Τεχνικός διευθυντής Χουντίνι

Τεχνικός διευθυντής Χουντίνι

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την επόμενη μέρα στη ΑΕΚ. Τα αίτια της συντριβής στο Καραισκάκης αλλά και τη συνταγή για να επέλθει η ανάκαμψη. Ένας μαγγιώρος τεχνικός διευθυντής με ποδοσφαιρικό σχέδιο.

ΚΑΙ τι έγινε που η ΑΕΚ έφαγε ντόρτια στο Καραϊσκάκης; Η μπασκετική ΑΕΚ είναι πλέον παγκόσμια βασίλισσα. Μπορεί το μπάσκετ σε ότι έχει να κάνει με τις εγχώριες διοργανώσεις να είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο θριαμβεύει. Τι διοργάνωση είναι αυτή, ποιες ομάδες αγωνίζονται, ουδεμία σημασία έχει. Το αποτέλεσμα μετράει. Ότι, μετά τη Βέροια, τη βασίλισσα τη Βορρά. Πιο πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη βασίλισσα της Ευρώπης, βρίσκεται η ΑΕΚ. Η παγκόσμια βασίλισσα. Που τις σκεπάζει όλες. Τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ με το ποδόσφαιρο, όλα είναι υπό έλεγχο. Ανευρέθησαν δηλαδή οι αιτίες της κατάρρευσης και της συντριβής στο δεύτερο ημιχρόνιο στο Καραϊσκάκης. Ιδού οι εκτιμήσεις των ρεπόρτερς. Που συμφωνούν σαν ένας άνθρωπος.

-Φταίει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Για τη κακή φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών που μετά τα πρώτα 45 λεπτά σερνόντουσαν και δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους.

-Φταίει ο Μανόλο Χιμένεθ, που έκανε λάθος επιλογές στο δεύτερο ημιχρόνιο.

-Φταίει ο καταρτισμός του ρόστερ, ο τραγικός αντιποδοσφαιρικός σχεδιασμός. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό σχέδιο, δεν υπάρχουν στελέχη. Φέρνουν παίκτες σαν τον Μοράν, δεν βρίσκουν σε τρεις μεταγραφικές περιόδους έναν εξτρέμ της προκοπής. Φταίει δηλαδή (αν και δεν τον ονοματίζουν) ο Λυμπερόπουλος.

-Φταίνε οι ποδοσφαιριστές. Εξ ου και το χέρι που τους έβαλε τη Δευτέρα στα Σπάτα ο Χιμένεθ: «Απαράδεκτη η εικόνα που δείξαμε. Δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν είχαμε συνοχή, δεν είχαμε τίποτα. Δεν βγάλαμε ψυχή. Σα να παρατήσαμε το παιχνίδι».

ΒΡΕΘΗΚΕ λοιπόν το μαύρο κουτί, δόθηκαν απαντήσεις για τα αίτια της συντριβής και πάμε παρακάτω. Να βρούμε έναν τεχνικό διευθυντή, που δεν θα μας φέρνει Μοράν και Αϊντάρεβιτς, αλλά Σιμόες και Γιόχανσον. Που θα μπορεί να βρει έναν εξτρέμ της προκοπής. Ιδού λοιπόν, που η λύση στη ΑΕΚ, είναι σαν το αβγό του Χριστόφορου Κολόμβου. Τόσο απλή και τόσο εύκολη. Βρίσκουμε έναν μαγγιώρο τεχνικό διευθυντή και καθαρίσαμε. Να μας φέρει τον επόμενο Βράνιες και τον επόμενο Λάζαρο. Δεν είναι θέμα, χρημάτων. Είναι θέμα ποδοσφαιρικού σχεδιασμού.

ΛΕΣ και απευθύνονται σε δωδεκάχρονος μαθητές της έκτης δημοτικού. Ότι με συμβόλαια στα δύο και τρία κατοστάρικα, μπορείς να βρεις παιχταράδες. Είναι θέμα σχεδιασμού ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει εξτρέμ της προκοπής. Κι όχι θέμα χρημάτων. Οι ίδιοι όμως ήτανε που είπανε. ότι ανέστησαν τον Λάζαρο. Ήταν θέμα σωστού σχεδιασμού; Που στον Λάζαρο έπιασε και στον Γιαννιώτη δεν έπιασε; Σοβαροί να είμαστε. Κι αφήνω στην άκρη τον Ολυμπιακό που έβαλε τα τέσσερα. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πιθαμή μπροστά στη βαθμολογία.

Ο ΠΑΟΚ σκάει ένα δίφραγκο εκατομμύρια και παίρνει τον Ζαμπά. Ο ΠΑΟΚ τα σκάει στην Άρσεναλ και αγοράζει τον Ακπόμ. Κι εσύ ψάχνεις να βρεις τον τεχνικό διευθυντή-Χουντίνι που με δύο τρία κατοστάρικα συμβόλαιο θα σου φέρει ισάξιους ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ έσκασε ενάμιση χαρτί στη Στεάουα κι αγόρασε τον Βαρέλα. Κι εσύ ψάχνεις τεχνικό διευθυντή-Χουντίνι. Που θα βρει δανεικό στόπερ από τη B’ Ιταλίας ισάξιό του. Και στέλνεις στην εξέδρα τον Λαμπρόπουλο, επειδή δεν υπογράφει καινούργιο συμβόλαιο στα δυο κατοστάρικα. Μεικτά

ΚΙ εντάξει. Πότε-πότε μπορεί να συμβεί κι αυτό. Με λίγα λεφτά να πέσεις απάνω στο λαχείο. Στον Βράνιες. Να τον πάρεις ελεύθερο να σου παίξει και να τον πουλήσεις 3.5 εκατομμύρια. Το λαχείο όμως θα σου πέσει μία φορά. Δεν γίνεται να έχεις τον πρώτο αριθμό κάθε μέρα. Αυτός που πληρώνει θα έχει τον Μαουρίσιο κι εσύ δανεικό τον Άλεφ που έπαιζε πέρυσι στον Απόλλωνα Λεμεσού. Αυτός που πληρώνει, θα έχει αριστερό μπακ τον Βιερίνια κι εσύ τον Μπακάκη με ανάποδο πόδι. Με τα λεφτά που δίνεις, χαφ σαν τον Μοράν θα βρίσκεις και εξτρέμ σαν τον Γιαννιώτα. Μέχρι να βρεις τον τεχνικό διευθυντή-Χουντίνι. Να βάζει ο άλλος ο ογδόντα εσύ τίποτα και να του ξαναπάρεις το πρωτάθλημα.

Στη μουσική επιλογή Buddy Gay & Stevie Ray Vaughan-Sampagne and Reefer.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ