Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Μετά την απόφαση-ανακούφιση από την UEFA η ΑΕΚ καλείται να πάρει μέτρα, να κάνει την υπέρβαση, να φτιάξει το… αύριο της.

Τα καλά νέα από τη Γενεύη έφτασαν, κόντρα σε «εκτιμήσεις-προβλέψεις επιπέδου Χορταρέα» και επιτρέπουν στην ΑΕΚ να πάρει… ανάσα. Μέχρι εκεί. Τίποτε παραπάνω. Η τιμωρία με ευρωπαϊκό αποκλεισμό για ένα χρόνο με διετή αναστολή και δύο παιχνίδια χωρίς θεατές είναι… χαρμόσυνο νέο μπροστά στον απευθείας αποκλεισμό για 1-2 χρόνια από την Ευρώπη. Εκεί η ΑΕΚ θα βίωνε πραγματικά τον… εφιάλτη σε πολλά επίπεδα.

Ωστόσο και τώρα η ΑΕΚ καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό. Σε πρώτη φάση να συνετίσει το κομμάτι των οργανωμένων οπαδών που δημιουργούν αυτά τα επεισόδια. Δουλειά της είναι, ευθύνη της και αυτό αφορά όλες τις ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να ελέγξουν τι γίνεται. Το έχουμε δει και στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα, και στην Λεωφόρο και στο Χαριλάου. Πρέπει εδώ κάπου να μπει ένα «τέλος» και όσο εύκολα γράφεται, άλλο τόσο δύσκολα γίνεται πραγματικότητα. Αλλά εδώ δεν υπάρχουν κανόνες και συμβουλές. Εδώ η ΠΑΕ πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να περιφρουρήσει τα συμφέροντα του κλαμπ που μπήκαν σε μεγάλο κίνδυνο και να υπερασπιστεί τους χιλιάδες φιλάθλους της που πληρώνουν διαρκείας ή απλό εισιτήριο. Απλά πράγματα. Παίρνεις μέτρα, αυστηρά μέτρα. Και λήγει το πανηγύρι.

Από εκεί και πέρα, ενόψει του αγωνιστικού σχεδιασμού της για το καλοκαίρι η ΑΕΚ έχει… ζήτημα. Στα δύο επόμενα ευρωπαϊκά ματς στο ΟΑΚΑ δεν θα έχει κόσμο. Για την προσπάθεια του καλοκαιριού να μπει σε ομίλους αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικό είναι το εντός έδρας ματς ή τα εντός έδρας, όταν αγωνιστικά δεν είναι έτοιμος και ψάχνεσαι. Οπότε η ομάδα θα πρέπει να κάνει τη δουλειά μόνη της. Και δεν θα είναι εύκολο. Για αυτό και αυτή η ομάδα, τώρα που έμαθε τα καλά μαντάτα η ΑΕΚ, πρέπει να είναι δυνατή, ποιοτική και έτοιμη. Δίχως δικαιολογίες.

Η κανονικότητα της ΑΕΚ είναι να διεκδικεί τίτλους και να βρίσκεται σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τίποτε λιγότερο για ένα κλαμπ που επέστρεψε δυναμικά τα τελευταία χρόνια λόγω Μελισσανίδη, φτιάχνει το γήπεδο της για να μπει εκεί το 2020 λόγω Μελισσανίδη, μεγαλώνει και εκσυγχρονίζει το προπονητικό κέντρο της λόγω Μελισσανίδη-Σαράντη και κάθε χρόνο θέλει να ανεβαίνει και ένα σκαλοπάτι. Φέτος η συμμετοχή στο Champions League ήταν σπουδαία επιτυχία, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια έγινε πισωγύρισμα. Και αυτή ήταν η «ανορθογραφία» που καλείται να διορθώσει η ΑΕΚ από… τώρα μέχρι το καλοκαίρι.

Δεν θα είναι εύκολο βεβαίως στο τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως διαμορφώνεται πια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό το καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League. Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει την υπέρβαση της και να ανέβει το επόμενο σκαλί.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ