Ο Μανόλο δεν έχει «να ψαχτεί» για τίποτα…

Ο Μανόλο δεν έχει «να ψαχτεί» για τίποτα…

Με την ισοπαλία, ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κρατήσει την δεύτερη θέση. Και λοιπόν; Θα βρείτε έναν οπαδό του να φεύγει ευχαριστημένος από το Φάληρο με ισοπαλία;

Οποιος νομίζει ότι ο Μανόλο θα πάθει… Μαρτίνς και θα παρατάξει την ΑΕΚ επιθετικά στο Φάληρο δεν ξέρει τίποτα από τις προσεγγίσεις που κάνει ο Ισπανός κόουτς στα ντέρμπι. Λογικά η ΑΕΚ θα έπρεπε να βγει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να πιάσει από το λαιμό τον Ολυμπιακό και να σκοράρει για να πάρει τη νίκη.

Δεν είναι βέβαια ότι το πάθημα του Μαρτίνς στην Τούμπα έγινε μάθημα για τον Χιμένεθ. Αυτός έχει χαράξει πορεία από πέρσι κι έτσι θα πάει και φέτος. Πρώτα να μην πάθουμε καμιά ζημιά και μετά βλέπουμε. Μπορεί οι άλλοι να έχουν γκίνια Μπορεί βγει η ΑΕΚ στην κόντρα και ο διαιτητής να δώσει πέναλτι. Μπορεί να διαμαρτυρηθούν οι Ολυμπιακοί και να μείνουν με δέκα. Όλα τα υπολογίζει ο Μανόλο. Πάνω από όλα υπολογίζει τον κίνδυνο να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος.

Δεν μιλάω για μια ΑΕΚ έτοιμη να ζήσει καταστάσεις πολιορκίας. Όχι. Μιλάω για μια ομάδα συγκεντρωμένη ανασταλτικά  με δυο ζώνες άμυνας και αλληλοκαλύψεις. Παίκτης που θα ντουμπλάρει στο μαρκάρισμα του Φορτούνη και προσοχή ώστε οι εξτρέμ του Ολυμπιακού να μην βρεθούν στο «ένας εναντίον ενός». Κλασσικά πράγματα, στα οποία ο Χιμένεθ δίνει μεγάλη σημασία.

Οι περισσότεροι βλέπουν το ντέρμπι σαν την χρυσή ευκαιρία της ΑΕΚ να ξαναμπεί στη μάχη για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Ο Χιμένεθ βλέπει ένα ακόμα ντέρμπι στο οποίο η ΑΕΚ δεν πρέπει να χάσει. Να μην χαλάσει η ψυχολογία της ομάδα, το κλίμα στα αποδυτήρια και το κλίμα για τον ίδιο. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κόουτς να δεν φτάσει την ΑΕΚ δεύτερη.

Αν σπάσει ο διάολος το πόδι του κι όσα του λείπουν του Ολυμπιακού στα ντέρμπι τα βρει μαζεμένα απέναντι στους κιτρινόμαυρους τότε τσαλακώνεται η εικόνα του Μανόλο. Μην περιμένετε λοιπόν μια ΑΕΚ που θα «βγάζει φωτιές» στο ντέρμπι ώστε να επιβληθεί του Ολυμπιακού. Ισα-ίσα, ο Χιμένεθ θα παρακαλάει όσο περνάει η ώρα και δεν μπαίνει το γκολ να χάσουν την ισορροπία τους οι γραμμές του Ολυμπιακού και να βγουν όλοι μπροστά για να το βάλουν. Τις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου τις ξέρει και ξέρει και τον τρόπο για να τις εκμεταλλευτεί. Από αυτό το παιχνίδι εκείνος που κινδυνεύει να χάσει τα περισσότερα είναι ο Μαρτίνς.

Ο Χιμένεθ ακόμα κι να χάσει με ένα γκολ διαφορά δεν θα τρέχει και τίποτα το ιδιαίτερο. Με την ισοπαλία, ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κρατήσει την δεύτερη θέση. Και λοιπόν; Θα βρείτε έναν οπαδό του να φεύγει ευχαριστημένος από το Φάληρο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ