Με δυο ευκαιρίες δεν γίνεται…

Με δυο ευκαιρίες δεν γίνεται…

Αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο οι αμυντικές αβελτηρίες του όσο η ανημποριά του να φανεί απειλητικός στην περιοχή της Ντιναμό.

Προσγείωση ήταν. Όχι ανώμαλη αλλά προσγείωση. Από εκείνες που σε φέρνουν σε επαφή με την πραγματικότητα. Η νεανική ομάδα της Ντιναμό ήταν πιο δουλεμένη από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού. Χωρίς ατομικές ενέργειες χωρίς ηρωισμούς με σωστή τακτική, καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπέρτερες φυσικές δυνάμεις.

Κάπως έτσι εξηγείται ο αποκλεισμός του ολυμπιακού από την ουκρανική ομάδα. Σπουδαίος παίκτης ο Γκιγιέρμε αλλά σκασμένος από τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Τεχνίτης ο Νάτχο αλλά μπήκε και αμέσως πήγε και κρύφτηκε πίσω από τον Γκιγιέρμε(!). Ωραίες ντρίπλες ο Ποντένεσε αλλά την ώρα της τελικής πάσας η μπάλα πήγαινε πάνω σε αντιπάλους που ήταν πάντα ή σχεδόν πάντα στη θέση τους. Ο Τσιμίκας ως αριστερός μπακ βρέθηκε πολλές φορές να σεντράρει αλλά δεν έβρισκε στόχο. Την μια φορά που σέντραρε ο αριστερός μπακ των ουκρανών ο Ντίας που θα έπρεπε να τον μαρκάρει, έφτασε όταν η σέντρα είχε κιόλας φτάσει στα πόδια του Σολ που την έστειλε στα δίχτυα.

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του ματς στο Κίεβο κι ο Ολυμπιακός γυρίζει άπραγος στην Ελλάδα. Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω του στοίχισαν. Πριν πετάξει για το Κίεβο λέγαμε ότι το πρόβλημα θα είναι να κρατήσει ή άμυνά του, μπροστά θα το βάλει. Θεωρητικά σωστά το σκεφτόμασταν. Επί της ουσίας όμως οι ερυθρόλευκοι μέτρησαν μόλις δυο  καλές ευκαιρίες για γκολ που τις μοιράστηκαν και τις έχασαν ο Χασάν και ο Γκερέρο. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ενώ έφερνε καλά την μπάλα μέχρι τα καρέ του Μπόϊκο μετά δεν μπορούσε να περάσει την τελική πάσα. Αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο οι αμυντικές αβελτηρίες του όσο η ανημποριά του να φανεί απειλητικός στην περιοχή της Ντιναμό. Ρόλο έπαιξαν φυσικά και οι τέσσερις χτυπητές απουσίες του.

Η εξαφάνιση για ένα ημίχρονο του Ντίας που θα αιφνιδίασε ακόμα και τον Μαρτίνς. Η αδυναμία του Νάτχο που μπήκε στη θέση του εξουθενωμένου Φορτούνη να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό. Ο Χασάν πάλευε όσο μπορούσε και ο Μπουχαλάκης ήταν πολύ παραγωγικός. Μάλλον, του άξιζε να παραμείνει στο παιχνίδι και να φύγει ο πολύ κουρασμένος Γκιγιέρμε. Ωστόσο όλα αυτά είναι λεπτομέρειες.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός παρ4ά τη διάθεσή του δεν φοβέρισε αρκετά τη Ντιναμό δεν την τρόμαξε όπως το έχει κάνει στο πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο. Εμεινε μακριά από τις καλές εμφανίσεις του. Να αποδοθούν όλα στην κούραση θα ήταν υπερβολικό. Χρειάζεται ένα γενικότερο ψάξιμο. Εκείνο που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι το μπλοκάρισμα με δυο παίκτες που έκανε ο Χάτσκεβιτς στον Φορτούνη έπιασε. Ο κόουτς του Ολυμπιακού  ανάμεσα σε όλα τα άλλα έχει να ψάξει και να βρει πως η ομάδα του θα εξακολουθήσει να είναι παραγωγική όταν θα σιωπά ο Φορτούνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ