Μια νίκη «βγαλμένη» από την μαγκιά του Ολυμπιακού

Μια νίκη «βγαλμένη» από την μαγκιά του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός βρήκε «απαντήσεις» σε όλα τα θέματα και κυρίως βρήκε την ψυχολογία αλλά και το ποδοσφαιρικό πλάνο που τον κάνει να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Κι όταν έγινε αυτό το ντέρμπι… σχόλασε

Ο Ολυμπιακός του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καταιγιστικός και κατάφερε να πετύχει μια μεγάλη νίκη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας μάλιστα τέσσερα γκολ σ’ ένα ημίχρονο. Και ήταν μια τεράστια νίκη «βγαλμένη» από την μαγκιά του Ολυμπιακού γιατί αυτό που πέτυχαν οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού ήταν δύσκολο. Πολύ δύσκολο για την ακρίβεια αν αναλογιστεί κάποιος πώς ξεκίνησε το ματς και πώς πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από δύο λάθη και με ένα γκολ στην «πλάτη» που ήταν δώρο στον Πόνσε. Ο Ολυμπιακός όμως έβγαλε αντίδραση. Κι έδειξε με το ποδόσφαιρο που ξέρει να παίζει ότι είναι σε θέση να κάνει την διαφορά όπως το έκανε στο δεύτερο μέρος με την Ένωση.

Και ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι. «Σφυροκόπησε» την αντίπαλο του, έκλεισε στην περιοχή της την ΑΕΚ και έβγαλε αντίδραση στο παιχνίδι του. Το κυριότερο όμως είναι ότι παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη τις αρετές που έχει σαν ομάδα.

Παρουσίασε την ομάδα που τρέχει, που έχει δυνάμεις, που έχει ρυθμό. Την ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες και από τον άξονα και από τα άκρα κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην είσοδο του Τοροσίση στο παιχνίδι, όπως και στην εμφάνιση του Γκιγιέρμε. Επίσης και στην συνεισφορά του Λάζαρου το μικρό διάστημα που έπαιξε ο διεθνής εξτρέμ πριν τραυματιστεί.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ξέσπασε γιατί βρήκε ρυθμό με πολλές δυνάμεις και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Ο Γκιγιέρμε έκανε ένα σούπερ δεύτερο μέρος (έχοντας πολύτιμο συμπαραστάτη τον Καμαρά) και η καλή απόδοση του Βραζιλιάνου απελευθέρωσε τον Φορτούνη. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον διεθνή μέσο να ανέβει πολλά μέτρα στο γήπεδο και τελικά να απειλήσει την εστία του Μπάρκα σαν δεύτερος φορ, πετυχαίνοντας δύο πολύ ωραία γκολ για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός είχε ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Είχε όμως και το σωστό ποδοσφαιρικό πλάνο. Με αλλαγές από τον προπονητή προκειμένου να βρει λύσεις στο θέμα της επιθετικής ανάπτυξης από τα πλάγια. Με εσωτερικές αλλαγές αλλά και με καλύτερο τέμπο που βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε το ντέρμπι παράσταση για ένα ρόλο. Δεν ήταν εύκολο αλλά ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και το έδειξε και στο ματς με την Ένωση στο Καραϊσκάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ