Ψάχνοντας το γκολ και το μηδέν

Ψάχνοντας το γκολ και το μηδέν

Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει στο Κίεβο και σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει προσηλωμένος στο πλάνο του. Με ηρεμία και σωστή τακτική για να πετύχει τον στόχο του και με προσοχή στην αμυντική του λειτουργία.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον πολύ μεγάλο αγώνα στο Κίεβο απέναντι στη Ντινάμο έχοντας φυσικά στόχο να παρουσιαστεί πανέτοιμος απέναντι στους Ουκρανούς.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη (2-2) αφήνει ανοιχτή την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και οι ερυθρόλευκοι είναι σε θέση να πάρουν το «εισιτήριο» για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Είχαμε επισημάνει και πριν από το πρώτο παιχνίδι ότι η αποστολή του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολη καθώς απέναντι του είναι μια δυνατή ομάδα, μια ομάδα που έχει δυνατότητες.

Δυνατή ομάδα με μεγάλες δυνατότητες είναι όμως και ο Ολυμπιακός και αυτό σημαίνει πως οι πειραιώτες μπορούν να τα καταφέρουν στο Ολιμπίνσκι. Η «συνθήκη» πρόκρισης για την ομάδα του Πειραιά περιλαμβάνει την επίτευξη γκολ.

Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να σκοράρουν στην έδρα της Ντιναμό και αυτό που θέλει ο Μαρτίνς είναι να ποντάρουν οι ερυθρόλευκοι στο πλάνο τους. Να στηριχθούν στις αρχές τους και να επιμείνουν στην δουλειά που έχουν κάνει από το περασμένο καλοκαίρι. Αυτή η δουλειά τους χάρισε μια τεράστια πρόκριση από την φάση των ομίλων αποκλείοντας την Μίλαν και πάνω σ’ αυτή την δουλειά πρέπει να επιμείνουν οι πειραιώτες.

Αυτό ακριβώς θέλει να δει ο Πορτογάλος τεχνικός από την ομάδα του και είναι προφανές πως ο Μαρτίνς δεν θέλει να αλλάξει την φιλοσοφία της ομάδας του. Καμιά αλλαγή στην προσέγγιση του αγώνα είναι το moto του 48χρονου προπονητή του Ολυμπιακού.

Η προσήλωση των παικτών στο πλάνο είναι ένα στοίχημα του Πέδρο Μαρτίνς για την ρεβάνς στο Κίεβο και ο 48χρονος προπονητής θέλει να δει την ομάδα του να δίνει το 100% για να σκοράρει. Από την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία.

Ασφαλώς για να περάσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σκοράρει στο Κίεβο αλλά από την άλλη είναι πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα. Αυτό το ξέρει καλά ο Πέδρο Μαρτίνς και γι’ αυτό τον λόγο ζητά από τους παίκτες του να είναι προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με το αμυντικό πλάνο. Όσο το παιχνίδι είναι στο 0-0 όλα είναι ανοιχτά. Ακόμα κι ένα γκολ στις καθυστερήσεις μπορεί να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Αν όμως οι ερυθρόλευκοι δεχθούν γκολ θα πρέπει να σκοράρουν δύο φορές για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουν οι πειραιώτες το μηδέν στα μετόπισθεν, έχοντας στο μυαλό τους πως αυτός ο στόχος είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα πάει στο Κίεβο για να παίξει ένα μεγάλο ματς, βασιζόμενος στην ταυτότητα του. Όπως έχει κάνει σε όλα τα παιχνίδια του την φετινή σεζόν. Το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι να έχουν ηρεμία και προσήλωση στο πλάνο τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ