Η ώρα για εκτός έδρας νίκη και η ομάδα – διαμάντι του μπάσκετ

Η ώρα για εκτός έδρας νίκη και η ομάδα – διαμάντι του μπάσκετ

Το ματς στη Νέα Σμύρνη που έρχεται είναι ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πάει στα ντέρμπι με λιγότερο άγχος, την ώρα που το μπάσκετ συνεχίζει να προσφέρει στιγμές που όμοιές της δεν έχει ζήσει άλλος σύλλογος.

Ο Παναθηναϊκός πήρε άλλη μία κούπα στο μπάσκετ, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως όση λάσπη και αν του πετάξουν, εκείνος θα τους τη γυρίζει πίσω σε τρόπαια.

Καλή είναι η προπαγάνδα, κάτι μένει από το πολύ το «λέγε – λέγε», μπορεί να πιστέψουν και οι ίδιοι πως ο Παναθηναϊκός εδώ και 24 χρόνια παίρνει τουλάχιστον μία κούπα κάθε σεζόν (συνήθως κατακτά περισσότερες) λόγω… Βασιλακόπουλου, αλλά κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της αλήθειας.

Και η αλήθεια λέει πως ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού. Όχι η πιο επιτυχημένη μπασκετική ομάδα. Η πιο επιτυχημένη σε όλα τα αθλήματα. Το μαρτυρούν οι κούπες που έχει πάρει, αριθμός απίστευτος και άπιαστος για κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Το κακό για εκείνους που εξακολουθούν να αμφισβητούν με αστεία επιχειρήματα την κυριαρχία του, είναι πως όσο δεν κοιτάζουν να του μοιάσουν, τόσο θα τον βλέπουν να ανεβαίνει στο βάθρο.

Τα χαριτωμένα #MexriTelous είναι ωραία για να σπάμε πλάκα, αλλά δεν κρατάνε για πολύ. Όσοι θέλουν να δουν πραγματικά διαιτητικά εγκλήματα σε αγώνα μπάσκετ, ας βάλουν να δουν τα 20 τελευταία δευτερόλεπτα του χθεσινού τελικού στην Ισπανία μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Για να διαπιστώσουν πως είναι στ’ αλήθεια να σου κλέβουν τον ιδρώτα σου.

Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την καλή του εικόνα και για τη μάχη που έδωσε μέχρι το φινάλε, προσφέροντας μας έναν τελικό που μας κράτησε σε αγωνία μέχρι το φινάλε κι ας… βαρεθήκαμε στο πρώτο δεκάλεπτο με την τροπή που είχε πάρει.

Όμως η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια και θα ήταν άδικο για τον Παναθηναϊκό να χάσει ένα τρόπαιο από «σκοτωμένα» τρίποντα πάνω σε άμυνα, που έβρισκαν στο ταμπλό και έμπαιναν μέσα. Στον τελικό, πάντως, δεν υπάρχουν δύο νικητές, όπως πολλοί φρόντισαν να γράψουν. Ο νικητής είναι μονάχα ένας και αυτός, ως συνήθως, είναι ο Παναθηναϊκός.

Στα του ποδοσφαίρου, ο Παναθηναϊκός καλείται το μεσημέρι της Κυριακής να πάει στη Νέα Σμύρνη και να πάρει το παιχνίδι, έστω κι αν έχει προβλήματα κυρίως στα άκρα της άμυνάς του. Μην το αποκλείεται να δούμε έκπληξη από τον Δώνη και να πάει με τριάδα, βάζοντας τον Χατζηγιοβάνη να καλύψει όλη τη δεξιά πλευρά. Αλλά γι’ αυτά είναι νωρίς.

Ακόμα πάντως και χωρίς τους βασικούς ακραίους του μπακ, ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τον Πανιώνιο. Όμως θα χρειαστεί να κάνει κάτι που δεν έκανε σε προηγούμενα εκτός έδρας ματς που έχασε. Να βάλει περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι του.

Θυμηθείτε πως έπαιξαν ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντί του. Ο Πανιώνιος είναι εξίσου σκληρή ομάδα και περισσότερο ποιοτική απ’ τις δύο αυτές. Και δεν είναι τυχαίο ότι πήγε και έκανε αποτέλεσμα στον Άρη, ούτε ότι κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Είναι αποτελέσματα που πρέπει να στείλουν τον Παναθηναϊκό ψυλλιασμένο στη Νέα Σμύρνη.

Αν η ομάδα του Δώνη πάρει τη νίκη, που είναι και το ζητούμενο, θα πάει με λιγότερη πίεση στα τρία κολλητά ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Και είναι σημαντικό να πάνε αυτά τα παιδιά απελευθερωμένα σε αυτά τα ματς προκειμένου να παίξουν την μπάλα που ξέρουν και να διεκδικήσουν το καλύτερο που μπορούν, όπως έκαναν και στον πρώτο γύρο και το πρόσημό τους ήταν θετικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ