρωσης, αλλά και… συναγερμού. Ενα καμπανάκι με νόημα. Όπως εκείνο μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, όταν άλλαξαν όλα και ο Ολυμπιακός μπήκε σε άλλη τροχιά. Ένα μήνυμα προς όλους, ότι τώρα είναι η στιγμή να κάνουν αυτό που πρέπει για την ομάδα, τον κόσμο, τη διοίκηση, τους εαυτούς τους. Αφήνοντας στην άκρη ό,τι προηγήθηκε και επαναφέροντας τον Ολυμπιακό στον δρόμο των νικών, στον δρόμο του καλού ποδοσφαίρου και προσφέροντας χαρά και ικανοποίηση στο κοινό, αλλά και στον άνθρωπο που πληρώνει και τους παρέχει τα πάντα.

Στο μυαλό του προπονητή του, ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα «ηλεκτροσόκ». Και αυτό επιχειρεί να κάνει με την απόφαση του «όλοι μέσα». Ενώ επέλεξε συνειδητά να τους κρατήσει όλους στην τσίτα, αποφασίζοντας να μην «δείξει» τίποτε στην προπόνηση του Σαββάτου. Δούλεψε αμυντική τακτική και επιθετική τακτική, αλλά με ομάδες «μπερδεμένες», χωρίς να δώσει σε (κυριολεκτικά) κανέναν παίκτη του τη δυνατότητα να σκεφτεί ότι θα ξεκινήσει βασικός ή ότι θα είναι στην τελική 18άδα. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο μοναδικός σίγουρος να θεωρείται ο… Ζοσέ Σα και ίσως ο Τοροσίδης!

Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ επί της ουσίας θα μπορούσε να είναι απλά ένα από τα… υπόλοιπα παιχνίδια. Ένα σημαντικό, μεν, παιχνίδι, που όμως δεν φέρνει και το τέλος του κόσμου, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Κι όμως, η αναμέτρηση έχει μετατραπεί σε απόλυτο «must win» παιχνίδι για τους Πειραιώτες, λόγω των κακών αποτελεσμάτων με ΠΑΟΚ και Ντιναμό. Δύο αναμετρήσεις που πολλοί στον Ολυμπιακό τις θεωρούν… αλληλένδετες.

Για την ακρίβεια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι εάν οι Ερυθρόλευκοι είχαν πάρει το ντέρμπι της Τούμπας και δεν είχαν «σοκαριστεί» από τη δική τους πολύ κακή παρουσία στο εν λόγω παιχνίδι, θα είχαν τελείως διαφορετική και πιο… φρέσκια εικόνα στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, το μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θεωρείται (και από τον Μαρτίνς) τεράστιας σημασίας και κομβικό για τον τρόπο που θα κυλήσει το υπόλοιπο της σεζόν για τους Ερυθρόλευκους.

Η νίκη, πέραν του ότι θα «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση και το Champions League, θα δώσει στον Ολυμπιακό τον… αέρα, την ψυχολογία και τη (χαμένη τις τελευταίες ημέρες) αυτοπεποίθηση, για να πάει στο Κίεβο και να πάρει το ένα αποτέλεσμα που θα τον οδηγήσει στην επόμενη φάση του Europa League.

ΥΓ. Είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν πολύ σημαντικές εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ