Έχει ακόμα σφυγμό

Έχει ακόμα σφυγμό

Ήθελε όσο τίποτα άλλο τη νίκη και την πήρε. Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο τρίποντο στο δεύτερο γύρο. Μετά από τρεις ισοπαλίες, δύο στο Ο.Α.Κ.Α και μια στη Λιβαδειά και δύο ήττες, σε Λαμία και Γιάννενα, ήρθε η ώρα οι πράσινοι να πανηγυρίσουν την νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Η χθεσινή αγωνιστική υποχρέωση του Παναθηναϊκού είχε ένα πολύ μεγάλο πρέπει πάνω της. Το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είχε αποκτήσει χαρακτήρα ματς ζωής ή θανάτου.

Κάτι οι κακές επιδόσεις των πρασίνων στα μέχρι τώρα παιχνίδια του δευτέρου γύρου, κάτι η απόσταση των τεσσάρων βαθμών που τους χώριζε, πριν την έναρξη του αγώνα, από την πέμπτη θέση και τον Άρη, είχαν δώσει άρωμα τελικού στο παιχνίδι του Ο.Α.Κ.Α. Προσθέστε στα παραπάνω και το γεγονός ότι από την μεθεπόμενη κιόλας αγωνιστική το τριφύλλι μπαίνει στον αστερισμό των ντέρμπι και θα καταλάβετε πόσο σημαντικό ήταν για τους παίκτες του Γιώργου Δώνη να πάρουν τη νίκη χθες.

Το τελικό 1-0, χάρη στο γκολ από το πρώτο ημίχρονο του Όμρι Άλτμαν, δείχνει εν πολλοίς και την εικόνα της αναμέτρησης. Το άγχος που είχαν οι γηπεδούχοι ήταν έντονο και φαινόταν σε κάθε τους κίνηση. Η άμυνα που παρέταξε ο Έλληνας τεχνικός του τριφυλλιού ήταν, λόγω της απουσίας του Ινσούα, αλλαγμένη, όμως, η παρουσία του «μασκοφόρου» Κουρμπέλη αποδείχθηκε καταλυτική για την έκβαση του ματς.

Δεν είναι μόνο ότι ο αρχηγός των πρασίνων έβγαλε την μπαλιά για να ανοίξει το σκορ ο Ισραηλινός, αλλά και η συνολική του παρουσία για όση ώρα άντεξε. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το γκολ και η αλήθεια είναι πως βρήκαν ευκαιρίες τις οποίες, ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ.

Μετά τη νίκη τους αυτή οι παίκτες του Δώνη μείωσαν τη διαφορά από τον πέμπτο Άρη στον πόντο, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν όμως ένα ματς λιγότερο αυτό με τον Πανιώνιο σήμερα (17/2) στην έδρα τους. Το πιο σημαντικό είναι πως πήραν τρεις βαθμούς πριν μπουν στα πολύ δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός, μετά τον Πανιώνιο την επόμενη αγωνιστική, ξεκινά ένα μπαράζ από ντέρμπι. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός εντός και ανάμεσα τους η ΑΕΚ, ως φιλοξενούμενος στην κοινή τους έδρα, τον περιμένουν με άγριες διαθέσεις.

Αρχίζει δηλαδή τα πολύ δύσκολα στα οποία δεν μπορεί να υπολογίζει και πολλούς βαθμούς. Είχαμε πει πως οι πράσινοι για να μείνουν στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτήριου ως το τέλος, έχουν μαρκάρει τρία ματς. Το χθεσινό, αυτό με τους Νεοσμυρνιώτες την επόμενη Κυριακή και αυτό με τον βασικό ανταγωνιστή τους Άρη την 27η. Τρεις νίκες σε αυτά τα ματς και θα έχουν τον πρώτο λόγο για την προνομιούχο πέμπτη θέση.

Παρά τη νίκη, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε και πολλά σημάδια βελτίωσης. Έβγαλε πάλι δυσκολίες στην ανάπτυξη, πρόβλημα στο γκολ και αρκετά κενά στο κέντρο της άμυνας του, απλά δεν τα πλήρωσε αυτή τη φορά. Είναι δεδομένο ότι αν συνεχίσει να εμφανίζει το ίδιο πρόσωπο και στα παιχνίδια με τους άλλους μεγάλους, τότε θα περάσει δύσκολα έως εφιαλτικά βράδια. Σίγουρα με τους πρωτοπόρους θα παίξει διαφορετικά και θα επιχειρήσει να χτυπήσει στη κόντρα όποτε ίσως και να φανεί περισσότερο έτοιμος.

Οι πράσινοι έχουν ως στόχο να σβήσουν την τιμωρία τους και νίκες σαν τη χθεσινή τους βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο για τους φιλοξενούμενους; Πλέον μπαίνουν για τα καλά στο κάδρο των ομάδων που θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη σωτηρία τους, αφού πια τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός από την 13η θέση που οδηγεί(;) όποτε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ