O Μπάρκας μπορεί να ξεπεράσει τον… Παπασταθόπουλο, αρκεί να μείνει στον ίσιο δρόμο

Ο Έλληνας πορτιέρε της ΑΕΚ αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τους Κιτρινόμαυρους και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την… υπερέκθεσή του όμως και την «ασφάλεια» που του δίνει φέτος η ομάδα του, να μην λειτουργούν ευεργετικά για τον ίδιο.

O Μπάρκας μπορεί να ξεπεράσει τον… Παπασταθόπουλο, αρκεί να μείνει στον ίσιο δρόμο | to10.gr

Η άποψη που εκφράζω παρακάτω προφανώς και είναι προσωπική, άρα κανείς δεν είναι και υποχρεωμένος να συμφωνήσει. Ωστόσο εκτιμώ πως τα κριτήρια είναι όσο το δυνατόν αντικειμενικά, στον ισχυρισμό μου πως ο Βασίλης Μπάρκας αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα τερματοφύλακα. Αναφέρομαι στην τελευταία διετία όπου μαζί με την ΑΕΚ ήρθε και η δική του αγωνιστική εκτόξευση, η καθιέρωση στην εθνική και οι πρώτες… Σειρήνες του εξωτερικού.

Ήδη ο Άγιαξ φέρεται να τον έχει ψηλά στη λίστα του ενόψει καλοκαιριού, ενώ οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία θέλουν και ομάδα του Καμπιονάτο να κινείται «ζεστά» για τον πορτιέρε του Δικεφάλου. Το ότι ο Μπάρκας αργά ή γρήγορα θα περάσει τα ελληνικά σύνορα, το θεωρώ δεδομένο.

Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα με εκπληκτικά προσόντα, που σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν από κοντά την πορεία του, δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε στο… 70%. Το παραπάνω φάνηκε ξεκάθαρα πέρυσι, όταν ο Μπάρκας αποδείχθηκε καθοριστικός σε αυτή την απίθανη πορεία της ΑΕΚ προς τον τίτλο. Με την φωτογραφία του πανηγυρισμού του στην Τούμπα, μετά την ορθή υπόδειξη του οφσάιντ στο γκολ του Βαρέλα, να αποτελεί το… έργο τέχνης στους τοίχους των ΑΕΚτζήδων της νέας γενιάς. Μέχρι το επόμενο και μεγαλύτερο.

Φέτος, ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Ένωσης δείχνει κάπως διαφορετικός. Με κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή του και με μια… σιγουριά για τη θέση του, που προφανώς και δεν το βοηθά. Θυμίζω πως πέρυσι, στην με διαφορά κορυφαία σεζόν της καριέρας του, καθιερώθηκε κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ προς τα μέσα της σεζόν, όπου πάντως είχε να ανταγωνιστεί και τον πολύ σταθερό Τσιντώτα.

Το τελευταίο στοιχείο, αυτό του υγιούς ανταγωνισμού, είχε βοηθήσει πολύ τον Μπάρκα. Που όλοι στα Σπάτα έβλεπαν αλλαγμένο. Πιο ώριμο σε σχέση με την πρώτη σεζόν του στην ομάδα και με μεγαλύτερη προσήλωση στη δουλειά του. Κάτι που ίσως να μην υπάρχει στον ίδιο βαθμό φέτος. Για μια σειρά από λόγους, κάποιοι εκ των οποίων είναι πιθανό να αναφέρθηκαν και πιο πάνω.

Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ δεν πρέπει να αφήσει στην… τύχη του το εν λόγω πρότζεκτ. Που εκτιμώ πως θα ξεπεράσει και μάλιστα κατά πολύ, από οικονομικής άποψης, εκείνο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Που αποτελεί μέχρι και σήμερα το πιο πετυχημένο deal της Ένωσης, φέρνοντας στα ταμεία της περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από την μεταγραφή του στη Τζένοα.

Ο Μπάρκας μπορεί, εφόσον συνεχίσει στον δρόμο που πρέπει και έχει την εξέλιξη που αναμένεται, να εκτοξεύσει αυτόν τον αριθμό πολύ. Πάρα πολύ. Αρκεί να βοηθηθεί και από την ίδια την ομάδα, που φέτος ξεκάθαρα δεν τον έχει διαχειριστεί σωστά. Όπως, φυσικά, και τον Τσιντώτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο