Το σήκωσε και πάει γι’ άλλα

Το σήκωσε και πάει γι’ άλλα

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να ξεχάσει το Κύπελλο και να ασχοληθεί με το Γολγοθά της Ευρωλίγκας.

O Παναθηναϊκός κατέκτησε το 19ο Κύπελλο στην ιστορία του και για 24η συνεχόμενη χρονιά έβαλε στην τροπαιοθήκη του τουλάχιστον ένα τρόπαιο.

Οι πράσινοι κέρδισαν τον ΠΑΟΚ στο τέλος, αλλά η εικόνα τους ήταν κακή. Τόσο ο Ρικ Πιτίνο, όσο και οι παίκτες του «τριφυλλιού» παγιδεύτηκαν από την άμυνα ζώνης των αντιπάλων τους και παραλίγο να το πληρώσουν χάνοντας έναν τίτλο.

Από μια απλή άμυνα ζώνης. Διότι ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των περιστάσεων και να βρουν τρόπο να φτάσουν στην επικράτηση χωρίς να «λαχταρήσουν». Από εκεί που κέρδιζαν με 19 πόντους, έχαναν και με τρεις στο 35’ πραγματοποιώντας άθλια εμφάνιση.

Δεν είχαν υπομονή να γυρίσουν τη μπάλα σωστά και να βρουν τα κενά στη ζώνη του ΠΑΟΚ, ώστε να εκμεταλλευτούν την ποιότητά τους και την υπεροχή τους μέσα στη ρακέτα.

Αναλώθηκαν σε αλόγιστα και παράλογα τρίποντα με τη δεύτερη κιόλας πάσα με συνέπεια να χάσουν το ρυθμό τους και να βάλουν στο μυαλό τους το «μπει δε μπει» παιχνίδι.

Τα σουτ δεν έμπαιναν και ο Παναθηναϊκός άρχισε να… βουλιάζει στο ματς με τον Πιτίνο να μην μπορεί να βρει λύσεις για να ξεφύγει η ομάδα του από αυτή την κατάσταση. Εκτός αν οι εντολές του ήταν άλλες και οι παίκτες τον αγνοούσαν, οπότε συζητάμε ένα διαφορετικής φύσης πρόβλημα.

Στο τέλος όμως το γεγονός ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν ζήσει δεκάδες φορές αυτές τις καταστάσεις, αλλά και η ποιότητα των δυο ομάδων έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους.

Αξίζουν όμως πάρα πολλά συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την προσπάθεια και τη μαχητικότητά του. Μια ομάδα με πολλά προβλήματα, αλλά με πολλή ψυχή και κουράγιο να αντέξει την κατάσταση και να παίξει κάθε ματς.

Οσο για τους πράσινους θα πρέπει να ξεχάσουν από σήμερα το Κύπελλο και να συγκεντρωθούν στον… Γολγοθά που έχουν μπροστά τους στην Ευρωλίγκα, εκεί όπου τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο και η Χίμκι την Παρασκευή θα τους κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή.

Φυσικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και η κατάσταση με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος «σφίγγει τα δόντια» και παίζει εδώ και καιρό και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Καθοδική η πορεία και του Λεκαβίτσιους και κυρίως του Κιλπάτρικ. Ο Πιτίνο προσπαθεί να τον στηρίξει διότι είναι επιλογή του και είναι ένας από τους ελάχιστους γκαρντ που διαθέτει. Ο Αμερικανός όμως είναι σε κάθε παιχνίδι και χειρότερος. Μπερδεμένος, χωρίς αυτοπεποίθηση και η ομάδα τον έχει ανάγκη.

Τεράστιο παλικάρι ο Κιθ Λάνγκφορντ. Μπήκε από το ντέρμπι στη «φωτιά» ανέτοιμος και μέχρι στιγμής δίνει τεράστια βοήθεια, δίνει ο, τι και όσο μπορεί.

ΥΓ Ασφαλώς και ήταν αφιερωμένο στον κύριο Θανάση. Είμαι σίγουρος πως στην απονομή θα έσφιξε τις γροθιές του, ακόμα κι έτσι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ