Να γίνεται η δουλειά κι όλα τα άλλα διορθώνονται

Να γίνεται η δουλειά κι όλα τα άλλα διορθώνονται

Στο σημείο που έφτασε ο Παναθηναϊκός έπρεπε να νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης και το κατάφερε, παρά τη μετριότατη εικόνα του. Τα οφέλη της αναμέτρησης.

Η νίκη ήταν το πρώτο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Από τη στιγμή που κατακτήθηκαν οι τρεις βαθμοί, υπάρχει χρόνος και καθαρό μυαλό να δεις τα θετικά και τα αρνητικά.

Οι νίκες, άλλωστε, εκτός του ότι βοηθούν να χτίσεις αυτοπεποίθηση και ν’ ανεβάσεις την ψυχολογία σου, σου εξασφαλίζουν ηρεμία. Ο Παναθηναϊκός ήταν στην έκτη θέση (και θα παραμείνει, απλώς όταν γραφόταν το κείμενο δεν ήταν γνωστό το αποτέλεσμα του Άρη για να γνωρίζουμε τη διαφορά) κι έπρεπε να μείνει ζωντανός για την πεντάδα. Το πέτυχε με την πρώτη του νίκη στο ΟΑΚΑ έπειτα από δύο μήνες.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2018, οι «πράσινοι» φιλοξενούσαν τον (δεύτερο εκείνη την περίοδο) Ατρόμητο. Έπρεπε και τότε να νικήσουν πάση θυσία. Σε έξι ματς είχαν νικήσει μόνο τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ. Δεν πήραν κανένα ντέρμπι, έφεραν ισοπαλία με τον Άρη και είχαν μία ήττα με κακή εμφάνιση από τον ΟΦΗ. Ήθελαν να δείξουν, λοιπόν, ότι δεν επηρεάζονται και ότι η πεντάδα είναι ένας στόχος που θα πετύχουν εύκολα ή δύσκολα.

Χωρίς τον Κουρμπέλη σε εκείνο το ματς και τον Μακέντα που είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ, να βγαίνει στο ημίχρονο τραυματίας, ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2019 κι έπειτα από μηδέν στον δεύτερο γύρο, μπήκε μπροστά πάλι το «πρέπει». Και ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε. Είχε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο κι ένα καλό δεύτερο ημίχρονο. Αλλά η δουλειά έγινε. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να διορθωθούν και τώρα ο Δώνης έχει την ηρεμία να δουλέψει με τους παίκτες του σε ό,τι αρνητικό έχει εντοπίσει.

Η ομάδα φαίνεται ότι δεν είναι καλά. Όπως είπε και ο Δώνης, είχε τον Κουρμπέλη να παίζει με μία προπόνηση. Παρ’ όλα αυτά, ο σπουδαίος μέσος κι αρχηγός του Παναθηναϊκού, έδειξε πόσο χρήσιμος είναι. Αν και μασκοφόρος, διέκρινε τον Άλτμαν που έκανε κίνηση κάθετα στην αντίπαλη περιοχή, του πέρασε την ωραία σκαφτή μπαλιά και ο Ισραηλινός τη μετέτρεψε σε γκολ. Αυτοί οι δύο παίκτες είναι τα οφέλη της αναμέτρησης, εκτός φυσικά από τους τρεις βαθμούς.

Ένα ακόμα θετικό, είναι ότι ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν. Σαφώς έπαιξε ρόλο και η αστοχία των Καλτσά, Μανιά στις δύο μεγάλες φάσεις των Αρκάδων. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι αν ο Παναθηναϊκός στο σπίτι του κρατάει το μηδέν στην άμυνα, τότε έχει τον τρόπο να νικήσει και με… μισό-μηδέν. Μόνο με την ΑΕΚ, που ήταν ντέρμπι και το πιο δύσκολο ματς που έχει δώσει έως τώρα εντός, δεν δέχθηκε γκολ, αλλά και δεν σκόραρε. Με την Ξάνθη και την ΑΕΛ, δυστυχώς είδε την εστία του να παραβιάζεται και πήγε στράφι το γεγονός ότι ο ίδιος βρήκε δίχτυα.

Υπάρχουν φυσικά και πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Ατομικά και ομαδικά. Ο Χατζηθεοδωρίδης για παράδειγμα, δεν έδειξε ότι μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του Ινσούα. Και στα Γιάννινα και με την Τρίπολη, επιθετικά δεν ήταν καλός. Αμυντικά επίσης είχε θέματα, αλλά για να μην είμαστε άδικοι, δεν είχε βοήθεια από τον Χατζηγιοβάνη. Ο νεαρός εξτρέμ δείχνει πλέον να μην έχει δυνάμεις. Έκανε ένα ακόμα μέτριο ματς με αρκετές ημιτελείς ενέργειες.

Ο Μπουζούκης δεν ήταν αρνητικός, αλλά δεν εντυπωσίασε κιόλας. Σε ένα ακόμα ματς, λοιπόν, έλειψαν οι συνεργασίες από τα άκρα. Ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε πολλές μεγάλες φάσεις και ένας ακόμα λόγος ήταν ότι ειδικά οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τον Μακέντα. Ο Ιταλός πάλεψε, ωστόσο, δεν είχε ουσία. Δεν ήταν θετικός.

Ο Δώνης όλα αυτά πρέπει να τα διορθώσει. Πλέον, δεν έχει παιχνίδι μεσοβδόμαδα (κακό για το μέγεθος της ομάδας), άρα και για δουλειά υπάρχει χρόνος και για φρεσκαριστεί το γκρουπ. Μπροστά του ο Παναθηναϊκός έχει προκλήσεις. Να νικήσει στη Νέα Σμύρνη τον πάντα υπολογίσιμο Πανιώνιο και τα τρία ντέρμπι.

ΥΓ.: Ένα κακό κοντρόλ, με αποτέλεσμα να βγει η μπάλα πλάγιο, προκάλεσε εκνευρισμό στον Μπουζούκη, ο οποίος κλώτσησε τη μπάλα με δύναμη μακριά και πήρε σωστά κίτρινη κάρτα. Με αυτή συμπλήρωσε τέσσερις και μπροστά υπάρχει Πανιώνιος και τρία ντέρμπι. Είναι κι αυτό ένα από τα λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Έχουν πολλά να μάθουν ακόμα οι παίκτες και η ομάδα συνολικά.

ΥΓ.1: Δεν περίμενε κανείς κοσμοσυρροή στο ΟΑΚΑ. Κακές καιρικές συνθήκες, Σάββατο απόγευμα με μετάδοση από την κρατική τηλεόραση, είναι λογικό να προτιμήσει κάποιος το σπίτι του, ή να θελήσει να πάει κάπου με την οικογένειά του. Αλλά όταν λέμε ότι στηρίζουμε αυτά τα νέα παιδιά, δεν γίνεται να κόβεις 2.058 εισιτήρια. Παναθηναϊκός είσαι. «Στηρίζω, αν φέρνουν νίκες», λοιπόν, είναι το σωστό κι αυτό που ισχύει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ