Κανένας δεν πνίγηκε ποτέ στον ίδιο του τον ιδρώτα

Κανένας δεν πνίγηκε ποτέ στον ίδιο του τον ιδρώτα

Η κούραση προκύπτει μόνο όταν προσπαθήσεις σκληρά και εάν ο Ολυμπιακός αγωνιστεί βάσει της αξίας και των δυνατοτήτων του στο Κίεβο, παλέψει για αυτό που θέλει, τότε η κούραση θα «πνιγεί» στο κύμα ικανοποίησης και χαράς που θα προκύψει.

Ολα ή τίποτα. Αυτή τη μορφή έχει ο αποψινός επαναληπτικός του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου. Αυτή τη μορφή έχουν κάθε τέτοιου είδους αγωνιστικές διαδικασίες. Δύο… κι έξω. Εάν σε αυτά τα 180 λεπτά δεν εμφανιστείς ικανός και έτοιμος ψυχικά, σωματικά, πνευματικά, αγωνιστικά, αποχαιρετάς. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αποχαιρετήσει το Europa League. Δεν αξίζει να αποχαιρετήσει μία διοργάνωση στην οποία, ειδικά φέτος, έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει πολλά.

Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη και καθαρό σκορ κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου. Δεν το πέτυχε. Το τελικό 2-2 είναι ένα αποτέλεσμα που δυσκολεύει την υπόθεση πρόκριση. Αλλά επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι στη στόχευση. Εξ αρχής οι Ουκρανοί ήταν το φαβορί. Φαβορί παραμένουν και μετά το αποτέλεσμα του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με τη διαφορά πως ο Ολυμπιακός δικαιούται να αισθάνεται αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Και επειδή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερος και επειδή (πάλι) έχασε πάρα πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Ευκαιρίες να «καθαρίσει» το παιχνίδι και την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός είναι στο Κίεβο για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του και να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα εκτός έδρας. Ποιος αμφιβάλει ότι μπορεί; Ποιος αμφιβάλει ότι έχει το «ειδικό βάρος», την ποιότητα και το παράστημα να σοκάρει και πάλι την Ευρώπη. Μπορεί να αμφιβάλουν εκείνοι που δεν τον πίστευαν ούτε στην πρόκριση επί της Μίλαν. Καλύτερα έτσι, όμως. Ο Ολυμπιακός πάντοτε παίζει καλύτερα, αντιδρά δυναμικά και με σθένος κάθε φορά που παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Σε τέτοιες συνθήκες είναι που πρέπει, επιβάλλεται να βγαίνει μπροστά η ποιότητα, το πείσμα, η δίψα για διάκριση. Επιβάλλεται να δώσει τα πάντα για να κάνει αυτό που τόσο θέλει και ονειρεύεται.

Κανένας δεν πνίγηκε ποτέ στον ίδιο του τον ιδρώτα. Και αυτό είναι η απάντηση σε όσους επικαλούνται κούραση από τη «διαβολοβδομάδα» που πέρασε και η οποία περιελάμβανε τρία παιχνίδια (ΠΑΟΚ, Ντιναμό, ΑΕΚ) τρομερής έντασης, πίεσης και απαιτήσεων. Η κούραση προκύπτει μόνο όταν προσπαθείς. Εάν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός αγωνιστεί βάσει της αξίας και των δυνατοτήτων του, παλέψει για αυτό που θέλει, τότε η κούραση θα «πνιγεί» στο κύμα ικανοποίησης και χαράς που θα προκύψει.

Το ίδιο, άλλωστε, έγινε και πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Αλλά τελικά, σε μόλις 45 λεπτά, πέρασε το τεστ χαρακτήρα και… αυτοεκτίμησης. Κατάλαβε, θυμήθηκε πόσο καλός είναι, κουράστηκε στον αγωνιστικό χώρο και τελείωσε την ΑΕΚ με μια ξεγυρισμένη και εντυπωσιακή 4άρα. Ένα αποτέλεσμα που δείχνει να έχει ήδη δώσει «ώθηση» στους Πειραιώτες. Διότι στον αθλητισμό, η καλή ψυχολογία είναι συχνά ικανή να ανεβάσει επίπεδο μία ομάδα. Ή καλύτερα, να της θυμίσει πόσο καλή είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ