Ρωμαίοι λεγεωνάριοι όταν τους ξυλοφορτώνει ο Οβελίξ…

Ρωμαίοι λεγεωνάριοι όταν τους ξυλοφορτώνει ο Οβελίξ…

Ο Οικονόμου που έτρεξε άδικα και ο Μπάρκας που ξάπλωσε για την τιμή των όπλων μου έφεραν στο νου τους Ρωμαίους λεγεωνάριους που απελπισμένοι -αφού ο Οβελίξ τους έχει τσακίσει στο ξύλο- μονολογούν ξυλοφορτωμένοι «καταταγείτε μας έλεγαν, καταταγείτε»!

Η νίκη του Ολυμπιακού είναι σημαντική διότι αποκαθιστά μια ορισμένη τάξη πραγμάτων. Δεν υπάρχει ένας οπαδός των ερυθρολεύκων που να πανηγύρισε διότι η νίκη εξασφαλίζει για την ομάδα του τη δεύτερη θέση. Ούτε ένας! Αντίθετα όλοι πανηγυρίζουν διότι ότι η πεποίθησή τους ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε χωρίς αστερίσκους και εισαγωγικά.

Χωρίς φωνές για διαιτησία, για ατυχία για οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν την ανωτερότητα της μιας ομάδας από την άλλη. Η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ, είχε απέναντί της έναν νωθρό και ασύνδετο Ολυμπιακό για ένα ημίχρονο, το πρώτο. Στο δεύτερο γύρισε ο διακόπτης και ήρθε μια σβουριχτή τεσσάρα που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Ένα ημίχρονο καλού Ολυμπιακού αρκούσε για να σκορπίσει την ΑΕΚ στους τέσσερεις ανέμους.

Ποιος γύρισε τον διακόπτη είναι το μέγα ερώτημα. Ο Τοροσίδης είναι η απάντηση. Αυτός ήταν που γύρισε τον διακόπτη. Δεύτερο ερώτημα: Ποιος είναι ο διακόπτης; Ο Φορτούνης! Ας μην ψάχνουμε γωνία στο δεκάρικο. Όταν ο Κώστας Φορτούνης παίρνει την μπάλα με καλές προϋποθέσεις τότε οι ελληνικές άμυνες, όλες οι ελληνικές άμυνες απειλούνται να σκορπίσουν όπως σκόρπισε η άμυνα του Χιμένεθ.

Η φάση που ο Σιμόες χάνει την μπάλα από τον Φορτούνη και τον τραβάει απελπισμένα από την φανέλα για να τον σταματήσει αποτυπώνει με ενάργεια όσα είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σιμόες τον τραβάει με απελπισία και τον βλέπει να καλπάζει με απόγνωση. Η μπάλα δοκάρι και μέσα ώστε να μην ζητηθούν ευθύνες από τον Βασίλη Μπάρκα. Ενας εκτεθειμένος σε κάθε φάση φτάνει.

Σε κάθε φάση γιατί στο δεύτερο γκολ ο καλπάζων Φορτούνη κάνει στην μπάλα δυο μαγικά αγγίγματα. Ένα για να περάσει τον Μπάρκα κι ένα για να την σπρώξει με το αριστερό και από πλάγια στα δίχτυα. Ο Οικονόμου που έτρεξε άδικα και ο Μπάρκας που ξάπλωσε για την τιμή των όπλων μου έφεραν στο νου τους Ρωμαίους λεγεωνάριους που αφού ο Οβελίξ τους έχει τσακίσει στο ξύλο μονολογούν ξυλοφορτωμένοι «καταταγείτε μας έλεγαν, καταταγείτε»!

Κάπως έτσι εξελίχτηκαν τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Για να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα όταν ο Ποντένσε για την προσωπική του ευχαρίστηση έκανε τον Μπακάκη ασήκωτο από τις κοφτές ντρίπλες στο σημαιάκι του κόρνερ. Οι προπονητές σε τέτοιες περιπτώσεις μαλώνουν τους παίκτες τους για κατάχρηση ντρίπλας. Οι προπονητές. Γιατί οι οπαδοί στην εξέδρα αφού έχουν χορτάσει την δίψα τους για γκολ και συντριβή του αντίπαλου θέλουν και επιδόρπιο. Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στο δεύτερο ημίχρονο.

Ορισμένοι παίκτες του όπως ο Φορτούνης και ο Ποντένσε έκαναν επίδειξη κλάσης. Τέτοιας που δεν την συναντάς στην ομάδα της ΑΕΛ. Φαντάζομαι να μην υπάρξει κάποιος από τους οπαδούς της Ενωσης που να τα βάλει με τον Χιμένεθ. Οσο ο Ολυμπιακός ήταν στο μαύρο του χάλι, ο κόουτς έκανε ότι έπρεπε για να πάρει η ΑΕΚ τη νίκη. Θα την είχε πάρει δηλαδή αν δυο φορές δεν σταματούσε ο Σα τον Μάνταλο.

Αλλά να βρει τρόπους να σταματήσει έναν αφηνιασμένο Φορτούνη δεν θα μπορούσε να βρει. Μια σκέψη είναι όταν αφηνιάζει ο Φορτούνης να επιτρέπεται οι αντίπαλοί του να του ρίχνουν λάσο. Διαφορετικά θα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα αισθάνονται όπως οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι όταν τους ξυλοφορτώσει ο Οβελίξ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ