Μετεξεταστέος στην Πόλη

Μετεξεταστέος στην Πόλη

Στο ματς της χρονιάς ο Ολυμπιακός ήταν άνοστος και ευθύνες φέρουν αυτοί που έπαιξαν, αλλά και αυτοί που βρέθηκαν έξω από το παρκέ και τώρα χρειάζεται αντίδραση για να μην χαθεί το τρένο.

Απογοήτευση.. Περίμενα αντίδραση μετά τα όσα έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν πιο μέτριοι και από τον φραπέ της μίας κουταλιάς ζάχαρης. Σε ένα «do or die» παιχνίδι έμειναν μετεξεταστέοι και πλέον τρέχουν για να προλάβουν τα πλέι οφ. Είμαι από τους μοναδικούς που επέμεναν ότι πρώτα ο Ολυμπιακός οφείλει να εξασφαλίσει την οχτάδα και μετά να κοιτάει το πλασάρισμα. Τρελός έβγαινα, όμως τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Δυστυχώς ζητείται ηλεκτροσόκ. Κάποιος τρόπος να ξυπνήσουν άπαντες. Εξάλλου πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα…

Δεν έχει κάτι να κρατήσει ο Ολυμπιακός από αυτό το ματς. Αντε λίγο η φρεσκάδα του Ουέμπερ και το «εδώ είμαι» του Βεζένκοφ.

Το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά ήταν η παράσταση του Μπριάντε Ουέμπερ απέναντι στην Εφές. Ο Αμερικανός έδωσε φοβερή ενέργεια στην περιφέρεια των Ερυθρόλευκων, πόντους και ασίστ. Βέβαια σε πολλές φάσεις έδειξε ακόμα να ψάχνεται, ειδικά στην επίθεση. Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο δεχόμενος 36 πόντους και κάνοντας μόλις 4 φάουλ σε ένα ημίχρονο! Απαράδεκτο, την ώρα που η Εφές είχε 6/13 τρίποντα και έβρισκε τρόπο να σκοράρει χωρίς να φθείρετε.

Ο Μπλατ είναι θιασώτης της λογικής ότι δεν είναι σωστό να κάνεις φάουλ αφού προέχει η καλή και η fair άμυνα. Μαζί του. Αλλά εδώ είναι Ευρώπη και το… ξύλο είναι ανάγκη για να έρθουν τα αποτελέσματα. Ετσι έχει δείξει το παρελθόν. Οποιος «δαγκώνει» πάει μπροστά. Και ο Ολυμπιακός δεν «δάγκωνε» στο πρώτο μισό της αναμέτρησης στην Σινάν Ερντέν Αρίνα.

Οι Πειραιώτες ταυτόχρονα είχαν στο 20λεπτο τον άσχημο αριθμό των 10 λαθών με τα τέσσερα να τα έχει κάνει Γκος. Και σκεφτείτε ότι ο Ολυμπιακός είχε 20 ριμπάουντ έναντι 10 της Εφές, η οποία τελείωσε το ημίχρονο με 9 ασίστ.

Με τον Βεζένκοφ η ομάδα του Πειραιά έβγαλε σκληράδα, έτρεξε ένα 17-0. Η κακή περίοδος του Πρίντεζη κόστιζε και το συγκρότημα του Αταμάν βγήκε επωφελημένο από αυτήν.

Οσο για το δεύτερο μισό; Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Λάθη σε επαναφορές, λάθη σε κατέβασμα της μπάλας, λάθη σε διεκδίκηση ριμπάουντ. Λάθη, λάθη, λάθη… Θολωμένο μυαλό, κακό μυαλό στην άμυνα, αλλαγές που έβγαζαν φάτσα-κάρτα τους παίκτες της Εφές στο καλάθι.

Οι γηπεδούχοι μύριζαν αίμα και ορμούσαν. Η στασιμότητα στην επίθεση, η επαναφορά στην λογική του Ουέμπερ, ο οποίος δεν γίνεται να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του ακόμα δεν ήρθε, και οι 3 γκαρντ για δύο θέσεις, έδωσαν διαφορά στην ομάδα της Τουρκίας.

ΟΚ, ο προπονητής της ομάδας δεν θέλει έναν παίκτη, φαίνεται από το πώς τον χειρίζεται, δεν γίνεται όμως να αφήνει την ομάδα του απροστατευτη και να μην ψάχνει το ρόστερ του όταν το ματς δεν πάει καλά. Γενικότερα έχω παράπονα από τον προπονητή του Ολυμπιακού χωρίς να τον σταυρώνω βέβαια και αυτό επειδή τον σέβομαι απεριόριστα και έχω τεράστιες προσδοκίες. Νιώθω ότι η ομάδα περνάει μία δεύτερη περιοδο προετοιμασίας. Λες και είμαστε Αύγουστο και ο ένας μαθαίνει τον άλλον. Έλλειψη χημείας, πρόβλημα συνεννόησης, ελάχιστη ενέργεια και έχουμε Φεβρουάριο έτσι;

Η Εφές δεν έπαιξε μπασκετάρα. Ουσιαστικά πάτησε στις αδυναμίες του Ολυμπιακού και πήρε ένα αποτέλεσμα που δεν ίδρωσε και ιδιαίτερα για να το κατακτήσει. Βάσει των αριθμών δεν «σκότωσε» το συγκρότημα του Μπλατ, όμως τι να τους κάνεις τους αριθμούς όταν νίκες δεν έρχονται;

Συχνά είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να πεις ένα ψέμα. Και δεν γίνεται να πει κάποιος ψέματα για την εικόνα του Ολυμπιακού! Πώς να το καταφέρει δηλαδή;

ΥΓ1. Τέρμα τα λόγια. Ώρα για πράξεις… Η εικόνα της ομάδας είναι άσχημη, οι παθογένειες δεν εξαφανίζονται, το πρόγραμμα είναι μανίκι. Δεν έχουν μάθει να μένουν στο καναβάτσο για ώρα. Πρέπει να πατήσουν γάντια στο πάτωμα και να σηκωθούν.

ΥΓ2. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο του παραγκωνισμού του Τουπάν. Ειδικά με τον Γκος στάσιμο αυτό το διάστημα, την ώρα που ψάχνει περιφερειακό σουτ ο Ολυμπιακός και πάνω από όλα άμυνα. Μπορεί να μην βγήκε χτες, όμως ο Γάλλος έχει δίκιο. Από τους 19 πόντους που είχε πετύχει με την Εφές στο ΣΕΦ, έχει δει τον χρόνο του να μειώνεται δραματικά, να παίζει σκόρπια δίλεπτα, να μπαίνει στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο, να κόβεται στην Α1 και τον Τίμα να παίζει στο ξεκίνημα του ματς και στη συνέχεια να εξαφανίζεται. Ο αθλητισμός είναι και ψυχολογία και νιώθω τον Τουπάν αποκομμένο. Δίχως λόγο; Εννοείται το ξέρει καλύτερα αυτό ο προπονητής του. Βάσει όμως όσων βλέπουμε, το θεωρώ άδικο..

ΥΓ3. Ο Ουέμπερ θα βοηθήσει, φτάνει να έχει δίπλα του κάποιον που να του κρατάει τα γκέμια. Βλέπει γήπεδο, καταλαβαίνει πότε πρέπει να πασάρει, είναι φοβερός στο να παίρνει τον δεξί διάδρομο (από τα αριστερά κάνει τζίζ) και το σουτ του δεν είναι τόσο κακό όσο έλεγαν. Το σημαντικό είναι ότι έχει τρέλα για το μπάσκετ.

ΥΓ4. Νιώθω κάπως μπερδεμένος με τον Γκος. Βασικά άλλη λέξη θέλω να πω αλλά δεν επιτρέπεται να την γράψω. Ο αρνητικότερος παίκτης στο πρώτο ημίχρονο. Τώρα που τον είχε ανάγκη η ομάδα του, τώρα που λείπει ο αρχηγός. Και αν δεν τον έχει στηρίξει ο Μπλατ. Και αυτός και ο ΛεΝτέι πρέπει να καταλάβουν ότι ούτε στην Παρτιζάν παίζουν ούτε στο Ισραήλ. Ειδικά ο Ζακ, ο οποίος καλός χρυσός στο κομμάτι της εκτέλεσης, όμως να πασάρουμε και λίγο..

ΥΓ5. Και το ματς με την ΤΣΣΚΑ έγινε τελικός. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη.  Μπορείτε; Αποδείξτε το… Μπείτε στο παρκέ και δαγκώστε. Πρέπει να μην χαθεί κατοχή, να πέφτουν κορμιά. ΟΛΟΙ να δώσουν πράγματα και όλοι να γίνουν απαραίτητοι. Το ροτέισον έχει μικρύνει επικίνδυνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ