Άρης: Όταν κάνεις τα πάντα αλλά δε σ’ αφήνουν

Άρης: Όταν κάνεις τα πάντα αλλά δε σ’ αφήνουν

Ο ρέφερι Κουτσιαύτης είναι ο λόγος που ο Άρης στραβοπάτησε με τον Πανιώνιο.

Δεν μπορώ να προσάψω τίποτε στον Άρη για το χθεσινό στραβοπάτημα με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Οι κιτρινόμαυροι έκαναν τα πάντα για να φύγουν νικητές και ο λόγος που δεν τα κατάφεραν ήταν αποκλειστικά οι σε βάρος τους αποφάσεις του ρέφερι Κουτσιάυτη. Ο Άρης με παίκτη λιγότερο -και χωρίς αμυντικό χαφ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, έκρυψε και το αριθμητικό μειονέκτημα με τα τρεξίματα και το πάθος του για νίκη.

Ο Μπάσα έκανε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα και θα υποστεί τις συνέπειες της ενέργειάς του. Όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανε μια τέτοια ενέργεια και ως εκ τούτου δεν πρέπει να μετατραπεί σε όχημα εξύμνησης του καθαρού παιχνιδιού, οδηγούμενος στην πυρά. Έκανε λάθος, το αναγνώρισε και ο ίδιος, θα τιμωρηθεί, τέλος της ιστορίας. Το καλό είναι ότι ο παίκτης του Πανιωνίου (που αμέσως πριν κάνει φάουλ για κάρτα που δεν δίνεται) δεν υπέστη έναν πραγματικά σοβαρό τραυματισμό.

Ο Άρης είναι τον τελευταίο μήνα πολύ διαφορετικός από το προηγούμενο διάστημα. Δεν ξέρω αν είναι τόσο μεγάλη η επίδραση των αλλαγών στο ρόστερ του, η δική μου ανάγνωση είναι ότι μετά από τρεις μήνες και με τις παρεμβάσεις στο υλικό, είναι όλοι πια ενταγμένοι στη φιλοσοφία Παντελίδη, έχουν κατανοήσει τις απαιτήσεις για τον τρόπο παιχνιδιού, έχουν πια ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό οι ρόλοι και όλο αυτό βγάζει μια καλή εικόνα προς τα έξω.

Να φέρω κι ένα παράδειγμα. Αν την επομένη της ήττας στη Λιβαδειά, κανείς έλεγε ότι ο Άρης θα κάνει τρεις νίκες και μια ισοπαλία στην τετράδα αγώνων που προηγήθηκε, ένα συντριπτικό ποσοστό όσων το άκουγαν θα έλεγαν «πολύ καλό σενάριο, το υπογράφω».

Χθες βράδυ, το Χαριλάου αναγνώρισε την προσπάθεια της ομάδας, αλλά η τελική αίσθηση ήταν πικρή, χάθηκαν βαθμοί σε ένα ματς που ο Άρης το είχε. Και θα το έπαιρνε και με παίκτη λιγότερο για 85 λεπτά, αν ο Κουτσιαύτης υποδείκνυε το χέρι στο κοντρόλ του Τσιλούλη πριν ισοφαρίσει, του έδειχνε τη δεύτερη κίτρινη σε μαρκάρισμα στο Ντιγκινί για να αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία στα μισά του δευτέρου μέρους ή έδειχνε πέναλτι στη φάση-καρμπόν του πέναλτι που υποδεικνύεται σε βάρος του Τζανακάκη στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου.

Ένα από τα τρία να έδινε σωστά, ο Άρης θα ήταν νικητής. Μόλις στην προηγούμενη ευκαιρία, ένα σεμινάριο διαιτησίας του κ. Περέιρα, είχε στην πλειοψηφία φάσεις αγώνων της ομάδας της Θεσσαλονίκης ως αντικείμενο σχολιασμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ