Η φιλοσοφία του φετινού Παναθηναϊκού θα αποδειχτεί ευεργετική στο μέλλον

Η φιλοσοφία του φετινού Παναθηναϊκού θα αποδειχτεί ευεργετική στο μέλλον

Ο δρόμος που χαράζουν οι Δώνης - Νταμπίζας, η συμπεριφορά του αρχηγού Κουρμπέλη και η φιλοσοφία που περνάει στα αποδυτήρια.

Η θέληση του Δημήτρη Κουρμπέλη να αγωνιστεί απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, φορώντας τη μάσκα, έδειξε για ακόμα μια φορά τη φιλοσοφία του αρχηγού του Παναθηναϊκού. Και εν γένει της ομάδας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κουρμπέλης ζήτησε να αγωνιστεί, έστω κι αν ήταν ανέτοιμος. Και δεν είναι μόνο ο Κουρμπέλης.

Ο Σωκράτης Διούδης, μετά το ματς στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του από τη σύγκρουση με τον Νάτχο, σχεδόν… απαιτούσε από τους γιατρούς να τον αφήσουν να παίξει μετά από λίγες μέρες.

Τώρα ήταν η σειρά του Ινσούα. Ζήτησε να βάλει τη μάσκα και να βοηθήσει την ομάδα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Οι γιατροί το απαγόρευσαν, ωστόσο η συγκεκριμένη φιλοσοφία που βγάζει ο φετινός Παναθηναϊκός είναι κοινή σε όλους. Και πηγάζει απ’ αυτό που περνάνε στην ομάδα ο Γιώργος Δώνης, οι συνεργάτες του και ο Νίκος Νταμπίζας.

Μια φιλοσοφία που είχε λείψει την περσινή σεζόν από τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως πέρσι τα προβλήματα ήταν πολλαπλάσια των φετινών. Οι παίκτες δεν πληρώνονταν επί μήνες, με αποτέλεσμα να φτάσουν μέχρι και στο σημείο της αποχής από τις προπονήσεις. Φέτος τέτοια θέματα δεν υπάρχουν.

Σαφώς και βοηθάει το καλό κλίμα που υπάρχει, αλλά κυρίως θέμα φιλοσοφίας και τρόπου σκέψης μέσα στην ομάδα. Ο Δώνης από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Κορωπί ξεκίνησε τα μαθήματα… παναθηναϊκής ιστορίας προς όλους.

Άρα και συμπεριφοράς. Το να βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό δεν είναι απλή υπόθεση. Και το να θέλεις να προσφέρεις σε αυτή την ομάδα, ακόμα και όταν δεν είσαι 100% έτοιμος, δείχνει πως αυτή η δουλειά του Δώνη έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό.

Όλα αυτά ο Παναθηναϊκός θα τα… βρει μπροστά του. Με την καλή έννοια. Τα όσα περνάει μέσα στην ομάδα ο Δώνης και ο Νταμπίζας, τα όσα κάνει ο αρχηγός αυτής της ομάδας και δείχνει τον δρόμο στους άλλους, το πως συμπεριφέρεται ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής όπως ο Ινσούα, περνάνε και στους υπόλοιπους. Στα νέα παιδιά.

Και την επόμενη σεζόν, όσο αυτή η ομάδα θα συνεχίζει να βγάζει αυτό το στυλ και αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να… ευεργετηθεί και εντός γηπέδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ