Οι φάσεις βγήκαν, η μπάλα δεν μπήκε και ο διαιτητής δεν άφηνε

Οι φάσεις βγήκαν, η μπάλα δεν μπήκε και ο διαιτητής δεν άφηνε

Οι ερυθρόλευκοι ήξεραν πριν από το ματς στο Κίεβο πως έπρεπε να σκοράρουν για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Τις καλές φάσεις τις βρήκαν αλλά βρήκαν δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ λόγω Μπόικο και αστοχίας, αλλά και λόγω ενός διαιτητή, που δεν ήθελε να τον αφήσει.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό του ταξίδι για τη φετινή περίοδο καθώς αποκλείστηκε από τη Ντινάμο Κιέβου στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στην Ουκρανία με 1-0 κι έμειναν εκτός διοργάνωσης, σ’ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε πάντως να έχει διαφορετική εξέλιξη, αν οι Πειραιώτες ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια και αν απέναντι τους δεν ήταν ο εντυπωσιακός Μπόικο. Αλλά και εάν δεν έβρισαν μπροστά τους έναν διαιτητή που είχε αποφασίσει ότι ήθελε να μην περάσει ο Ολυμπιακός.

Ο γκολκίπερ της Ντινάμο ήταν αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού καθώς πραγματοποίησε τρεις πολύ δύσκολες αποκρούσεις για την ομάδα του, έχοντας φυσικά καθοριστική συμβολή στην πρόκριση της Ντινάμο. Παρέα, επαναλαμβάνουμε, με τον Σλοβάκο διαιτητή, Κρούζλιακ, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να δείξει τις προθέσεις του. Παίζοντας έδρα, δίνοντας φάουλ σωρηδόν στην Ντιναμό και αλλάζοντας τις ισορροπίες του ματς, με τη μη αποβολή παίκτη των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός ήξερε πως έπρεπε να σκοράρει για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Τι έψαχναν λοιπόν οι ερυθρόλευκοι στο Ολιμπίνσκι; Τις καλές φάσεις για να πετύχουν γκολ και να δημιουργήσουν συνθήκες πρόκρισης.

Τις βρήκε λοιπόν τις φάσεις ο Ολυμπιακός στο ματς αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί. Τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει δημιούργησε η ελληνική ομάδα. Και ήταν και οι τέσσερις φάσεις για να στείλουν οι Πειραιώτες την μπάλα στα δίχτυα, με αποκορύφωμα βέβαια τις ευκαιρίες Χασάν και Γκερέρο οι οποίοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον πορτιέρε της Ντινάμο.

Και σε φάσεις όπως αυτή του Γκερέρο η μπάλα πρέπει να καταλήγει στα δίχτυα από τον επιθετικό. Οι Ουκρανοί είχαν σκοράρει δύο φορές στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τέτοιες κλασικές φάσεις όπως αυτές που είχε στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός.

Παρατηρώντας κάποιος τις δυο αναμετρήσεις μπορεί εύκολα να πει ότι η ομάδα που είχε τις πολλές φάσεις, τις μεγάλες ευκαιρίες και στα δυο παιχνίδια δεν θα συνεχίσει στην διοργάνωση. Μπορεί ν’ ακούγεται οξύμωρο αλλά είναι η πραγματικότητα και είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος παρακολουθώντας τα highlights από τα δύο ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε διψήφιο αριθμό μεγάλων ευκαιριών για γκολ και στα δυο παιχνίδια, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Με τα αν βέβαια δεν γράφεται ιστορία και ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός 16 Γιουρόπα Λιγκ γιατί δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που έκανε. Και ήταν προφανές πως οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τους τρόπου για να προκαλέσουν προβλήματα στην άμυνα των Ουκρανών, αλλά δεν βρήκαν τους τρόπους για να σκοράρουν.

Είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό που μένει εκτός από μια ομάδα που δεν ήταν σε καμιά περίπτωση καλύτερη του αλλά οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με τα παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα και φυσικά με το Κύπελλο.

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Μασούρας, καθώς νεαρός εξτρέμ έδωσε φρεσκάδα και ώθηση με την είσοδο του στο ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Έδειξε καλά στοιχεία και ήταν μέσα σε όλες τις ευκαιρίες που έκαναν οι ερυθρόλευκοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ