Το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό είναι η συγκέντρωση

Το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό είναι η συγκέντρωση

Ο Μαρτίνς ζητά συνεχώς από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι γνωρίζοντας πως μόνο έτσι θ’ αποφευχθούν τα ατομικά λάθη. Αν οι ερυθρόλευκοι είναι συγκεντρωμένοι και τα λάθη θ’ αποφύγουν και με πιο «καθαρό» μυαλό θα επιτεθούν.

Έφτασε λοιπόν η ώρα για την μεγάλη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Ντινάμο στο Κίεβο, ένα παιχνίδι στο οποίο οι ερυθρόλευκοι καλούνται να δώσουν το 100% για να πετύχουν τον στόχο τους, την πρόκριση δηλαδή στην φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε στην συγκέντρωση που πρέπει να έχουν οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού στο αποψινό παιχνίδι. Είναι προφανές πως και η παραμικρή ολιγωρία μπορεί να στοιχίσει ακριβά στους πειραιώτες και γι’ αυτό τον λόγο ο Μαρτίνς ζητάει συνεχώς από τους παίκτες του να είναι προσεκτικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ομάδα που έχει συγκέντρωση στο παιχνίδι της ελαχιστοποιεί τα λάθη και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Ξέρει πολύ καλά ο προπονητής των ερυθρόλευκων ότι αν οι παίκτες του είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς και τα λάθη στα μετόπισθεν θ’ αποφύγουν και με πιο «καθαρό» μυαλό θα μπορέσουν να επιτεθούν.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ο Πέδρο Μαρτίνς λέει συνεχώς στους παίκτες του τις τελευταίες μέρες ότι πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Τι δεν πρέπει λοιπόν να κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού; Μα φυσικά αυτό που έγινε στο ξεκίνημα του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Το γκολ που δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο το δέχθηκαν (με δύο μεγάλα λάθη από Βούκοβιτς και Σα) δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης κι αυτό το επισήμανε στους παίκτες του ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι προετοιμασμένοι για να δώσουν μια μεγάλη μάχη στο Κίεβο. Και σωστή προετοιμασία σημαίνει πως πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να είναι ψυχολογικά έτοιμοι για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Έχουμε επισημάνει ότι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά να διατηρήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Κι όταν μια ομάδα είναι συγκεντρωμένη αποφεύγει τα μεγάλα λάθη. Κι όταν τα λάθη περιορίζονται αυξάνονται και οι πιθανότητες για την επίτευξη του στόχου. Αυτό είναι κάτι που το έχει πει πολλές φορές τις τελευταίες μέρες στους παίκτες του ο Μαρτίνς.

Τους το είπε ο Πορτογάλος αναλύοντας και τις φάσεις του πρώτου αγώνα με τους Ουκρανούς, εστιάζοντας σε λάθη που έγιναν και στα δύο γκολ που πέτυχε η Ντινάμο στο Καραϊσκάκη. Λάθη τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει οι παίκτες του Ολυμπιακού κι εκεί ακριβώς στάθηκε ο Μαρτίνς.

Το πρώτο βήμα λοιπόν που πρέπει να κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι να δείξουν μεγάλη προσοχή. Αν το κάνουν θα είναι μια πολύ καλή αρχή για τον αποψινό αγώνα και την προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ