Ο Ολυμπιακός πρέπει να «χτυπήσει» στα στόπερ της Ντινάμο

Ο Ολυμπιακός πρέπει να «χτυπήσει» στα στόπερ της Ντινάμο

Το πρώτο ματς «έδειξε» πως οι Ουκρανοί έχουν αρκετά… θέματα στο κέντρο της άμυνας. Οι πειραιώτες πρέπει να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της Ντινάμο στα στόπερ, με έξτρα παίκτη στην επίθεση τον Φορτούνη και δημιουργό τον Γκιγιέρμε

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά σε ότι αφορά την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ντινάμο στο Κίεβο, επισημαίνοντας πως οι ερυθρόλευκοι θα έχουν δύσκολη αποστολή καθώς απέναντι τους είναι μια καλή ομάδα.

Είναι όμως δεδομένο πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ καθώς έχει αποδείξει πως έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί στο πιο ψηλό επίπεδο. Οι πειραιώτες μπορούν να τα καταφέρουν στο Ολιμπίνσκι αρκεί βέβαια να δείξουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς.

Και απόλυτη συγκέντρωση σημαίνει αποφυγή λαθών (κυρίως ατομικών) τα οποία στοίχισαν στον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι, ειδικά στην φάση του πρώτου γκολ της Ντινάμο. Απόλυτη συγκέντρωση όμως σημαίνει και «καθαρό» μυαλό και σωστές επιλογές στην επίθεση. Κι αυτό ακριβώς θέλει να δει από τους παίκτες του ο προπονητής των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς.

Κι εδώ θα πρέπει να εστιάσουμε σ’ ένα στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευτεί η ελληνική ομάδα στην αυριανή αναμέτρηση με τους Ουκρανούς. Η Ντινάμο έδειξε ότι έχει «θέμα» στο κέντρο της άμυνας, έχει «θέμα» με τα στόπερ της και η αλήθεια είναι πως οι πειραιώτες το εκμεταλλεύτηκαν στο πρώτο παιχνίδι.

Το εκμεταλλεύτηκαν τόσο στην φάση του πρώτου γκολ που πέτυχε ο Χασάν, όσο και στην μεγάλη ευκαιρία με τον Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης στο δεύτερο μέρος στην μεγάλη ευκαιρία με τον Ποντένσε καθώς φάνηκε πως οι κεντρικοί αμυντικοί της ουκρανικής ομάδας δεν είχαν την ταχύτητα για να προλάβουν τον Πορτογάλο.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να «χτυπήσει» τη Ντινάμο στο κέντρο της άμυνας έχοντας δύο πολύ σημαντικά «όπλα» για να το πετύχει. Ο Κώστας Φορτούνης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να είναι ο έξτρα παίκτης στην επίθεση του Ολυμπιακού, παίζοντας λίγο πιο πίσω από τον Χασάν. Θυμίζουμε από την δική τους συνεργασία μπήκε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στη Ντινάμο.

Για να βρουν βέβαια οι ερυθρόλευκοι κάθετο παιχνίδι στην «καρδιά» της άμυνας των Ουκρανών χρειάζεται και η καλή πάσα κι εδώ το παζλ συμπληρώνει ο Γκιγιέρμε.Ο Βραζιλιάνος είναι αυτός που έχει την οξυδέρκεια για να «διαβάσει» φάσεις αλλά είναι και παίκτης που έχει την καλή μεταβίβαση. Ο 27χρονος μέσος άλλωστε είναι αυτός που έκανε την πολύ καλή μεταβίβαση στον Φορτούνη στην φάση του 1-0 στο Καραϊσκάκη.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον πάγκο του Ολυμπιακού υπάρχει και ο Νάτχο, ο οποίος μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στο ματς, ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη του. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να βρει τρόπους για να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες που έχει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ουκρανών.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Κίεβο για να παίξει ένα μεγάλο ματς και σε τέτοιες βραδιές η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά ότι έχει στο ρόστερ της παίκτες με μεγάλες ευρωπαϊκές παραστάσεις, όπως ο Τοροσίδης, ο Φορτούνης, ο Ομάρ, ο Νάτχο και ο Ποντένσε.

Θα είχε βέβαια και τον Λάζαρο αλλά ο διεθνής εξτρέμ τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με την ΑΕΚ και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Η εμπειρία λοιπόν των παικτών που προαναφέραμε μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια για πρόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ