Θυμάστε; Και με τη Μίλαν το ίδιο έλεγε…

Θυμάστε; Και με τη Μίλαν το ίδιο έλεγε…

Ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως καταφέρνει να πείσει τους παίκτες του ότι είναι ικανοί να πάρουν την πρόκριση. Θυμίζω ότι ο κόουτς τα ίδια έλεγε και πριν το ματς με τη Μίλαν. Μπορούμε να περάσουμε έλεγε και το πίστευε. Γίνεται λοιπόν…

Παγωνιά είχε εκείνο το βράδυ στο Ζάγκρεπ με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο. Παγωνιά κι εκείνο το βράδυ με τον Φουστέρ στην Μόσχα. Δε λέω, κάθε παγωνιά δεν μοιάζει με τις προηγούμενες αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τις προηγούμενες φορές είχε ομάδα ποιο ψημένη με παίκτες που έπαιζαν περισσότερο καιρό μαζί. Τώρα έχει μια εντελώς νέα ομάδα με νέο προπονητή.

Ηταν όμως ακόμα νεώτερη όταν έβγαζε νοκ-άουτ την αγγλική Μπένρλι και αργότερα τη μεγάλη Μίλαν. Αρα, το μόνο που μας μένει είναι το δριμύ ψύχος . Το δριμύ ψύχος και η διάθεση των παικτών του Ολυμπιακού να κάνουν άλλη μια ευρωπαϊκή υπέρβαση. Από την στιγμή που το έχουν κάνει ήδη δυο φορές μπορούν να το κάνουν και Τρίτη. Αρκεί να βρεθούν την ώρα του ματς αυτοσυγκεντρωμένοι.

Η κουβέντα αυτή δεν είναι συμβατική. Συγκέντρωση θα πει να μην κάνει ο Βούκοβιτς πάσα σαν κι αυτή που έκανε στον Κλωναρίδη. Να μην… αιφνιδιάσει ο Σισέ τον Σα με κεφαλιά. Σε ματς που αν δεχτείς γκολ σχεδόν καταδικάζεσαι κάθε λάθος τέτοιου είδους σε καταδικάζει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι μια νέα ομάδα αλλά έχει προλάβει ήδη να περάσει από δοκιμασίες. Άλλες με επιτυχία κι άλλες αποτυγχάνοντας όπως έγινε στην έδρα της Μίλαν μέσα σε λίγα λεπτά και όπως έγινε στην Τούμπα.

Είναι ομάδα που έχει πάρει ήδη κάμποσα μαθήματα κι αν εξαιρεθεί το κρύο δεν υπάρχει κάτι άλλο που δεν το έχει ήδη συναντήσει. Ότι στην ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ η Ντιναμό βρίσκεται δεκαπέντε θέσεις πιο ψηλά δεν λέει πολλά πράγματα. Λέει κυρίως ότι αποκλείοντάς την οι ερυθρόλευκοι αναβαίνουν αυτοί ψηλότερα και την γκρεμίζουν κάμποσες θέσεις. Για την ποιότητα της Ουκρανικής ομάδας δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Την είδαμε στο Φάληρο. Την εκτιμήσαμε αλλά προς Θεού δεν την φοβηθήκαμε. Δεν τρομάζουν οι Ουκρανοί.

Είναι συγκροτημένο σύνολο με ορισμένους παίκτες για τους οποίους θα ενδιαφερθεί η προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη όπως ενδιαφέρεται και για παίκτες του Ολυμπιακού. Μέχρι εκεί. Όταν έχεις αφήσει πίσω σου την Μπέρνλι και την Μίλαν δεν τρομάζεις επειδή από δικά σου λάθη η Ντιναμό πήρε ισοπαλία στο «Γ.Καραϊσκάκης». Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ο Μαρτίνς είχε διαθέσιμους τον Ομαρ, τον Λάζαρο και τον Καμαρά.

Κι έτσι όμως, έχει την ποιότητα και το βάθος να αντεπεξέλθει και να πάρει την πρόκριση. Με υγιή και κεφάτο τον Φορτούνη και τον Ποντένσε ικανό να χορεύει ακόμα και στο κρύο όλα γίνονται. Ακόμα και μια νίκη με μεγαλύτερο σκορ από το απαιτούμενο. Ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται ότι καταφέρνει να πείσει τους παίκτες του ότι είναι ικανοί να πάρουν την πρόκριση. Θυμίζω ότι ο κόουτς τα ίδια έλεγε και πριν το ματς με τη Μίλαν. Μπορούμε να περάσουμε έλεγε και το πίστευε.

Το ίδιο λέει και τώρα. Γίνεται λοιπόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ