Η δεύτερη σερί νίκη θα δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό

Η δεύτερη σερί νίκη θα δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» έχουν δυνατότητες να περάσουν από τη Νέα Σμύρνη και να μπουν στα ντέρμπι με το μαχαίρι στα δόντια.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεχάσει τι σημαίνει διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα. Από τις 29 του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του, με αποτέλεσμα να έχει και το απόλυτο, αγνοεί το γεγονός.

Κόντρα στους Αρκάδες το «τριφύλλι» έβαλε τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου και τώρα στη Νέα Σμύρνη θέλει να πάρει ένα ακόμα τρίποντο. Εφόσον τα καταφέρει, θα μπει στη σειρά των τριών ντέρμπι με το μαχαίρι στα δόντια. Με ανεβασμένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Αρνητικό αποτέλεσμα φυσικά θα έχει ανάλογη επίδραση στο νεανικό γκρουπ του Γιώργου Δώνη.

Ο Πανιώνιος δεν είναι φόβητρο, αλλά είναι στην έδρα του ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Στο σπίτι του έχασε δύσκολα από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ. Με τους δύο τελευταίους αντιπάλους, μάλιστα, είχε δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Με τις άλλες δύο ομάδες της πεντάδας έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο 2-2, δεχόμενος την ισοφάριση στο 94’ με αυτογκόλ, ενώ νίκησε 1-0 τον Άρη, ο οποίος είναι ανταγωνιστής του Παναθηναϊκού για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πρόσφατα να σημειώσουμε ότι νίκησε με ανατροπή και τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι, λοιπόν, δεν είναι εύκολο. Μπορεί να το κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα. Η ομάδα του Δώνη, άλλωστε, στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν βγάζει μάτια. Έχει στα παιχνίδια της ορισμένα καλά διαστήματα, όμως, υπάρχουν και άλλα στα οποία χάνεται. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα ματς που το «τριφύλλι» έχει την ευκαιρία να χτίσει την ψυχολογία του. Θα είναι σημαντικό να πετύχει την τέταρτη εκτός έδρας νίκη του, έπειτα από τα τρίποντα που πήρε σε Ξάνθη, Λάρισα, Αγρίνιο. Θα είναι, μάλιστα, η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία επί αθηναϊκού εδάφους.

Αυτό το ματς, παράλληλα, όπως έχουμε αναφέρει, έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Στην περίπτωση που οι παίκτες του Δώνη νικήσουν, τότε μπορεί να προσπεράσουν τον Άρη που παίζει στην Τούμπα και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, δύο βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό το «τριφύλλι» να πάρει ό,τι μπορεί από τα ματς που θα δώσει, πλην των ντέρμπι. Εκεί, άλλωστε, θα κριθεί η πεντάδα.

Ιδανικό θα είναι να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός και στις καλές εμφανίσεις. Αλλά όταν μπαίνεις στην τελική ευθεία, όπου η πίεση για το αποτέλεσμα αυξάνεται και τα πόδια είναι πιο βαριά, ελάχιστοι θα ασχοληθούν με την εικόνα. Οι νίκες τα σκεπάζουν όλα. Ούτως ή άλλως, μετά απ’ αυτό το ματς, τα παιδιά του Παναθηναϊκού έχουν μπροστά τους τρία ντέρμπι, ώστε απελευθερωμένα από το άγχος του φαβορί να δώσουν ό,τι έχουν και να παίξουν όσο καλύτερα γίνεται. Εκεί δεν αποκλείεται να δούμε καλύτερη εικόνα από το «τριφύλλι» σε σχέση με τη Νέα Σμύρνη. Μην ξεχνάμε επίσης ότι στον κυριακάτικο αγώνα, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει βασικό δεξί μπακ και πολύ πιθανό να μην έχει και τον βασικό του αριστερό μπακ. Σημαντικές απουσίες σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη των «πρασίνων» και το επιθετικό κομμάτι. Γι’ αυτό προέχουν οι τρεις βαθμοί και μετά η εμφάνιση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ