Η γιορτή που είχε ανάγκη το άθλημα

Η γιορτή που είχε ανάγκη το άθλημα

Μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό της περασμένης Τετάρτης, όπου ο Ολυμπιακός αποχώρησε χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό και τις πιθανότητες του να ισοφαρίσει...τον Δημήτρη Διαμαντίδη στις κατακτήσεις, ο τελικός του Ηρακλείου ήταν το καλύτερο φάρμακο για το άθλημα. Μετά τη φαρσοκωμωδία της εβδομάδας που πέρασε, το μπάσκετ, είχε μεγάλη ανάγκη από μια γιορτή.

Σήμερα στο Ηράκλειο επιτέλους είδαμε μπάσκετ. Είδαμε δύο ομάδες με διάθεση να παλέψουν, να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο για το οποίο μόχθησαν, ο ΠΑΟΚ… ένα ημίχρονο παραπάνω από τον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως είδαμε μια πραγματική γιορτή του αθλήματος. Ένα γήπεδο γεμάτο από κόσμο που στήριζε τις καλές προσπάθειες και των δύο ομάδων, παίκτες και προπονητές να τα δίνουν όλα και κυρίως διαιτητές που πέρασαν, όσο γίνεται αυτό, απαρατήρητοι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον οργανισμό ΠΑΟΚ για την παρουσία του, το ήθος του και την αγωνιστικότητα του σε έναν τελικό που για πολλούς είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει.

Στα του παιχνιδιού τώρα είχαμε την τύχη να δούμε ένα πολύ σπουδαίο ματς. Παρόλο που το ξεκίνημα των πρασίνων έδειχνε πως το βράδυ θα ήταν εύκολο για τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο, εντούτοις η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου απέδειξε γιατί δίκαια θεωρείται μια από τις καλύτερες και πιο σωστά δουλεμένες ομάδες στη χώρα μας. Η προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Έλληνα τεχνικού για να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση ήταν πραγματικά συγκινητική. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και ο μεγάλος τους αντίπαλος, που δεν μπόρεσε να βρει πειστικές λύσεις για να διασπάσει την άμυνα ζώνης που επέλεξε ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, γνωρίζοντας και την αδυναμία του τριφυλλιού στο μακρινό σουτ.

Είναι απορίας άξιο πως ο Πιτίνο δεν ήξερε να διαχειριστεί μια τέτοια άμυνα. Έχοντας περάσει σχεδόν όλη του την προπονητική καριέρα σε Κολλέγια, θα έπρεπε, λογικά, να ξέρει πως να αντιμετωπίσει την άμυνα ζώνης. Βέβαια από την άλλη θα πει κανείς ότι ίσως δεν έχει και τα κατάλληλα εργαλεία. Όπως και να έχει τέλος καλό όλα καλά για τους πολυνίκεις του θεσμού που πρόσθεσαν το 19ο τρόπαιο στις προθήκες τους. Σε 44 διοργανώσεις ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ έχει κατακτήσει σχεδόν τα μισά, με τον δεύτερο της σχετικής λίστας Ολυμπιακό, να απέχει δέκα ολόκληρους τίτλους

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και σε κάτι ακόμα σχετικά με την ιστορία που έχει ξεκινήσει μετά την αποχώρηση των ερυθρόλευκων από τον ημιτελικό της περασμένης Τετάρτης. Η τιμωρία του Ολυμπιακού ήταν βαριά, αλλά δίκαιη. Όταν αποφασίζεις να κάνεις τέτοιου είδους ενέργειες πρέπει να είσαι και έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Σήμερα ο ΠΑΟΚ με την παρουσία του, την ανταγωνιστικότητα του και το ήθος του ξεφτίλισε κάθε δικαιολογία που σκοπό έχει να μεταθέσει αλλού τα προβλήματα ομάδων και τα λάθη ορισμένων. Αυτά προς το παρόν…..

Υ.Γ : Αφιερωμένο το Κύπελλο στον Θανάση Γιαννακόπουλο όπως είπε και ο ισχυρός άνδρας της πράσινης Κ.Α.Ε. Είναι εκπληκτικό το ρεκόρ που καταγράφει ο Παναθηναϊκός με 24 στη σειρά σεζόν να παίρνει τουλάχιστον ένα τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ